به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، شاید فقط تعداد اندکی از آن ها ماسک و دستکش داشته باشند، برخی ها نیز دستکش به دست دارند و با وجود آلودگی بسیار آن را به صورت خسته خود مالیده و گویی اصلا کرونایی وجود ندارد.
صدور کارت فعالیت برای حدود ۱۵۰ نفر از زباله گردهای دارای موتور سه چرخ و وانت بار
عظیمی مدیر عامل سازمان پسماند خراسان شمالی در ارتباط با فعالیت زباله گردها گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا این سازمان برای سازماندهی تعدادی از زباله گردها اقدام به صدور کارت برای آن ها کرد.
وی افزود: در همین راستا برای حدود ۱۵۰ نفر از افرادی که دارای وسیله نقلیه سه چرخ و یا وانت بار بودند که امر جمع آوری ضایعات باارزش را از اصناف انجام می دادند، کارت صادر شد.
عظیمی ادامه داد: این امر تا زمان قبل از شیوع ویروس کرونا انجام شد و به این ترتیب فعالیت این افراد تحت نظارت بود.
وی اظهارکرد: اما علاوه بر آن افرادی دیگری هستند که با عنوان زباله گرد زباله های موجود در پلاستیک و یا سطل های زباله را خالی می کنند که برای آن ها کارتی صادر نشده است.
افزایش تعداد زباله گردهای خانم در استان
این مقام مسئول تصریح کرد: متاسفانه با شیوع ویروس کرونا تعداد افراد زباله گرد نیز در استان افزایش یافته است و این امر تبدیل به دغدغه ای شده است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر فعالیت افرادی که زباله گرد نبوده و با شیوع ویروس کرونا آن ها به ناچار به سوی جمع آوری زباله روی آورده اند نیز از دیگر دغدغه های ما است.
عظیمی ادامه داد: پیش بینی می شود در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ نفر به عنوان زباله گرد در استان فعالیت می کنند و علاوه بر آن تعداد زباله گردهای خانم نیز افزایش یافته است و به حدود ۱۲ نفر رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تعدادی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در قرنطینه خانگی به سر می برند و طول دوره درمان را در منزل سپری می کنند، بنابراین امکان آلودگی بخشی از زباله های خانگی به ویروس کرونا وجود دارد و در واقع فعالیت این زباله گردهای غیرقانونی بسیار خطرناک است.
این مقام مسئول تصریح کرد: بنابراین به مردم توصیه می شود که زباله های عفونی خود همچون دستمال کاغذی را در کیسه جداگانه قرار داده و سپس آن کیسه را در کیسه زباله قرار دهند.
از فعالیت زباله گردها باید جلوگیری شود
محمد علی شجاعی استاندار خراسان شمالی در جلسه ستاد مدیریت کرونا که ۱۳ مرداد ماه در محل استانداری برگزار شد، در خصوص وضعیت زباله گردها نیز با اشاره به اذعان شهردار بجنورد که برای حضور زباله گردها کارت صادر شده گفت: یعنی برای یک کار خلاف و دور از شان هر فردی میخواهیم کارت صادر کنیم و در واقع نباید چنین مواردی را شاهد باشیم.
وی تاکید کرد: باید فعالیت زباله گردها جلوگیری شود چون کار خلاف، خلاف است و نباید معیشت آنان از طریق زباله تامین شود چراکه این کار یک کار غیربهداشتی است.
زباله گردی امری مخاطره آمیز برای سلامتی انسان
دکتر افشین دلشاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه با تاکید بر اینکه جدای از مسئله شیوع ویروس کرونا، موضوع زباله گردی امری مخاطره آمیز برای سلامتی انسان است، گفت: از آنجاییکه مواد اولیه زباله ها مواد فاسد شدنی است و بیماری ایجاد می کند و از سوی دیگر حشراتی که موجب انتقال بیماری همچون پشه خاکی و حیوانات موذی در محل جمع آوری زباله ها فعالیت دارند سبب شیوع بیماری زئونوز می شوند در نتیجه امر زباله گردی فعالیتی خطرناک برای سلامتی است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر حدود۴۰ درصد از افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند علائمی نداشته و ممکن است دستمال کاغذی و ماسکی که این افراد به عنوان زباله دور ریخته اند خود موجب انتقال ویروس در بین زباله گردها شود.
دلشاد تاکید کرد: در همین راستا باید شهرداری فعالیت افرادی که زباله ها را جمع آوری می کنند ساماندهی کند و افرادی که زباله ها را جمع آوری می کنند باید نکات حفاظت فردی را رعایت کرده تا سلامتی آن ها به مخاطره نیفتد.
وی خاطرنشان کرد: اما شاید با مجوز دادن به فعالیت زباله گردها، یک فعالیت غیرقانونی و غیر بهداشتی رسمیت داده شود./ایسنا