به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، هر روز که میگذرد، ماهیت سیلی یک نماینده به صورت سرباز راهور تغییر میکند. روز اول به تکذیب سیلی گذشت؛ روز دوم چارهای جز پذیرفتن نشستن دست آقای نماینده بر صورت سرباز نبود. روز بعد نوبت به متهم کردن سرباز سیلیخورده بود یعنی مدعی شدند این سرباز به نماینده مجلس توهین کرده است. در همان ایام باید رویکرد نمایندگان را هم مورد بررسی قرار داد. نمایندگان مجلس یازدهم شروع به فعالیت در فضای مجازی کردند که اغلب توئیتهایشان رنگ و بوی دفاع از این نماینده را میداد، عدهای فیلم منتشرشده را تقطیعشده خواندند و بعضی دیگر هم کل ماجرا را مشکوک دانستند! البته ناگفته نماند در میان نمایندگان بودند کسانی که طرف در مقابل بزرگان مجلس طرف سرباز وظیفه را گرفتند و خواهان برخورد با نماینده خاطی شدند مانند امیرحسین قاضیزادههاشمی نایبرئیس اول مجلس در همان ساعتهای اولیه ماجرا با ادبیاتی که در شبکههای اجتماعی بازخوردی کمتر از سیلی نماینده سبزوار نداشت در حساب شخصی توئیترش نوشت: «درگیری نماینده مجلس با سرباز راهور را در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی میکنیم و با مقصر قطعا برخورد قانونی خواهیم کرد. پس از بررسیها، سخنگوی هیات نظارت نتایج را اعلام خواهد کرد. حفظ حقوق مردم برای ما مساله اساسی است و همه حتی نمایندگان مجلس در برابر قانون مساوی هستند». محمدباقر قالیباف که ریاست مجلس یازدهم را برعهده دارد پس از مطالبهگری عمومی درخصوص برخورد مجلس با نماینده خاطی در حساب کاربری توئیتر خود از پیگیری موضوع خبر داد، او بیان کرد: «در برابر قانون همه مساوی هستند. مجلس به کسانی که به وظیفه قانونی خود عمل میکنند افتخار میکند و اولین مدافع حقوق آنهاست. در حادثه اخیر، به محض شنیدن اولین گزارشها، دستور بررسی دقیق ماوقع صادر شد؛ درصورت احراز تخلف، هیأت نظارت بر نمایندگان بدون مسامحه بررسی و برخورد قانونی خواهد کرد.» یا روحا… نجابت نماینده شیراز اما به دور از نگاه بزرگان مجلس که سعی در سرپوش گذاشتن بر ماجرا داشتند، خطاب به عنابستانی عنوان کرد: «شما به یک جوان سیلی نزدید، به اعتبار مجلس و امید مردم سیلی زدید! مجلس با کسی عقد اخوت نبسته و پشت مظلوم میایستد.» واکنش سیدمصطفی میرسلیم نماینده تهران در نوع خودش جالب بود، او درگیری نماینده خطاکار با سرباز راهور را مشکوک خواند و از هیات نظارت بر نمایندگان درخواست کرد که بادقت موضوع را بررسی کند. او در یک توئیت نوشت: «جریان عنابستانی مشکوک به نظر میرسد و هیات نظارت بر رفتار نمایندگان باید با دقت رسیدگی کند، مبادا در ورای این جریان افرادی میخواهند مجلس را بدنام کنند» در کنار تایید و تکذیبها، بیم و امیدها برای حمایت از سرباز وظیفهای که به وظیفهاش عمل کرده بود، اظهارات فرمانده نیروی انتظامی کشور آب پاکی را نهتنها روی دست عنابستانی بلکه روی دست سایر نمایندگان هم ریخت، او در یک نشست با اشاره به ماجرای اتفاقافتاده گفت: نماینده مذکور مجوزی برای تردد در خطویژه نداشته است. خودروهای امدادی، انتظامی و کسانی که مجوز دارند میتوانند در مسیر خطوط ویژه تردد کنند.
عذرخواهی فیک از سرباز؟
شاید کمتر کسی ویدئوی سیلی زدن علیاصغر عنابستانی، نماینده اصولگرای مجلس یازدهم، به یک سرباز را ندیده باشد، ویدئویی که بلافاصله در فضای مجازی دست به دست شد و در آن یک سرباز با صدایی لرزان ماجرای سیلی خوردنش از یک نماینده به علت اجرای قانون را بیان میکند. پس از واکنشهای فراوان به این ماجرا، عنابستانی در ابتدا این اقدام را تکذیب کرد، اما موج انتقادات و واکنشها به این رفتار ناپسند عنابستانی آنچنان داغ بود که پس از گذشت ۳ روز این نماینده اصولگرا تصمیم گرفت در یک ویدئوی ۳دقیقهای از مردم عذرخواهی کند و خود را مظلوم ماجرا نشان دهد.
شکایت ناجا و کمتوجهی مجلس
دیروز فصل دیگری از پرونده سیلی نماینده مجلس بر صورت مامور راهنمایی و رانندگی گشوده شد. در ابتدا رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس درباره پرونده برخورد نماینده مردم سبزوار با سرباز راهور گفت: راهور ناجا در دادستانی طرح شکایت کرده است. سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی درباره نتیجه بررسی این پرونده گفت: با فرمانده نیروی انتظامی پیرامون اتفاقی که بین آقای علیاصغر عنابستانی و سرباز راهور افتاده صحبت کردم و سردار حسین اشتری گفت نیروی انتظامی گزارش را تهیه و برای دادستانی ارسال کرده است. رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس تصریح کرد: «راهور ناجا مستقیم به مجلس شکایت نکرده و در دادستانی طرح شکایت کردهاند. امیدوارم نظریه دادرسی و گزارش ناجا برای بررسی در مجلس سریعتر به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان ارسال شود.» پس از آن بود که موسی غضنفرآبادی، سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، در پاسخ به این سوال که آیا هیات نظارت بر رفتار نمایندگان به رفتار جنجالی این نماینده اصولگرا ورود میکند؟ گفت: هنوز به این موضوع ورود نکردهایم اگر طرح شکایتی شود، بررسی میکنیم. او در پاسخ به این سوال که آیا این رفتار عنابستانی نیاز به شکایت دارد، گفت: هیات این موضوع را بررسی میکند اما جزو اولویت ما نیست و موضوعات دیگری در دستور داریم.
سرباز عذرخواهی کند!
در نهایت عضو کمیسیون قضائی مجلس با اشاره به ماجرای نماینده سبزوار و درگیری او با مامور راهور پلیس در دروازه دولت تهران گفت: این تجربه به ما نشان داد که چگونه شفافیت راه را بر سیلیهای متعدد مدیران، کارمندان و ماموران به اقشار مختلف مردم میبندد. ضمن تحسین نمایندهای که یک سیلی به نفس اماره خودش و یکی سیلی به دشمنان نظام و مجلس زد به نیروی انتظامی هشدار میدهم که از عذرخواهی این نماینده عبرت بگیرد و اجازه ندهد که مامورانش در هنگام اعمال قانون از چهارچوب قانون تجاوز کنند. حسینعلی حاجیدلیگانی با بیان اینکه نظام اسلامی مردم و قانون برایش فرقی نمیکند از نیروی انتظامی پلیس خواست تا نسبت به ادبیات مامور راهور از مجلس عذرخواهی کند. حاجیدلیگانی گفت: عذرخواهی بزرگتر ناجا نیز باید به خاطر حرفهای غیرقانونی یک مسئول ناجا باشد که چندی پیش میخواست مجرمان را دستشکسته ببیند. امیدوارم رسانهها و دادگاهها در آینده نزدیک جلوی همه متخلفان و مستنکفان بایستند و نگذارند قانونشکنی رایج شود. رئیسجمهور دهها قانون و آییننامه را اجرائی نکرده است. البته پرونده استنکاف رئیسجمهور هم در حال پیگیری است برای اعمال ماده ۲۳۴ در کمیسیونهای مجلس قرار دارد./آرمان ملی