اجتماعیسلامت

تعطیلی یک هفته‌ای در انتظار مدارسی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند

خبرمهم: معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر میزان درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا در یک مدرسه کمتر از ۵۰ درصد باشد، آن مدرسه باید تا زمان رفع مشکل به مدت یک هفته تعطیل شود.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، علیرضا روز سه شنبه درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس بیان کرد: البته در مدارسی که ۵۰ درصد مشکل رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارند، معمولا آن مشکلات در عرض یک هفته رفع نمی‌شود. زیرا اکثر این مشکلات، مسائلی مانند مشکل در سیستم آب خوری و دست شویی‌ها و تهویه است. در نتیجه این مدارس تا زمان رفع مشکل، تعطیل خواهند بود.

وی ادامه داد: از طرفی مدارسی هستند که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آنها حدود ۷۰ درصد است و ۳۰ درصد مشکل دارند که به آنها اخطار داده شده و فرصت برای رفع مشکل هم داده می‌شود. این مشکلات شامل مواردی مانند تجمع در ورود و خروج یا هنگام زنگ تفریح است. همچنین مواردی مانند مشکل در سیستم آب خوری و نوبتی کردن استفاده از آن برای جلوگیری از تجمع هم در این دسته از مدارس به چشم می‌خورد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: در برخی شهرستان‌ها که روند بیماری کووید ۱۹ شدیدتر است، اگر یک نفر در یک کلاس مبتلا به کرونا شود، آن کلاس حتما باید برای دو هفته تعطیل شود. زیرا باید وضعیت بقیه دانش آموزان کنترل شده و باید غیرحضوری در کلاس شرکت کنند. اگر علائمی نداشتند، از هفته سوم دوباره می‌توانند حضوری سر کلاس حاضر شوند. همچنین اگر دو درصد بچه‌های یک مدرسه مبتلا به کرونا شوند، کل آن مدرسه برای دو هفته باید تعطیل شود.

شرکت کمتر از ۱۰ درصد دانش آموزان در کلاس‌های حضوری

رییسی اظهار کرد: اکنون کمتر از ۱۰ درصد دانش آموزان به صورت حضوری در کلاس‌ها شرکت می‌کنند. در تهران و شهرهای بزرگ، مدارس خلوت شده است. در ابتدای بازگشایی مدارس که حضور اختیاری نشده بود، حدود ۱۵ درصد از دانش آموزان در مدارس حاضر می‌شدند و اکنون این میزان در تهران به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.

تفاوتی در آمار ابتلا و بستری کودکان ایجاد نشده است

معاون وزیر بهداشت درباره برخی مطالب مطرح شده مبنی بر تاثیر بازگشایی مدارس در زمینه افزایش ابتلا و بستری کودکان و نوجوانان بیان کرد: آمار ابتلا و بستری سنین ۶ تا ۱۸ سال از اسفند تا ۱۵ شهریور و از ۱۵ شهریور تاکنون مقایسه شده که نشان می‌دهد هیچ تفاوت معنی داری بین این دو بازه زمانی وجود ندارد، البته هنوز برای قضاوت بسیار زود است و باید حداقل دو هفته صبر کنیم.

وی ادامه داد: برخی خبرها در زمینه ابتلای دانش آموزان به کرونا منتشر شد که صحت نداشت. از طرفی نباید افراد جامعه را بر اساس شغل جدا کنیم. به طور مثال معلم‌ها در همین جامعه زندگی می‌کنند و دسته بندی در کرونا بر اساس شغل صحیح نیست.

نگرانی برای دانشگاه‌ها بیشتر از مدارس است

رییسی گفت: میزان نگرانی‌ها برای دانشگاه‌ها نسبت به مدارس بیشتر است و دلیل این نگرانی، خوابگاه‌ها هستند. زیرا تجمع چندانی در کلاس‌ها اتفاق نمی‌افتد، اما در مورد خوابگاه‌ها نگرانی وجود دارد. فضای خیلی استانداردی در خوابگاه‌ها وجود ندارد و افراد از شهرهای مختلف به خوابگاه می‌روند و در نتیجه رعایت پروتکل‌های بهداشتی بعید است. به همین علت، نگرانی ما در خوابگاه‌های دانشجویی به نسبت مدارس بیشتر است.

بازرسی بهداشت محیط از مدارس ادامه دارد

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز پیش از این درباره نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس به خبرنگار سلامت ایرنا گفته بود: بازرسی نیروهای بهداشت محیط از مدارس برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال انجام است و از ۱۸ تا ۲۵ شهریور ماه، ۱۳ هزار و ۴۵۹ بازرسی توسط تیم‌های بهداشتی از مدارس انجام شده که ۳۷۸ اخطار بهداشتی نیز به مدارس داده شده است. بر اساس آخرین بازرسی‌های انجام شده توسط تیم‌های بهداشتی، انجام صحیح گندزدایی کلاس‌ها و محیط مدرسه ۷۵ درصد و تهیه و وجود مایع دستشویی در سرویس‌های بهداشتی ۸۶ درصد رعایت شده است. یکی از مشکلات موجود در مدارس، عدم وجود تهویه مناسب در کلاس‌ها و فضاهای عمومی است که این موضوع در مدارس کشور تا ۷۴ درصد رعایت شده است. فعالیت بوفه در همه مدارس ممنوع است که این موضوع به طور صد درصد رعایت می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: در این بازه زمانی، بیشترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس سراب با ۹۵ درصد و کمترین میزان در مدارس اردبیل با ۵۰ درصد گزارش شده است.

لاری بیان کرد: بیشترین نگرانی در دانش آموزان دوره ابتدایی وجود دارد، زیرا این گروه سنی آگاهی کافی از رعایت پروتکل‌های بهداشتی ندارند و از طرفی دانش آموزان به تجمع در زنگ تفریح یا هنگام خروج از مدرسه تمایل دارند. همچنین مشکل تجمع والدین در مقابل در مدرسه به دلیل زمان بندی کوتاه کلاس‌ها نیز وجود دارد./ایرنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا