اجتماعیاستانیتهرانسلامت

اخطار محیط زیست دماوند به شهرداری‌های شرق استان تهران

خبرمهم: محمد فریدی با اشاره به اینکه مرکز دفع زباله شهرستان دماوند قانونی است گفت: هفت شهرداری شرق استان تهران ازجمله پردیس، بومهن، رودهن، دماوند، آبسر، آبعلی و کیلان همه با یکدیگر تجمیع شده‌اند و شرکتی را به‌عنوان شرکت پسماند تاسیس کرده‌اند که شهرداران در آن عضو و فرمانداری‌ها و اداره محیط زیست ناظر هستند.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، رئیس اداره محیط زیست دماوند با اشاره به اخطار به شهرداری‌های شرق استان تهران گفت: در پی انجام این کار اقدامات مثبتی در زمینه مدیریت زباله‌ها صورت گرفت.

محمد فریدی با اشاره به اینکه مرکز دفع زباله شهرستان دماوند قانونی است و مجوزهای لازم را از مراجع ذی‌صلاح از جمله سازمان محیط زیست به‌عنوان ناظر در زمینه پسماند گرفته است و زمین این مرکز از سوی سازمان منابع طبیعی به آن واگذار شده است، گفت: هفت شهرداری شرق استان تهران از جمله پردیس، بومهن، رودهن، دماوند، آبسر، آبعلی و کیلان همه با یکدیگر تجمیع شده‌اند و شرکتی را به‌عنوان شرکت پسماند تاسیس کرده اند که شهرداران در آن عضو و فرمانداری‌ها و اداره محیط زیست ناظر هستند.

رئیس اداره محیط زیست دماوند ادامه داد: زباله‌های شهرستان پردیس و دماوند به محل دفن زباله گندک دماوند منتقل می‌شوند و در این منطقه باید براساس یک نقشه راه دفن شوند. این نقشه راه در واقع ارزیابی زیست محیطی این مرکز است که اداره محیط زیست براساس آن به این مرکز مجوز فعالیت داده است اما متاسفانه با شیوع ویروس کرونا یک مقدار این مرکز دچار آشفتگی و کارها از روال خود خارج شد.

وی همچنین ضمن بیان اینکه روش دفن بهداشتی زباله‌ها در مرکز دفع زباله دماوند به‌صورت دفن بهداشتی دره‌ای است، توضیح داد: زباله‌ها در دره به‌صورت لایه‌ای دفن و روی هر لایه خاک ریخته می‌شد، همچنین زیر دره باید لوله‌گذاری می‌شد تا شیرآبه زباله‌ها وارد حوضچه‌ای در پایین دست شود اما مدتی زباله‌ها دیگر در این لایه‌ها دفن نمی‌شدند، خاکی روی آن‌ها ریخته نمی‌شد و زباله‌های پزشکی مخلوط با این زباله‌ها در محل‌های مختلف دفع می‌شد.

رئیس اداره محیط زیست دماوند افزود: از دیگر معضلات این مرکز تخلیه نخاله‌های ساختمانی و فاضلاب در این منطقه بود. تانکرهای حامل فاضلاب هر جایی که دوست داشتند فاضلاب‌ها را در این منطقه تخلیه می‌کردند و نخاله‌های ساختمانی نیز به همین شکل در این منطقه رها شده و از این رو در این مرکز پسماند یک وضعیت نابهنحار و نابسامانی ایجاد شده بود.

وی با اشاره به اینکه مرکز دفع زباله شهرستان دماوند در حوضه آبریز سد ماملو قرار دارد، خاطرنشان کرد: این مرکز با سد ماملو که تامین‌کننده آب شرب است فاصله دارد اما باید این مرکز دفع زباله را مدیریت کنیم تا آلودگی‌های ناشی از آن به سد ماملو سرایت نکند.

فریدی ضمن بیان اینکه به هر هفت شهرداری که هرکدام درصدی در این مرکز دفع زباله سهامدار هستند، اخطار دادیم، اظهار کرد: براساس مذاکراتی که با شهردار دماوند داشتیم تعهد دادند که طی مدت ۲۰ روزه این مشکلات را رفع خواهند کرد و ما با مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران هماهنگی‌های لازم را انجام ‌دادیم و فرصت ۲۰ روزه‌ای را به شهرداری‌ها دادیم.

رئیس اداره محیط زیست دماوند اضافه کرد: خوشبختانه در این مدت زباله‌ها را به مکانی که باید دفن می‌شدند، منتقل کردند، در دره دفن زباله‌ها لوله‌گذاری کردند، شیرابه را وارد حوضچه‌ای ایزوله و یک خط بازیافت کاغذ و پلاستیک را راه‌اندازی کردند. نخاله‌های ساختمانی را جمع‌آوری کردند و ترانشه مجزایی برای پسماندهای پزشکی ساختند، همچنین سه ردیف درخت را در یک محدوده‌ ۳۰۰ متری کاشتند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اقدامات موثری در حوزه مدیریت زباله‌های شرق استان تهران صورت‌گرفته است، گفت: دو جلسه در فرمانداری شهرستان برگزار کردیم و قرار شد که شهرداری‌های عضو شرکت پسماند در کارگروه خود مصوب کنند که یک مرکز بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی را برای شرق استان ایجاد کنند تا پسماندهای پزشکی وارد سوله‌های استاندارد و تایید شده وزارت بهداشت و اداره حفاظت محیط زیست استان تهران شوند و با استفاده از دستگاه‌هایی از جمله اتوکلاو، بی‌خطر و دفن شوند. مقدمات این اقدام نیز فراهم شده اما مصوبه و تخصیص اعتبار برای ساخت تصفیه فاضلاب شیرابه‌های ناشی از دفن زباله‌ها هنوز تصویب نشده است. در عین حال هفت شهرداری‌ عضو شرکت پسماند موافقت‌ها و هزینه‌های لازم را کرده‌اند و این قدم بزرگی در زمینه مدیریت پسماند است.

فریدی در پایان گفت: من فکر می‌کنم اگر در دماوند علاوه‌بر اقدامات انجام شده، حوضچه تصفیه فاضلاب شیرآبه را تا آخر سال نیز راه‌اندازی کنیم و پسماندهای پزشکی را که البته بی‌خطرسازی آن‌ها برعهده مراکز درمانی است، را به کمک شهرداری بتوانیم با استفاده از دستگاه‌های بی‌خطرسازبی‌خطر کنیم، وضعیت پسماند شرق استان تهران به گونه ای مطلوب ساماندهی می شود و مخاطرات زیست محیطی نیز برای مردم نخواهد داشت./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا