به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته است که گورستان بهشت زهرا، از بزرگترین گورستانهای جهان، که قریب نیم قرن کشته شدگان جنگ ایران و عراق، هنرمندان، مشاهیر و ادیبان ایران را در خود جای داده است، امروز دیگر توان دفن کشتهشدگان ویروس کرونا را ندارد و از نفس افتاده است.
به گزارش فرارو، آسوشیتدپرس در ادامه نوشت: این با بالا گرفتن بحران ناشی از ویروس کرونا، شمار اجسادی که روزانه به این گورستان منتقل میشود دو برابر افزایش یافته به طوری که قبرکنان بی وقفه سرگرم حفر کردن زمین برای احداث هزاران قبر جدید هستند.
به گفته مدیر گورستان بهشت زهرا تمام بحرانهایی که این گورستان طی نیم قرار گذشته از سر گذرانده بیشتر از چند روز یا حداکثر چند هفته به درازا نکشیده و شمار اجساد منتقل شده به این گورستان چه در دوره اوج جنگ ایران و عراق و چه در زمان زمین لرزههای بزرگ به اندازه امروز نبوده است.
سعید خال مدیر بهشت زهرا تصریح کرده است که بحران کرونا اکنون به ۲۶۰ روز رسیده و دورنمای روشنی برای توقف آن در ماههای آینده دیده نمیشود.
این خبرگزاری آمریکایی در ادامه مینویسد، یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در زمینی به مساحت پنج کیلومتر مربع در بهشت زهرا دفن شدهاند. بهشت زهرا یکی از بزرگترین قبرستانهای جهان و بزرگترین قبرستان برای جمعیت ۸.۶ میلیون نفری تهران است.
بر اساس آمار رسمی تاکنون دست کم چهل هزار نفر در اثر ویروس کرونا در ایران جان خود را از دست داده اند و حدود نیمی از این کشته شدگان فقط مربوط به تهران بوده است. در بهار گذشته مقامات ایران اعلام کردند که پانزده هزار قبر جدید در گورستان بهشت زهرا آماده خواهد شد که نسبت به سالهای معمولی گذشته قریب پنج هزار قبر بیشتر است. تصاویر ماهوارهای سپتامبر گذشته از افزایش بیسابقه قبرها جدید در بهشتزهرا خبر میدهند که هر کدام شان قادرند سه جسد را در خود جای دهند.
این افزایش رقم، فشار سنگینی بر کارکنان گورستان وارد آورده است. یک روحانی به نام میثم رجوی که حرفه اش خواندن نماز میت در بهشت زهرا است گفته است که روی هم دوازده روحانی در این گورستان به این حرفه مشغولند و خود او به طور متوسط روزانه بین ۲۵ تا ٣٠ نماز میت میخواند./فرارو