بیم و امید تازه کرونا در ایران

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، به گفته سوزان هاپکینز یکی از متخصصان مرکز بهداشت عمومی بریتانیا، اولین بار در شهریور – مهر امسال در بدن یک بیمار مشاهده شد، ولی توالی کامل ژنوم آن (ساختار ژنتیک ویروس) در آبان – آذر شناسایی شد. گویا اوایل این ویروس ویژگی خاصی از خود بروز نمی‌داده، بنابراین محققان آن را در زمره جهش‌های متعددی که یک ویروس می‌تواند داشته باشد، حساب کردند، اما از اواخر آذر یعنی همین روزهای اخیر از خود پرسیدند که چرا با وجود افزایش محدودیت های عمومی، سرایت ویروس در برخی مناطق کاهش نیافته است. طبق اعلام محققان جهانی، ویروس کرونای جهش یافته جدید قابلیت سرایت بیشتری دارد و همین موضوع می‌تواند شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان را افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد در انگلیس نسبت افرادی که به ویروس کرونای جهش یافته مبتلا شده‌اند نسبت به کسانی که به ویروس کرونا معمولی آلوده شده‌اند، در حال افزایش است و این ویروس ۵۵ درصد قدرت انتشار بیشتری نسبت به نوع قبلی دارد. اما این همه ماجرا نیست و این ویروس یک نکته امیدوارکننده‌ای نیز دارد. طبق مطالعاتی که برروی ۴۲ بیمار در بیمارستان بستری شدند، صورت گرفت، از این میان ۲۶ مورد به کرونای جهش یافته و ۱۶ مورد به کووید ۱۹ معمولی مبتلا شده بودند. همچنین ۱۲ بیمار مبتلا به کرونای معمولی جان خود را از دست دادند که این آمار درباره کرونای جهش یافته تنها ۱۰ مورد بود. اما وزیر بهداشت معتقد است که مردم بدانند این گزارش به معنای وحشت جدید نیست بلکه به معنای رعایت بیشتر پروتکل‌ها و مراقبت‌ها است‌، او در ادامه تاکید کرد: «اگر مورد دیگری هم باشد به اطلاع مردم خواهد رسید.» همزمان علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به قدرت انتقال و سرایت پذیری بالای ویروس کرونای انگلیسی، گفت: با توجه به حجم بالای تردد بین کشورها انتشار بیماری از مرزهای جغرافیایی اجتناب ناپذیر بود.

کاهش مرگ در سایه ورود ویروس انگلیسی

آخرین بار ظهر ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ بود که سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که مرگ‌های روزانه کرونا ۸۷ نفر است. این عدد آخرین فوتی‌های دو رقمی به علت ابتلا به ویروس کرونا در کشور بود. هرچند قبل از این تاریخ، نمایشگر فوتی‌های روزانه کرونا به اعداد بیش از ۱۰۰ نفر در روز رسیده بود، اما پس از ۲۹ خرداد دیگر این نمایشگر روزانه به کمتر از ۱۰۰ نفر در روز نرسید. اجرای محدودیت‌های گسترده از اول آذر ۱۳۹۹ و سپس طرح شهید سلیمانی که به صورت محله محور به شناسایی مبتلایان و قرنطینه کردن می‌پردازد، توانست تا حد زیادی سد محکمی در برابر انتشار ویروس کرونا در کشور ایجاد کند. با این حال سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۶هزار و ۱۱۳ مورد جدید کووید۱۹ در کشور از دوشنبه (۱۵ دی) تا سه شنبه (۱۶ دی) خبر داد و گفت: ۶۸۶ نفر از آنها بستری شدند. سیماسادات لاری در ادامه خاطرنشان کرد: ۹۸ بیمار نیز در این مدت جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۵ هزار و ۷۴۸ نفر رسید. ۴۸۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل‌ها، ۴ شهرستان ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴۰۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

وضعیت نگران کننده چهار شهرستان

سخنگوی وزارت بهداشت، همچنین به وضعیت نگران کننده کرونا در استان مازندران اشاره کرد و گفت: اکنون چهار شهرستان در این استان قرمز است اما با ادامه روند افزایشی مطمئنا شهرستان‌های بیشتری قرمز خواهند شد. به گفته لاری «شهرستان‌های ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در استان مازندران تنها شهرستان‌های قرمز در کشور یعنی در وضعیت بسیار پرخطر هستند. مابقی شهرستان‌های این استان نیز در وضعیت نارنجی یا پرخطر قرار دارند.» در این بین رضا حاجی‌پور، نماینده مردم آمل در مجلس با اشاره به وضعیت نامطلوب شیوع کرونا در استان مازندران، گفت: «استان مازندران همیشه مسافرپذیر بوده و هست. استان مازندران وضعیت خاص خود را دارد. ما متناسب با شرایط می‌توانیم در خدمت میهمانان و هموطنان باشیم. اکنون در یک شرایط خاص قرار داریم و از مردم عزیز ایران و هموطنانی که در روزهای پایانی هفته به مازندران سفر می کنند درخواست می‌کنم فعلا به این استان سفر نکنند، اگرچه ممکن است افراد بگویند ما پروتکل‌ها را رعایت می‌کنیم، اما سوال این است که آیا افراد و مسافرین به فروشگاه‌ها و نانوایی‌ها مراجعه کنند یا خیر؟ همین تماس‌های اجتماعی موجب افزایش شیوع بیماری می‌شود.»/آرمان ملی

خروج از نسخه موبایل