به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، موضوع سلامت آب شرب خوزستان، مربوط به امروز و دیروز نیست که با انتشار عکسهای آب گل آلوده که قابل شرب نیست، کاربران در فضای مجازی به این امر اعتراض کنند، بلکه در طول چهار دهه گذشته هر زمان که گرمای هوا در این استان به اوج خود میرسد، بسیاری از مناطق آن با کمبود آب مواجه میشوند و آب مخلوط با گل و لای از شیرهای لولهکشی شهرهای آن همچون اهواز و آبادان خارج میشود. اما امسال با توجه به اینکه اصل اول مبارزه با شیوع کرونا، بهداشت فردی و شست و شوی مداوم دستهاست، این موضوع برای مردمی که سالها از دغدغه اولین نیاز جامعه بشری همچون داشتن آب آشامیدنی سالم محروم هستند، را پیچیدهتر کرده و بنا بر اظهارنظر برخی از کارشناسان، دلیل تداوم وضعیت قرمز کرونایی این استان، کمبود آب است. همانطور که سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میگوید: در پیک دوم بیماریهای التور از شهریورماه آغاز میشود بنابراین از اکنون دغدغه وضعیت آب را داریم و نگران هستیم که مبادا در ماههای آینده در فصل پاییز که آغاز بروز ویروسهای تنفسی است، مشکلاتی در زمینه کرونا، آنفلوآنزا، بیماریهای اسهالی و بیماریهای دیگر داشته باشیم.
همچنین در روزهای گذشته برخی از شهرهای این استان، گرمای بالای ۵۰ درجه را تجربه کردهاند و در این شرایط زندگی برای مردم این استان و روستاهای آن که با تانکر به آنها آب میرسد، را طاقت فرسا کرده است و وعدههای چندینساله استانداران این استان، همچنان بدون نتیجه باقی مانده است. در دهم خرداد امسال، شریعتی، استاندار خوزستان با تشکر از توجه خاص مقام معظم رهبری در خصوص رفع مشکل آب و فاضلاب اهواز، از اختصاص ۵۰میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی برای رفع مشکل آب و فاضلاب اهواز خبر داد، همزمان رئیس جمهوری در گفتوگوی تلفنی با وزیر نیرو، دستور حل کامل و سریع مشکل آب منطقه غیزانیه اهواز را به وزیر نیرو داد و خواست وی شخصا و بهصورت مستمر موضوع را پیگیری کند. روحانی تاکید کرد که وزیر نیرو مصر باشد تا نهایتا تا انتهای خردادماه به حل قطعی مشکل منجر شود. خبری که قریب سه ماه از آن میگذرد و اکنون نگاهی به وضعیت آب و فاضلاب در استان خوزستان میاندازیم. ۳۰۱ منطقه در این استان واجد آب سالم هستند و این سبب ابتلای عدهای از کودکان به هپاتیت نوع aشده است. البته بازهم این خبر قدیمی است و در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۹۷، رئیس وقت مرکز بهداشت خوزستان درباره آن گفته بود، «خبری که از خبرگزاریها درباره شیوع هپاتیتA مطرح شده، قدیمی است و متاسفانه به شکلی بیان شد که مردم احساس کردند این اتفاق تازه افتاده است». در آن زمان شکرا… سلمان زاده به وقوع بیماری هپاتیت A در برخی شهرستانهای خوزستان اشاره کرده بود: این اتقاق در یک منطقه محدود در شهرک نفتک مسجدسلیمان به تعداد محدودی که در ابتدا ۱۷ نفر و به ۳۳ نفر سرایت پیدا کرد، مربوط میشود، او همچنین تلاقی فاضلاب را در آب شرب رد نکرده بود.
آب ناسالم در روستاها
در این رابطه محمدی نرگسی، رئیس هیات موسسه مردم نهاد میثاق منتظران میگوید: بیش از چند دهه است که مناطق دشتی خوزستان و حاشیه شهر اهواز ، درگیر موضوع آب شرب سالم هستند و خروجی شیر آب، مایعی قهوهای رنگ و بد بویی است. بارها وزرای بهداشت این دولت و دولتهای قبل، در رابطه با آب شرب منطقه اهواز تذکراتی را دادهاند. آنها بارها گفتهاند که آب اهواز غیرقابل شرب است و مردم نباید آن را مصرف کنند. اینکه هپاتیت در بین افراد شایع شده است را مقامات باید بررسی کنند و پاسخ بدهند. ابتلا به هپاتیت برای ما هم جزو شنیدهها محسوب میشود. گویا در مناطقی از خوزستان هپاتیت شیوع پیدا کرده است. وقتی آمار و اطلاعات صحیحی در دسترس نیست، نمیتوانیم قطع به یقین موضوع را عنوان کنیم. آیا تلاقی آب و منتشرات فاضلاب واقعیت دارد؟ این سوال امروز اهالی خوزستان است و بر پاسخ آن مصر هستند. ما در این خصوص پیگیریهای بسیاری کردیم، حتی شکایات زیادی کردیم که در اختیار شورای شهر اهواز و دستگاههای مجری دیگر قرار گرفته است. دریغ از پاسخ و مشخص است که این جواب این پرسش مانند بسیاری از پرسشهای دیگر، قرار است سالها از مردم مخفی بماند./آرمان ملی