به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، به نقل از یونایتدپرس، این خبرگزاری نوشت: نتایج این مطالعه که توسط محققان دانشگاه «ناگویا» در ژاپن انجام شده است، نشان میدهد هوای بازدم و قطرات ویروس که از فرد کرونایی بدون ماسک در زمان صحبت کردن در هوا منتشر میشود، تحت تأثیر نیروی جاذبه زمین به سمت پایین حرکت میکند و قبل از چسباندن خود به نزدیکترین فرد، در هوا پراکنده میشود.
این یافتهها نشان میدهد جریان هوای بازدم در نزدیکی و اطراف دو نفری که در حالتهای چهره به چهره که اغلب در صنعت خدمات، سالن آرایشگاهها، مطب دکترها و سالنهای مراقبتهای بهداشتی یافت میشود به راحتی میتواند موجب گسترش ویروس شود.
محققان در این مطالعه ویژگیهای انتشار هوای بازدم افراد مبتلا به کرونا را با ماسک و بدون ماسک و در حالتهای ایستاده، نشسته، صورت رو به پایین و نیز در حالت خوابیده و صورت رو به بالا است بررسی کردند.
کووید -۱۹ از فرد آلوده و زمانی که قطرات ریز تنفسی در هوای بازدم آنها منتشر میشود، گسترش مییابد و این موضوع ربطی به علامت دار بودن و یا علامت دار نبودن این افراد ندارد.
بیشتر مطالعاتی که در همه گیری کرونا انجام شد، در مورد جریان هوای بازدم بر روی سرفه یا عطسه متمرکز شدهاند که میتواند آئروسلها را در مسافتهای طولانی منتشر کند؛ هرچند محققان اظهار داشتند که ویروس کرونا از طریق صحبت کردن یا آواز خواندن نیز گسترش مییابد.
محققان در این مطالعه با استفاده از دود و نور لیزر، جریان هوای بازدم منتشر شده در نزدیکی و اطراف دو نفر را در حالتهایی که معمولاً در صنعت خدمات یافت میشود، بررسی کردند. آنها این مطالعه را در یک سالن آرایشگاه در ژاپن انجام دادند. محققان در این مطالعه با استفاده از سیگارهای الکترونیکی، دود مصنوعی تولید کردند که متشکل از قطراتی به قطر حدود یک دهم میکرون بود که مشابه اندازه ذرات ویروس کرونا است.
مایعی که در این سیگارهای الکترونیکی استفاده میشود، مخلوطی از گلیسیرین و پروپیلن گلیکول است و ابری از قطرات ریز تولید میکند که نور را از لیزر پراکنده کرده و اجازه تجسم الگوهای جریان هوا را فراهم میکند.
به گفته محققان، زمانی که ماسک بر صورت باشد در حالت ایستاده یا نشسته، ابر بخار تولید شده در زمان صحبت کردن تمایل دارد که به بدن سخنران که گرمتر از هوای محیط اطراف است، بچسبد.
اما زمانی که فرد سخنران خم میشود و مشتری در زیر دست وی نشسته است، این ذرات آئروسل از بدن فرد سخنران جدا شده و بر روی مشتری زیرین میافتد. در این حالت اگر مشتری در حالت خوابیده و یا نشسته در زیر دست فرد سخنران باشد، آلوده میشود.
قدرت انتشار این قطرات آئروسل حتی در صورتی که سخنران ماسک بر چهره ندارد مشخصتر میشود. برعکس، استفاده از محافظهای صورت (شیلد) میتواند مانع از حرکت هر نوع آئروسل منتشر شده از اطراف ماسک فرد سخنران به سمت مشتری شود.
محققان گفتند: از این رو استفاده از ماسک و محافظهای صورت در هنگام ارائه خدمات به مشتریان در سالنهای آرایش الزامی است./ایرنا