واکسینه تمام دانشجویان تا پایان شهریور
خبرمهم: فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: خوشبختانه پوشش واکسیناسیون استادان و دانشجویان تا پایان شهریور کامل خواهد شد، یعنی حتی ما دانشجویان ترم اول که دروس آنها تئوری بوده را نیز فراخواندیم و این افراد نیز تا انتهای تابستان واکسینه خواهند شد، اما برای حضوری شدن کلاسها لازم است واکسیناسیون همه جانبه اتفاق بیفتد یعنی فقط واکسینه شدن دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه کافی نیست.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران درباره مشکلات اساسی که در آموزش پزشکی به دلیل وجود کرونا وجود دارد، گفت: گروهی که امسال در دانشگاه شهید بهشتی جزو برترین قرار گرفتند گروه بیهوشی و مراقبتهای ویژه بودند، زیرا بیشترین بار و فشار کاری روی این افراد قرار داشته و دارد.او افزود: تعداد زیادی از کارکنان این بخش شهید شدند و علیرغم تمام این مشکلات، همکاران ما توانستند کار آموزش را به خوبی انجام دهند. مشکل اصلی که ما داریم موضوع گره خوردن بحث آموزش و درمان بوده که مدتهاست با هم برخورد کرده است و ما امیدواریم که در آینده برای بهتر شدن شرایط همکاران این گره کور باز شود.
زالی ادامه داد: آموزش به شیوههای آنلاین و مجازی در کل دنیا رخ داده است و تصور میشود این نوع روش ادامه پیدا کند. در حال حاضر آموزش مجازی در دانشگاه شهید بهشتی نهادینه شده و از این به بعد دستاوردهای آموزشی و شیوههای آموزش به روشهای غیر حضوری را خواهیم داشت.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران بیان کرد: در حال حاضر مشکلات ما مربوط به رشتههای تخصصی و بالینی است، وقتی که حرف از آموزش مجازی میشود تنها جایی که ما خیلی ضعف داریم و توانایی انطباق آن با آموزش مجازی را نداریم، به دستیاران و رزیدنتها مربوط میشود. این افراد باید جراحی یا بیهوشی را یاد بگیرند که قسمتی از آموزش آنها باید به صورت حضوری انجام شود و این همان بخشی است که در آن نقص وجود دارد.
او گفت: مشکل دیگر درآمد کم دستیاران بالینی است که با توجه به درگیری زیاد آنها در بخشهای مختلف، باعث شده فارغالتحصیلان کمتر گرایش به ماندن در این بخش داشته باشند. رشتههایی مثل داخلی، اطفال، طب اورژانس، برخی رشتههای جراحی مانند جراحی اطفال و بخصوص رشته بیهوشی کمتر از سایر رشتهها شاهد تقاضای دستیاری در آنها هستیم و این موضوعی است که باید درباره آن تحقیق و چارهای برای حل آن اندیشیده شود.
زالی بیان کرد: مشکلات آموزش مجازی به صورت عام و تخصصی برای دانشجویان به مسائل زیر ساختی مربوط میشود. ممکن است مشکلات زیر ساختی در سایر کشورها هم وجود داشته باشد که مهمترین آنها در ایران به پهنای باند و خللهای هزینهها مربوط میشود. اما بر اساس گزارشهای منتشر شده از سراسر کشور و به خصوص دانشگاه شهید بهشتی، این روند به سرعت در بخش آموزشهای آنلاین، آفلاین و تعاملی رشد کرده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران افزود: موضوع زیر ساخت تا حدی پیگیری شده و مشکل هزینهها را نیز باید در جای دیگری پیگیری کرد تا با کاهش هزینهها همه افراد بتوانند از این آموزشها بهرهمند شوند.
واکسینه شدن دانشگاهیان کافی نیست
او گفت: خوشبختانه پوشش واکسیناسیون استادان و دانشجویان تا پایان شهریور کامل خواهد شد، یعنی حتی ما دانشجویان ترم اول که دروس آنها تئوری بوده را نیز فراخوان کردیم و این افراد نیز تا انتهای تابستان واکسینه خواهند شد، اما برای حضوری شدن کلاسها لازم است واکسیناسیون همه جانبه اتفاق بیفتد یعنی فقط واکسینه شدن دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه کافی نیست.
زالی بیان کرد: به طور قطعی نمیتوان گفت که از اول مهر کلاس حضوری خواهیم داشت یا خیر. عمده آموزشهای بالینی که وابسته به حضور است در دوران شیوع ویروس کرونا با فراز و نشیبهایی همراه بود و با افزایش شیوع شاهد کاهش حضور دانشجویان بودیم.
او ادامه داد: در حال حاضر دستیاران و انترنها به طور کامل در بالین حضور دارند. ما روند آموزش را در شرایط قرمز به طور کامل متوقف کردیم و حالا که وضعیت زرد یا نارنجی است دانشجویان ما وارد عرصه آموزش خواهند شد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران تصریح کرد: دانشجویان بالینی ما در حال حاضر به صورت حضوری در حال آموزش دیدن هستند. در تلاشیم تا با پوشش کامل واکسیناسیون، شاهد حضور مابقی دانشجویانی که دروس پایه دارند، باشیم. /برنا