هوای آلوده کرونا را تشدید کرد

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم،  هر چه این روزها آمار کرونا در کشور رو به‌ کاهش است، اما آلودگی هوا دارد رکورد می‌زند. به باور بسیاری از کارشناسان هوای سرد و آلوده می‌تواند ماندگاری ویروس کرونا و خطر بیماری‌های عفونی مانند آنفلوآنزا و کرونا را به شکل چشمگیری افزایش دهد. این روزها آسمان تهران و دیگر کلانشهرها خاکستری شده و طبق آخرین اعلام، هوای تهران، زنجان، کرمانشاه و تهران با شاخص ۱۰۸، ۱۰۸ و ۱۳۴ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و شهرهای تبریز، مشهد، اهواز، قم، کرج، شیراز ، اصفهان و دشتستان به ترتیب با شاخص‌های ۱۵۲، ۱۵۲، ۱۵۴، ۱۵۶ ، ۱۶۲، ۱۷۰، ۱۷۸ و ۱۸۷ در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها قرار دارد. کارشناسان متفق القول بر این باورند که با این شرایط هوا که روبه‌ سرد شدن می‌رود و آلایندگی هوا بیشتر می‌شود، پایداری ویروس افزایش پیدا کرده و می‌تواند بسیار خطرناک باشد. روز گذشته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت از تشدید آلودگی هوا در کلانشهرها ابراز نگرانی کرد و گفت: « افزایش آلودگی هوا می‌تواند میزان آسیب پذیری دستگاه تنفسی را افزایش دهد و کیفیت پایین هوا خطر جدی برای بیماری‌های حاد و مزمن تنفسی و بیماری‌های قلبی و عروقی است. افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند و در مناطق آلوده زندگی می‌کنند، در معرض خطر بیشتر ابتلا به کرونا هستند و بر اساس مطالعات، آلودگی هوا یکی از عوامل افزایش بیماری‌هایی مانند آنفلوآنزا و کرونا است.»

خطر شیوع بیماری‌های تنفسی

در این بین دکتر مهدی نجمی، رئیس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت با اشاره به نقش آلودگی هوا بر افزایش موارد بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا، به «آرمان ملی» گفت: امسال زمستان با توجه به وارونگی هوا، آلودگی هوا و شیوع بیماری‌های تنفسی و … انتظار داریم در سراسر کشور وضعیت بدتری در خصوص کرونا تجربه کنیم. رئیس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت با اشاره به نقش آلودگی هوا بر افزایش موارد بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا، گفت: امسال با توجه سردتر شدن هوا، وارونگی هوا، آلودگی هوا و شیوع بیماری‌هایی مانند آنفلوآنزا، سرماخوردگی و… انتظار داریم در سراسر کشور وضعیت بدتری در خصوص کرونا تجربه کنیم. وی درباره تاثیر آلودگی هوا بر شیوع بیماری‌های تنفسی از جمله کرونا، گفت: با توجه به اینکه با افزایش آلودگی هوا شیوع بیماری تنفسی هم افزایش می‌یابد و این موضوع طبیعتا می‌تواند افزایش شیوع کرونا را نیز در پی داشته باشد. افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای قلبی‌ریوی در زمان آلودگی هوا با تشدید علائم و عود بیماری روبه‌رو هستند و مسلما این موضوع بر ابتلا و شدت بیماری کرونا تاثیرگذار خواهد بود. در روزهای آلوده بهتر است سعی کنیم تا حد امکان از منزل خارج نشویم. افراد مسن، کودکان، بیماران مزمن به‌ویژه بیماران قلبی‌ریوی بهتر است تا حد امکان در روزهای آلوده از منزل خارج نشوند.

آرامش قبل از توفان؟‌

طبق آخرین آمار نیز۱۲ شهرستان (زرین دشت در استان فارس، بافت در استان کرمان، گمیشان در استان گلستان، آستارا، بندرانزلی، رودسر و تالش در استان گیلان و آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا در استان مازندران) در وضعیت قرمز، ۲۸۸ شهرستان نارنجی و ۱۴۸ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند. همچنین از دوشنبه (۲۴ آذر) تا سه شنبه (۲۵ آذر ۹۹) ۲۲۳ بیمار جانشان را از دست دادند و همچنین هفت هزار و ۷۰۴ بیمار جدید کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند. ۵۷۰۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند./آرمان ملی

خروج از نسخه موبایل