معاون وزیر بهداشت: کشور به لحاظ شرایط کرونایی وارد بحران شدیدی شده است
خبرمهم: معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان این که کشورمان در حال حاضر شرایط سختی را از نظر همهگیری ویروس دلتا کرونا تجربه می کند گفت: متاسفانه کشور وارد بحران بسیار شدیدی شده است و بسیاری از استان های بزرگ کشور در شرایط ناپایدار قرار دارند.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، دکتر قاسم جان بابایی عصر یکشنبه در نشست با رییس، معاونان و جمعی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که استان خراسان رضوی نیز به دلیل تردد و حضور مسافران در شرایط نامساعدی از نظر تعداد بیماران بستری و سرپایی قرار گرفته است افزود: حتی اگر محدودیت هایی در ستاد ملی کرونا به تصویب برسد حداقل ۱۰ تا ۱۴ روز زمان لازم است تا نتایج آن موثر واقع شود، بنابراین تجربه های مناسبی که دانشگاه علوم پزشکی از ابتدای همه گیری ویروس کرونا داشته باید مورد استفاده قرار گیرد تا بتوان در شرایط کنونی به بیماران خدمات مناسبی را ارائه داد. وی ادامه داد: در حال حاضر مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حجم زیادی از بیماران مواجه شده است و باید با استفاده از ظرفیت های درمانی و تجهیزاتی، خدمات به شکل مناسبی به بیماران ارائه شود ضمن این که وزارت بهداشت پیگیر تامین تجهیزات مورد نیاز بخش های بستری و مراقبت های ویژه بیمارستان های زیر پوشش این دانشگاه است و آنها را در اولویت قرار خواهد داد.
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: تامین دستگاه های سی. تی. اسکن در بیمارستان های قائم(عج)، کامیاب، طالقانی، امداد و نجات جنوب و شهید هاشمی نژاد از جمله برنامه هایی است که به طور حتم از طریق وزارت بهداشت پیگیری خواهد شد.
جان بابایی افزود: مشکلات کمبود دارویی بیماران کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به طور جدی پیگیری می شود.
تاکید بر تقویت بخش سرپایی خدمات رسانی به بیماران کرونایی
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: باید از تمام ظرفیت ها برای خدمات رسانی به بیماران به صورت سرپایی استفاده کرد تا از مراجعه مستقیم و یا نیاز به بستری بیماران در مراکز درمانی جلوگیری شود.
جان بابایی از بیمه سلامت استان خراسان خواست ویزیت بیماران سرپایی معادل بیمار بستری را قبول کند و افزود: تمام بیمارستان ها باید برای راه اندازی بخش سرپایی اقدام کنند تا بتوان خدمات را به بیمارانی که نیاز به بستری دائمی در مراکز درمانی ندارند و تنها باید داروهای تزریقی را دریافت کنند به شکل سرپایی ارائه داد.
وی با بیان این که می توان از ظرفیت کلینیک های بخش خصوصی و یا وابسته به سایر ارگان ها برای ارائه خدمات سرپایی به بیماران و تزریق داروهای ویژه کرونا استفاده کرد ادامه داد: بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه، ظرفیت خدمات رسانی به بیماران را دارا هستند و نیازی به راه اندازی بیمارستان های صحرایی نیست.
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ضمن قدردانی از رییس و تمامی مدیران و مدافعان سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خدمات رسانی به بیماران کرونایی و غیر کرونایی اظهار کرد: بیش از ۱۸ ماه است که بیمارستان ها و مدافعان سلامت در حوزه بهداشت و درمان در خط مبارزه با کرونا در حال خدمات رسانی به بیماران هستند و به طور حتم هیچ کس به اندازه این افراد، دلسوز مردم نیست و آنها تمام هم و غم خود را برای کاهش رنج بیماران و نجات جان هموطنان خود به کار بسته اند.
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در مشهد و استان خراسان رضوی در پنجمین موج طغیان این ویروس همهگیر به طور نگرانکنندهای درحال افزایش است زیرا شمار بیماران بستری در مراکز درمانی به حدود ۵۰۰ نفر در روز رسیده است رنگبندی کرونایی شهرستانهای خراسان رضوی، بر اساس آخرین گزارش سامانه ماسک وزارت بهداشت تغییر کرده، اما شمار شهرستانهای با وضعیت قرمز این استان در همان عدد ۹ ثابت مانده است.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنای خراسان رضوی از اطلاعات روزآمد شده سامانه ماسک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حاکی است که اکنون شهرستانهای مشهد، سبزوار، تربت جام، قوچان، کاشمر، سرخس، درگز، بینالود و چناران در شرایط قرمز کرونایی قرار دارند.پیش از این شهرستان گناباد هم در وضعیت قرمز قرار داشت که اینک به نارنجی تغییر رنگ داده است اما شهرستان تربت جام، که پیش از این زرد بود به قرمز تغییر رنگ یافته است.
بر این اساس هماینک از مجموع ۳۳ شهرستان خراسان رضوی ۹ شهرستان شامل گناباد، بردسکن، نیشابور، فیروزه، فریمان، تربت حیدریه، تایباد، خواف و خلیل آباد در شرایط نارنجی و شهرستان هایی مانند باخرز، زاوه، رشتخوار، مهولات، بجستان، خوشاب، جوین، جغتای، داورزن، ششتمد و کلات خراسان رضوی نیز در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند. /ایرا