پرداخت هزینههایی هنگفت؛ تنها برای شاخ شدن در اینستاگرام! / کسب شهرت به چه قیمتی؟
خبرمهم: امروزه برخی افراد برای افزایش فالوورهای صفحه خود، هزینههای زیادی را پرداخت میکنند که منجر به کلاهبرداری میشود.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، بازار کاری بسیار گرمی دارند، وعده میدهند، هزینههای هنگفت دریافت میکنند و به یکباره هم غیب میشوند، حکایت ما این بار از افرادی است که در گوشه و کنار این شهر به راحتی از اعتماد مردم سواستفاده میکنند و هیچ تعهدی برای خدمات قابل ارائه خود قائل نیستند.
فیک فروشان مجازی که محدودیت سنی هم ندارند، در حال حاضر بیشتر طیف سنی نوجوان و جوان به این کار روی میآورند البته این نکته هم قابل تاکید است که بسیاری از مردم به دلیل بالا بردن صفحه اینستاگرام خود و کسب شهرت حاضر به پرداخت هزینههای گزاف به صاحبان این سایتهای اینترنتی خرید و فروش فالوورهای مجازی هستند.
متاسفانه در این سایتهای به ظاهر زیبا و خوش رنگ و لعاب، کاربران با کلیک بر روی قسمت نهایی کردن خرید وارد درگاه پرداختی نا امن و خودساخته میشوند که بستری است برای اهداف فریبکارانه برخی کلاهبرداران اینترنتی که به دنبال سوء استفاده از کارت های اعتباری مشتریان و پروژه فیشینگ هستند.
این روزها به دلیل رواج کسب و کارهای اینترنتی، بسیاری از مردم برای جلب توجه و البته کسب شهرت، اقدام به خرید فالوور، لایک و… برای صفحه خود در اینستاگرام میکنند و البته ناگفته نماند که چنین خدماتی هزینههای هنگفتی هم دارد اما به نظر میرسد اعتماد به چنین سایتهایی فراوان است و مردم هم تجربه لازم را کسب نمیکنند.
در این راستا با یکی از دوستانم که فعال مجازی است صحبت میکردم، او میگفت که چند وقت پیش به یکی از این سایتها سفارش چند هزار فالوو داده بودم و هزینه بسیار زیادی را هم متقبل شدم اما پس از چند روز که برای پیگیری سفارش خود به ادمین پیام دادم، که این موضوع را انکار کرد و تلفن همراه خود را هم همان لحظه خاموش کرد.
اما به راستی چه کسی متولی برخورد با چنین افرادی است که به راحتی از مردم به نوعی اخاذی میکنند و همان لحظه هم هیچ تعهدی برای کار خود قائل نیستند؟ چند وقت پیش پلیس فتا طی بیانیهای اعلام کرد به هیچ عنوان به تبلیغات منتشر شده در کانالها و گروههاى شبکههاى اجتماعى اطمینان نکنید، مراقب سایتهاى فیشینگ و اپلیکیشنهاى جعلى پرداخت باشید و هرگونه خرید و پرداخت اینترنتى خود را از طریق سایتها و اپلیکیشنهاى رسمى و قانونى انجام دهید.
در این راستا با سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت گفتوگو کردیم، او در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره کلاهبرداریهای اینترنتی از طریق فروش فالوور و خالی کردن حساب بانکی کاربران بیان کرد هر موضوعی که خلاف قانون باشد، جرم به حساب میآید و پلیس هم با قاطعیت با آن برخورد میکند.
رئیس پلیس فتا پایتخت تاکید کرد چندی پیش هم موردی داشتیم که کارش فروش فالوور بود اما زمانی که خریدار قصد واریز وجه را داشت، متاسفانه به درگاه جعلی متصل میشد، البته فالووری برای وی اضافه نمیشد و در ادامه حساب بانکی آن شخص به طور کامل خالی میشدو
سرهنگ گودرزی از شهروندان خواست که قبل از هرگونه خرید در فضای مجازی، اطلاعات کافی داشته باشند و به راحتی به افرادی که در این فضا تبلیغ میکنند، اعنماد نکنند.
افزون بر این، این روزها افراد زیادی از کوچک تا بزرگ به دنبال شهرت در فضای مجازی بهویژه اینستاگرام هستند و طبیعتا برای کسب آن هم راههای متفاوتی را مورد آزمایش قرار میدهند اما طبق سوابق این شبکههای اجتماعی، استفاده از فالوور های فیک و جعلی نه تنها هویت بخش و سبب ساز شهرت نمیشود بلکه اکثراً منجر به کلاهبرداری و مایوس شدن از فعالیت مجازی می شود به همین دلیل لازم است که تمامی مردم در هر سنی قبل از انجام چنین کارهایی اطلاعات کافی داشته باشند تا سوژه کلاهبرداران مجازی نشوند.
بسیاری از وکلای جرایم رایانهای معتقدند که یکی از مواردی که در فضای اینستاگرامی شایع است تبلیغات نسبت به افزایش فالوور می باشد که یکی از عوامل ارتکاب جرم کلاهبرداری مانور متقلبانه است لذا چنانچه فردی در پیج اینستاگرام خود با ارائه تبلیغات واهی مبنی بر افزایش فالوور دیگری را بفریبد و از این طریق مبلغی را دریافت کند جرم کلاهبرداری اینستاگرامی محقق شده و با طرح شکایت از طریق دادسرای جرائم رایانه ای می توان پیگیری و صاحب پیج مذکور را در صورت عدم حذف آن محکوم نمود.
حال با توجه به افزایش چنین جرایمی در فضای مجازی، بهتر است که به بهانه شهرت دست به دامن سایتهایی که حتی صاحبان هم مشخص نیستند نشویم زیرا بعضی اوقات به دست آوردن اینگونه شهرتها آن هم از هر طریقی عواقبی دارد که شاید تا مدتها نتوان آن را جبران کرد./yjc