به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، سال ۱۳۹۶ داغترین خبر حوزه آموزش و پرورش این بود که جمعی از رسانهها و نمایندگان مجلس وقت و بعد هم گروهی از تجمعکنندگان، با کلمات «خیانت»، «از بین رفتن نهاد خانواده»، «سند ننگین ۲۰۳۰» و ابراز نگرانیهایی از این دست به دانش آشتیانی، وزیر آموزش و پرورش دولت دهم تاختند. تاختنها عاقبت تبدیل شد به جلسه استیضاح او و کنار رفتنش از دولت در حالی که تنها چند ماه از انتخاب او به جای علیاصغر فانی میگذشت و مخالفان سرسخت این سند حرفشان را به کرسی نشاندند اما هرگز معلوم نشد که ادعاهایی که علیه آن مطرح شده بود و بندهایی که در آن سند وجود نداشت به چه دلیل برجسته شدند. حالا با داغ شدن خبرهای مربوط به شکستن سکوت و صحبت کردن زنان در مورد آزار و اذیتهای جنسی، باز هم یک سوی قضیه به نبود آگاهی برمیگردد و جای خالی آموزشهای جنسی صحیح و صحبت کردن درموردانواع خشونت علیه زنان. این جای خالی را قرار بود شورای عالی انقلاب فرهنگی به گونهای پر کند؛ با کمک سند ملی سلامت جنسی. پنجم شهریورماه سال قبل، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که سند ملی سیاستهای ساماندهی تقویت، آموزش و سلامت جنسی و جنسیتی در کشور توسط سه وزارتخانه بازنگری شده و قرار است در جلسات آتی شورا ارایه شود. اخبار مربوط به این سند به صورت پراکنده گاهی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به گوش میرسید اما حالا مدتهاست که دیگر از آن خبر تازهای به گوش نرسیده. همان زمان مهدی نوید ادهم، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش به ایرنا توضیح داده بود: «در این پیشنویس طرح تربیت جنسی به فرصتها و تهدیدهای آموزش جنسی به دانشآموزان پرداخته شده که به عنوان یک ضرورت و پدیده اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد. طرح تربیت جنسی برای دختران و پسران در قالب و قواعد خاص خود مطرح است. این طرح براساس هویت اسلامی و ایرانی تنظیم شده و مراجع ذیصلاح ازجمله شورای عالی انقلاب فرهنگی این طرح را مورد ارزیابی قرار میدهند.»باتوجه به تمام این پیشزمینهها بود که روز گذشته در چهارمین نشست خبری محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، سوال «اعتماد» از او مطرح شد:
خبرهای مربوط به روایتهای آزار در محل کار و محیطهای عمومی و خصوصی را حتما در روزهای گذشته شنیدهاید. یک بحث جدی مطرح است که برخی از این رفتارها ریشه در نبود آموزش جنسی درست داشته باشد که یکی از ارکان این آموزش هم مدارس هستند. سند ۲۰۳۰ که از اعتبار ساقط شد اما قرار بود سند سلامت جنسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی و ابلاغ شود. تنها کلیاتی در مورد این سند بیان شده، شما بگویید که آیا قرار است این آموزشها وارد مدارس بشوند یا خیر؟ وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال گفت: «ماموریتی از جانب دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت محول شد برای تدوین سند تربیت جنسی. در این سند ما آموزش در دوره مدرسه را مخصوص معلمان و والدین پیشبینی کردهایم و در آستانه ازدواج هم برای خود افرادی که میخواهند ازدواج کنند آموزشهای لازم پیشبینی شده. تلاش شده که آگاهیهای لازم از طریق والدین و معلمان پیگیری شود. پیشنویس این سند آماده شده و امیدواریم که انشاءالله در آینده در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار بگیرد.» اگر گفتههای وزیر با همین توضیحات ملاک باشد به این معناست که عملا دانشآموزان قرار نیست به صورت رسمی آموزشی ببینند. آموزش به خانوادهها و معلمان هم تا پیش از این در قالب برخی برنامههای انجمن اولیا و مربیان وجود داشته است. با این حسال تحصیلیساب به نظر نمیرسد سند ملی سلامت جنسی اتفاق تازهای را رقم بزند.
روز شنبه، آغاز سال تحصیلی
۱۵ شهریور از چند هفته قبل به عنوان روز آغاز سال تحصیلی جدید اعلام شده بود. در نشست روز گذشته، حاجیمیرزایی بار دیگر بر شروع مدارس از تاریخ تعیین شده تاکید کرد و گفت: « روز شنبه روز آغاز سال تحصیلی است و بناست در تمام مدارس به صورت حضوری مدارس دایر باشد مگر اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کند آن مناطق قرمز هستند. حتما قبل از روز شنبه از سوی مدرسه اطلاعرسانی به والدین انجام میشود.» او باز هم تکرار کرد که آموزشها به صورت همزمان از طریق کلاسهای حضوری در مناطقی که قرمز نباشند و از طریق اپلیکیشن شاد و صداوسیما پیگیری میشوند: «کلاس اولیها اهمیت ویژهای برای ما دارند و تاکید ما بر این است که حتی اگر شده به صورت محدود و دونفر دونفر حتما باید به همراه خانواده به مدرسه بروند و با معلم خود آشنا شوند. جریان آموزشی اتکای بیشتری بر حضور در کلاسها دارد.» وزیر همچنین در مورد قیمت اینترنت دانشآموزی صحبت کرد و گفت کمیتهای برای بررسی موضوع تعیین شد که پیشنهاد کمیته تعیین و دریافت یکسوم هزینه اینترنت است که هنوز در ستاد ملی تصمیمگیری نشده اما پیش از آغاز سال تحصیلی تصمیمگیری میشود./اعتماد