در گزارشی به چرایی بدقولی برکت در رساندن ۵۰ میلیون دوز واکسن کرونا پرداخته و خبر داده موسسه برکت که وعده داده بود ۵۰میلیوندوز واکسن ضد کرونا را تا پایان شهریور تحویل دهد احتمالا ۱۵ میلیون دوز بیشتر نتواند تولید کند .
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، یکی از دلیلهای تاخیر، کرونا گرفتن مهندسان چینی و هندی بود: «گروه مهندسان چینی و هندی که برای نصب دستگاهها و راهاندازی نرمافزارها به ایران آمده بودند، همگی کرونا گرفتند.
حالا برکت مانده بود و خط تولیدی که تقریبا نصب شده بود اما امکان بهرهبرداری نداشت. چارهای نبود جز قرنطینه و میزبانی از این افراد تا زمان بهبودی کامل. موضوعی که ۲ تا ۳ هفته طول کشید.
بالاخره در اواخر مردادماه، بهبود یافتند و خط تولید هندی در اواسط شهریور به بهرهبرداری رسید و خط تولید چینی هم در مراحل پایانی است و احتمالا در یک ماه آینده واکسنهایاش تحویل میدهد.»
افزوده: «ابزارهای آزمایشگاهی لازم و مواد اولیه هم عمدتا در آمریکا تولید میشد و تحریم سبب شده در تامین اینها تاخیر پیدا شود.»
افزوده : «۲ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک» هم از روسیه خریده بودیم، «اما تا پایان سال ۹۹ کمتر از ۷۰۰ هزار دوز واکسن به ایران رسید» و علت آن تحریمها بود.
اشاره فارس به کمبود مواد اولیه در اثر تحریم آمریکا، درحالیاستکه اصغر عبدلی، کارشناسشرکت دارویی برکت، اوایل تیر امسال گفتهبود “اخبار کمبود مواد اولیه واکسن کاملا شایعه است” و “موسسه برکت در زمینه واردات مواد اولیهای مانند «ژل کروماتوگرافی» اصلاً مراودهای با شرکتهای آمریکایی هم ندارد” و “مواد اولیه موردنیاز برای تولید ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا موجود است.”
همچنین کوچکترین اشاره یا انتقادی نمیکند که چرا پروتکلهای بهداشتی برای مهندسانی که در پروژه بسیار حساس تولید واکسن کرونا کار میکردند، مراعات نشده است./فارس