اجتماعی

آغاز به کار شوراهای حل اختلاف فرهنگ و رسانه از دو ماه آینده

خبرهای فوری: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با اهالی رسانه از آغاز به‌کار شوراهای حل اختلاف فرهنگ و رسانه از 2ماه آینده خبر داد.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری، سید عباس صالحی با اشاره به توافقات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با قوه قضائیه گفت: مشاوره حقوقی برای رسانه ها یک نیاز است، این شوراها به زودی کار خود را آغاز خواهند کرد تا از این طریق پاره‌ای از مشکلات که در بحث رسانه وجود دارد از بین برود. مکان این شورا مشخص شده و قضات آن نیز معرفی شده‌اند و در حال حاضر کارهای کارگاهی آن نیز بین وزارت متبوع و قوه قضائیه در حال برگزاری است، امید است تا دو ماه آینده این شوراهای حل اختلاف کار خود را آغاز کند.

صالحی به اتفاقات سیل اخیر در کشور و نقش رسانه ها در بحران های طبیعی و مسئولیت اجتماعی آنها، اظهار داشت: در حال حاضر از موضوع سیل فاصله گرفته ایم اما این بدان معنا نیست که مسئولیت رسانه را در ادامه فراموش کنیم بلکه امروز بحران های طبیعی را مجددا باید بازخوانی کنیم.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم در زمان کوتاهی به یک دستورالعمل اجرایی با همکاری رسانه ها برسیم امر خوبی است، پس جایگاه رسمی و غیررسمی ما باید تعریف شود تا بتوانیم بهترین پوشش را از موضوعات داشته باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد بحران های سیاسی و اجتماعی کشور نیز خاطرنشان کرد: با خروج آمریکا از برجام یکسری اتفاقات پس از آن بر کشور متحمل شد و نباید فراموش کنیم که در آینده هم اتفاقات دیگری بر ما تحمیل خواهد شد، پس در این زمان رسانه های ما در یک مقام و مسئولیت ملی و انقلابی خواهند بود.

صالحی یادآور شد: شرایط کشور در سال ۹۷ خیلی سخت بود و این موضوع هم ادامه خواهد داشت، در شرایطی که پیش آمده باید سعی کنیم تنش های اجتماعی را کاهش دهیم، البته با وجود روندی که در برجام رخ داد دستگاه دیپلماسی ما سیاست و روند جدیدی را در پیش گرفته است و به سمت جلو خواهد رفت.

اطلاع‌رسانی درست و دقیق از اتفاقات داشته باشید

وی افزود: امروز دو اصل اطلاع رسانی درست و دقیق از اتفاقات و سپس در نظر گرفتن منافع ملی را از رسانه ها خواستاریم، اینکه رسانه ها چگونه عمل کند که بار منافع ملی را به همراه داشته باشد بسیار مهم است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به توئیت اخیر ترامپ ابراز داشت: ترامپ در توئیت خود همه تصورات راهبردی آمریکا علیه ایران را نشان داد. آمریکا در لیبی و عراق رویاهای زیادی داشت و برای ایران هم چنین رویاهایی را در سر دارد، پس باید مخاطرات را جدی گرفت و در عین حال نیز فضای اجتماعی ما کمک رسانه ها را می طلبد.

صالحی بیان کرد: در زمان جنگ تحمیلی همه بسیج شدند و با کار نظامی کشور را نجات دادند، امروز هم ما در جنگ روانی هستیم که باید در آن رسانه ها بسیج شوند و به سمت حفظ منافع ملی بروند.

وی بیان کرد: کمک به ایران و اسلام در این مقطع بسیار امر حساسی است، در این دوران دشمن خواب های زیادی برای ایران دیده است و همه باید در کنار هم رویا دشمن را بر باد بدهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: امروز رسانه‌های مجازی و‌ برخط باید تغییر فرم بدهند تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند، اگر دولت از رسانه ها انتظاراتی دارند در مقابل رسانه ها هم از دولت توقعاتی دارند و این یک امر درست و معقول است، در همین راستا در سال گذشته طرحی برمبنای جلسات هم اندیشی با مسئولان کشور مطرح شد و دکتر ظریف نیز جلسه ای را حضور یافت اما با تغییرات در سطح معاونت امور مطبوعاتی این امر متوقف شد اما در زمان جدیدی این انتظار وجود دارد که این جلسات مجددا آغاز شود.

