امسال آمار تولدها در ایران بیشتر بود یا فوتیها؟
خبرمهم: سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ابتدای فروردین تا ۲۰ مرداد امسال ۴۴۱ هزار و ۶۷۰ ولادت و ۱۸۵ هزار و ۶۵۹ فوتی در کشور ثبت شده است. میانگین سن متوفیان مرد نیز ۶۵ سال و برای زنان ۷۰ سال بوده است.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، سیفالله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ابتدای فروردین تا ۲۰ مرداد امسال ۴۴۱ هزار و ۶۷۰ ولادت و ۱۸۵ هزار و ۶۵۹ فوتی در کشور ثبت شده است.
سیفالله ابوترابی گفت: از ۴۴۱ هزار و ۶۷۰ ولادت ثبتشده در کشور، ۲۲۸ هزار و ۳۶۸ نفر پسر و ۲۱۳ هزارو ۳۰۲ دختر بودند و نسب جنسیتی ثبتشده در این مدت ۱۰۷ پسر به ازای هر ۱۰۰ دختر بوده است.
او گفت: میانگین سن مادران این نوزادن در مدت یادشده ۲۹ سال و میانیگن سن پدران ۳۴ سال بوده است.
به گفته ابوترابی، از ۱۸۵ هزار و ۶۵۹ نفر فوتی ثبتشده نیز ۱۰۵ هزار و ۶۹ نفر مرد و ۷۹ هزار و ۹۵۰ نفر زن بودند و نسبت جنسیتی بر حسب موارد فوتشده در این مدت نیز ۱۳۱ مرد به ازای هر ۱۰۰ زن بوده است.
وی افزود: میانگین سن متوفیان مرد نیز ۶۵ سال و برای زنان ۷۰ سال بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در ادامه درباره مهلت قانونی ثبت ولادت و فوت گفت: مهلت قانونی ثبت فوت در ثبت احول ۱۰ روز است و وفات هر فرد اعم از ایرانی یا خارجی باید به یکی از ادارات ثبت احوال سراسر کشور اعلام شود و مهلت قانونی ثبت تولد نوزادان در سازمان ثبت احوال ۱۵ روز از زمان تولد است و خانوادهها باید در این مهلت اقدام کنند.
وی گفت: اکنون بیش از ۹۹ درصد از ولادتها در کشور در مهلت قانونی (۱۵ روز) ثبت می شوند و هموطنان باید دقت داشته باشند که ولادت را در مهلت قانونی ثبت کنند. اگر واقعه ولادت در مهلت قانونی ۱۵ روز ثبت نشود، برای ثبت خارج از این مهلت، افراد باید هزینه بیشتری را متحمل شوند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: برابر ماده ۲۲ قانون ثبت احوال کشور، وفات هر فرد اعم از ایرانی یا خارجی باید به یکی از ادارات ثبت احوال سراسر کشور اعلام شود و همچنین وفات ایرانیان در خارج از کشور به ماموران کنسولی محل اقامت یا به یکی از ادارات سازمان ثبت احوال کشور اعلام می شود.
وی در مورد اینکه چه افرادی می توانند برای اعلام وفات و اخذ گواهی فوت اقدام کنند، گفت: نزدیکترین خویشاوند متوفی یا هر شخصی که در موقع وفات حاضر بوده، با ارائه مدرک شناسایی به مأموران انتظامی متصدی یا صاحب مکانی که وفات در آن رخ داده است، متصدیان گورستانها، مقامات قضایی و نظامی و گروههای امدادی، می توانند برای اعلام وفات و اخذ گواهی فوت اقدام کنند.
ابوترابی گفت: براساس ماده ۱۲ قانون ثبت احوال کشور درخصوص ثبت ولادت، ولادت هر طفل در ایران اعم از اینکه پدر و مادر طفل ایرانی یا خارجی باشند، باید به نماینده یا مأمور ثبت احوال اعلام شود و ولادت اطفال ایرانیان مقیم خارج از کشور هم به مأمور کنسولی ایران در محل اقامت و اگر نباشد به نزدیکترین مامور کنسولی و یا سازمان ثبت احوال کشور اعلام شود.
وی در مورد اینکه چه افرادی می توانند برای ثبت ولادت نوزاد و اخذ شناسنامه اقدام کنند، گفت: پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه، مادر در صورتی که ازدواج او قانونی به ثبت رسیده باشد، وصی یا قیم یا امین با ارائه مدارک ذیربط، متصدی یا نماینده موسسه ای که طفل به آنجا سپرده شده و صاحب واقعه (ولادت) که سن او ۱۸ سال تمام به بالا باشد، میتوانند برای ثبت ولادت و گرفتن شناسنامه اقدام کنند./ایرنا