به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، تقسیمبندی بیماری کووید-۱۹ بر اساس شدت و مرحله بیماری به شرح زیر است:
موارد غیرشدید ابتلا به کرونا با علائمی چون علائم خفیف دستگاه نفسی فوقانی، تب، سرفه، خستگی، میالژی (درد عضلانی) بدون تنگی نفس و افت اکسیژن، داشتن علائم گوارشی، از بین رفتن حس بویایی یا چشایی خود را نشان میدهد و در این موارد شواهد بیماری شدید یا تنگی نفس شدید نیستیم.
در عین حال در موارد متوسط ابتلا به کرونا، درگیری ریه کمتر از ۵۰ درصد خواهد بود. در حالی که در موارد شدید ابتلا درگیری ریه بالای ۵۰ درصد میرود.
در موارد بحرانی ابتلا به کووید-۱۹ علائمی چون نارسایی تنفسی، هیپوکسی(کاهش اکسیژن)، اینتوبه شدن بیمار، اختلالات همودینامیک، اختلال هوشیاری و نارسایی یک یا چند ارگان را به همراه دارد.
افراد با ریسک بالا در ابتلا به کرونا و اقدامات لازم برای آنها
بیمارانی که در ابتلا به کرونا ریسک بالایی دارند، شامل:
– دیابتیها، مبتلایان به بیماری قلبی، سنین بالای ۶۰ سال، مصرفکنندگان داروهای ایمنو ساپرسیو(داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی)، چاقی، مبتلایان به بیماریهای مزمن کلیوی و ریوی، مبتلایان به آنمی سیکل سل و بیماران پیوند اعضا؛
در این افراد بهتر است بلافاصله بعد از تشخیص، به موقع درمانهای آنتی ویرال و یا ضد التهاب و در صورت لزوم ضد انعقاد برای بیمار شروع شود و روزانه شرایط و روند بیماری تا زمان بهبودی پیگیری شود.
اقدامات سرپایی برای مبتلایان به کرونا
در ارزیابی اولیه بیماران به صورت سرپایی باید معاینه دقیق انجام شده و میزان اشباع اکسیژن بررسی شود. همچنین سواپ بینی و حلق انجام شود. در این مرحله به آزمایش خاصی نیاز نیست.
باید توجه کرد که در فاز غیر شدید درمان خاصی جز درمان علامتی توصیه نمیشود. البته در بیماران با ریسک بالا توجه و پیگیری بیشتری نیاز است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، توصیه بر ادامه مصرف داروهای کنترل دیابت در فرد دیابتی، کنترل فشار خون در افراد با فشار خون بالا، مصرف سایر داروهای بیماریهای زمینهای، توجه به اندازه گیری دقیق تب، فشارخون و قند خون در تمام موارد پیشنهاد میشود./ایسنا