صالحی درباره رسانه‌داری دولت نیز گفت: خود رسانه‌ها باید در این امر ورود پیدا کنند و با بحث و جلسات به بازنگری در این امر بپردازند، باید منافع و مضرات رسانه های دولتی مطرح شود، در نهایت عدله رسانه ها باید بیان شود تا همه به یک وفاق نظر برسند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین گام خود موضوع یارانه مطبوعات را مطرح کرد و رسانه های دولتی را منع از دریافت دانست.

معاونت امور مطبوعاتی نیازمند بخش حقوقی است

وی با اشاره به اینکه معاونت امور مطبوعاتی نیاز به یک بخش حقوقی دارد تصریح کرد: مشاوره حقوقی برای رسانه ها یک نیاز است، در همین راستا با قوه قضائیه نیز به توافقاتی رسیده‌ایم تا شوراهای حل اختلاف فرهنگ و رسانه راه‌اندزای شود، این شوراها به زودی کار خود را آغاز خواهند کرد تا از این طریق پاره‌ای از مشکلات که در بحث رسانه وجود دارد از بین برود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مکان این شورا از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشخص شده و قضات آن نیز مشخص شده است، در حال حاضر کارهای کارگاهی آن نیز بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و قوه قضائیه نیز در حال برگزاری است، امید است تا دو ماه آینده این شوراهای حل اختلاف کار خود را آغاز کند.

وی در مورد بند «چ» که رسانه صدا و سیما از آن برخوردار است نیز گفت: ما باید به این سمت برویم که جایگاه خود را برای حاکمیت و عقبه‌های منافع ملی تثبیت کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امسال فضا به گونه‌ای است که غیر صدا و سیما رسانه‌های دیگری نیز تاثیر دارند و باید به نظام و دولت نشان دهیم که رسانه‌های دیگری هم در کشور هستند، اگر رسانه‌های مکتوب و مجازی در شرایط فعال در کنار هم قرار بگیرند و کارکردهای خود را تصویرسازی کنند قطعا مبناهای مالی هم فراهم می‌شود.

 باید رفت‌و‌آمدهای رسانه‌ای داشته باشیم

صالحی درباره تعامل هرچه بیشتر رسانه‌ها افزود: حتما نیاز است امسال در حوزه‌های مختلف رفت و آمد رسانه‌ای داشته باشیم، همه باید در کنار هم قرار بگیریم تا انتظارات دو طرفه مرتفع شود.

وی بیان کرد: وقتی عالم رسانه تغییر می‌کند اگر بخواهید در قفس رسانه‌های کلاسیک بمانید ممکن نیست، بنابراین باید در بخش دستورالعمل‌هایی که به خودمان مرتبط است تغییراتی ایجاد کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد وظایف معاونت امور مطبوعاتی نیز تاکید کرد: معاونت امور مطبوعاتی باید حامی رسانه‌ای باشد، این معاونت باید خط مقدم رسانه‌ها باشد تا رسانه‌ها احساس امنیت کنند و باید از ظرفیت رسانه‌ها به خوبی بهره برد.

صالحی در مورد منفعل شدن برخی رسانه‌ها نیز گفت: امروز رسانه‌ها چندضعلی شدند و به نوعی مکمل هستند، انسان‌ها امروز دریچه نیازهایشان گسترده‌تر شده است، همانطور که تلویزیون جای رادیو را نگرفت فضای مجازی هم جای روزنامه را نمی‌گیرد، اگر رسانه‌ها از دیگران مطالبه شفافیت می‌کنند خودشان هم باید شفاف رفتار کنند.

وی در پایان گفت: امروز ارزی که برای کاغذ صرف می‌کنیم از برخی از کالاهای اساسی گرفته می‌شود پس این مسئولیت برای همه ایجاد می‌شود که در مورد موضوعات حرف درست بزنیم، تیراژها امروز باید واقعی باشد و در این امر رسانه‌ها باید مطالبه‌گری کنند

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا