شوگرها؛ سوداگران احساسات انسانی
خبرمهم: شوگر ددی و شوگر مامی، پدیدهای نام آشنا در دنیای امروز که تا دیروز رنگ شوخی داشت و به خیال خود ترفندی بود برای ثروتمند شدن پسر و دختران جوان، حال در دنیای مُد و ثروتگرایی امروز پا به منصه ظهور گذاشته است.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، دیر میتوان اینگونه روابط را تشخیص داد؛ اختلاف سنیهای زیاد اما گمراه کنندهای که از شکاکیت ذهن بیننده میکاهد، روابطی که شاید در نگاه اول مادر و پسری یا پدر و دختری جلوه کند و از شکاک بودن طرف مقابل بکاهد.
در دنیای مُد و مُدگرایی و پولگرایی امروز آن هم در شرایط بد اقتصادی کشور که سخت میتوان به ثروت رسید و موقعیتی آنچنانی را در چشم برهم زدنی به دست آورد، انسانها را به سمت چنین رابطههایی سوق داده است؛ انسانهایی که حاضرند در مقابل پول و کادوهای آنچنانی روح و عواطف انسانی خود را نادیده بگیرند و به سوداگران احساسات انسانی این اجازه را بدهند که با هر قیمتی روح و عواطف و احساسات آنها را به تاراج ببرند.
شوگر ددی و شوگر مامی پدیدهای که رنگ بدبستونهای مادی و روحی را دارد و کسی که به این رابطه وارد میشود باید در ازای پول و کادوهای گران قیمت روح، عواطف و احساسات انسانی خود را برای طرف مقابل گرو بگذارد.
نمیتوان گفت اینگونه روابط همیشه پنهانی و به دور از چشم اطرافیان و جامعه به وقوع میپیوندد، گاه خانوادهها در ازای چیزی که نمیتوانند به فرزندانشان بدهند آنها را برای ورود به چنین رابطههایی اما خطرناک تشویق میکنند.
این پدیده برخلاف ظاهر و معانی عسلی و شیرین خود همچون زهری سمی است که به خورد عواطف و احساسات انسان معاصر داده میشود.
شوگر ددی و شوگر مامی؛ رابطهای بر پایه هیجان و منفعت
به گفته یک جامعهشناس، شوگرها به معنی پیریگزینی یا دوستی دختر و پسران جوان با پیرمرد و پیرزنهای سن بالا به منظور دستیابی به موقعیت و کسب تجربه است که بیشتر این رابطهها بر پایه هیجان و منفعت شکل میگیرد.
اکبر ولدبیگی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پدیده شوگر ددی و شوگر مامی، از تاریخچهای ۳۰۰ ساله برخوردار است که برای اولین بار در میان ژاپنیها و در میان رقاصان ژاپنی با سربازان آمریکایی که در آن منطقه میجنگیدند؛ شکل گرفت.
وی عنوان کرد: در حال حاضر پدیده شوگر مامی و شوگر ددی در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کانادا، انگلیس، آمریکا، کلمبیا و آمریکای لاتین رواج دارد و مسئلهای به روز و جدید است.
ولدبیگی افزود: واقعیت این است که این پدیده اجتماعی روزبهروز در حال گسترش است و در کشورهای پیشرفته برای اینگونه روابط سایتهای رسمی طراحی شده است و در اینگونه کشورها پدیدهای جاافتاده و بروز است، اما بسیار شایع و رایج نیست و در بین اقلیتها و گروهای خاصی همچون سلبریتیها و ثروتمندان شایع و رایج است.
به گفته این جامعهشناس، این افراد لزوما از سلامت عاطفی برخوردار نیستند و معمولا افرادی روانپریش هستند، افرادی که به لحاظ موقعیت مالی و اجتماعی موفق اما فاقد تعهدات و دلبستگیهای عاطفی و خانوادگی هستند.
مزایای ارتباط با شوگرها
اکبر ولدبیگی در خصوص معایب و مزایای اینگونه ارتباطات تصریح کرد: اینگونه از روابط به جهت آن که رابطهای مبتنی بر سرگرمی و منبعی است برای کسب درآمد، تجربهگرایی و بلوغ عاطفی و جنسی و جسمی میتوان گفت جدا از معایب بسیار آن دارای مزایایی است که البته معایب آن بیشتر از مزایای آن است.
وی با تاکید بر این موضوع که این پدیده در شرق و در کشورهای اسلامی و سنتی همچون ایران پدیدهای نادر است، عنوان کرد: هرچند در مناطق شهری و کلان شهرها این پدیده تا حدودی در حال گسترش است و شرایط اقتصادی و هیجانی و تولیدات فرهنگی دید و بازدیدها، شکافهای اجتماعی و طبقاتی نیز تاثیر بسزایی در این امر دارد.
شوگرها؛ پدیدهای نابهنجار
ولدبیگی ادامه داد: از آنجایی که جسم و روح و عواطف و احساسات انسانی از مقدسترین و با ارزشترین سرمایههای انسان محسوب میشود لذا تقدیم کردن آن به زن یا مرد ثروتمند در ازای دریافت موقعیت مالی و اجتماعی پدیده نرمالی نیست به یقین میتوان گفت که اینگونه روابط نوعی نابهنجاری اجتماعی محسوب میشود، رابطهای نابهنجار و موقتی اما با حاشیههای فراوان که سقط جنین از شایعترین پدیدههای رایج در اینگونه ارتباطات است.
عوامل شکلگیری اینگونه روابط
وی تاکید کرد: رواج و شکلگیری اینگونه ارتباطات تا حدودی به مشکلات عاطفی و شخصیتی بستگی دارد گرچه نمیتوان این موضوع را به همه افراد موجود در این پدیده تعمیم داد و گفت که همه آنها از اختلال شخصیتی یا روانپریشی برخوردار هستند اما تاحدودی از نابهنجاریهای اجتماعی و شخصیتی برخوردار هستند چرا که افراد نرمال سعی در ایجاد روابط یا ازدواج با افراد مناسب با سن و هم سطح خود آن هم در شرایط مناسب خود را دارند.
ولدبیگی اذعان کرد: کسب درآمد، تجربەهای عشقی و جنسی، کوتاە مدت بودن رابطە، دریافت هدایای گرانبها و تامین مالی و تامین هزینەها برای دختران دانشجو و پسران جوانی کە فاقد منبع درآمد و یا زاده قشر ضعیف اجتماع هستند همچنین ظاهر و قیافه نیز میتواند در اینگونه روابط دخیل باشد.
ویژگی شوگر مامی و شوگر ددیها
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: مسنها کە صرفا به آنها شوگر ددی و شوگر مامی گفتە میشود، افرادی هستند با ویژگیهایی همچون موقعیت مالی و اجتماعی، فاقد داشتن ثبات در زندگی یا حوصلە برای داشتن یک زندگی پایدار، خواستار تجربە و تعدد جنسی و افرادی تنوع طلب هستند و تا حدودی دوستدار تنوع عاتفی هم میباشند و قادر خواهند بود هرگاه که اراده کنند به روابط خود پایان دهند و به بیان دیگر میتوان گفت آنها خریدار دختر یا پسران زیبا و جوان هستند.
معایب ارتباط با شوگرها
ولدبیگی در خصوص معایب اینگونه روابط افزود: اینگونه روابط غیراخلاقی، ریسک آفرین و کاملا فریبنده و مبتنی بر هیجان کاذب و منفعتهای شخصی و مالی و خرید احساسات و عواطف انسانی است که همین موضوع خود امری است کاملا غیراخلاقی.
وی اضافه کرد: سلبریتیها و شخصیتهایی مشهور همچون جان اف کندی یکی از رئیس جمهورهای اسبق آمریکا، ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا، کلینت ایستوود هنرپیشه و کارگردان و تهیه کننده مشهور آمریکایی، مکرون رئیس جمهور فرانسه از جمله افراد معروفی هستند که در این حوزه از شهرت خاصی برخوردارند.
به گفته این جامعهشناس، بسیاری از اوقات سلبریتیها سوژەهای این موضوع هستند و به دلیل موقعیتی که دارند برای مثال یک هنرمند مسن یا خوانندەای مسن اما ثروتمند برای مدتی هرچند کوتاه و اندک با پسر یا دختر زیبا و جوان وارد رابطهای کوتاه مدت میشود.
شوگرها؛ افرادی با اختلالات شخصیتی
وی خاطرنشان کرد: این پدیده، پدیده نابهنجار اجتماعی است که به لحاظ روانشناختی جزء اختلالات محسوب میشود و افرادی که در این حیطه ارتباط برقرار میکنند لزوما افراد سالمی نیستند و گاه میتوانند بسیار خطرناک باشند، حتی توصیه میشود تا حدالامکان از افرادی که دارای چنین انگیزههایی هستند دوری کنیم، زیرا اینگونه افراد سوداگران و معاملهگرانی هستند که با قدرت و تمکن مالی خود انسانها را به خدمت خود در میآورند و از دلالان شخصیت انسان محسوب میشوند.
ولدبیگی در پایان یادآور شد: این روابط با تبعات طولانی مدتی همراه هستند که گاهی اوقات ریسک پذیر بوده و برخی افراد قربانی اینگونه روابطها میشوند؛ زیرا صرفا یک معامله محسوب میشود و چون پول و لذت موقت از ابزارهای اساسی آن محسوب میشود همانند این است که افراد بر لبه برنده تیغ حرکت کنند./ایسنا