نکاتی برای ضدعفونی کفشها در روزهای شیوع کرونا
خبرمهم: محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران میگویند: با وجود این که انتقال ویروس تنها از طریق تماس دست با کفش و سپس لمس صورت، دهان و یا بینی بوده و به طور کلی احتمال انتقال کم است. بهترین راهکار برای جلوگیری از گسترش آلودگی توسط کفشها قرار دادن آنها در ورودی منزل است.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به این پرسش پاسخ دادهاند که کف کفشها را چند وقت یک بار و چگونه ضدعفونی کنیم.
آنها میگویند: کف کفش به علت تماس مکرر با زمین و یا سایر سطوح آلوده میتواند به ویروس کرونا آلوده شود. این ویروس ممکن است بین سه تا پنج روز بر کف کفش باقی بماند. در مطالعه انجام شده توسط مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا در بیمارستانی در ووهان چین مشخص شد، ویروس کرونای جدید میتواند روی کفش باقی بماند و کف کفش نیمی از کارمندان بخش درمانی آلوده به ویروس کرونا بود ولی عفونی بودن آنها هنوز مشخص نیست.
علاوه بر این، امکان انتقال آلودگی توسط کفشها تنها در صورتی خواهد بود که پس از تماس دست با کفشها، دستها با دهان، بینی و یا صورت تماس پیدا کنند. لذا شستن کفشهای قابل شستوشو توصیه شده است.
به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی توسط کفشها راهکارهای زیر توصیه میشود.
کفشهای آلوده را در فضایی خارج از محیط داخلی منزل نگهداری کنید.
حتیالامکان از کفشهایی که به راحتی میتوان آنها را با آب و صابون شست و ضدعفونی کرد استفاده کنید.
در صورت استفاده از دستمالهای الکلی و یا اسپری الکل حداقل ۷۰ درصد، اجازه دهید تا الکل برای چند دقیقه بر روی کفش باقی بماند تا از ضدعفونی شدن آن اطمینان حاصل شود.
در برخی منابع استفاده از دستمال برای ضدعفونی کردن به دلیل پخش بیشتر آلودگی توصیه نشده است.
علاوه بر آن، استفاده از سایر محلولهای ضدعفونیکننده سطوح وایتکس( آب ژاول یا هایپوکلریت سدیم) رقیق شده نیز ذکر شده است.
از مسواکهای مستعمل و یا ارزانقیمت که به محلول آغشته باشد نیز میتوانید برای ضدعفونی کردن ته کفش استفاده کنید.
در صورت امکان برای شستن کفشها از ماشین لباسشویی با آب گرم استفاده کنید.
دستهای خود را بعد از لمس کفشها به خوبی شسته و مرتبا از ضدعفونیکننده بر روی سطوح جاکفشی استفاده کنید.
تا حد امکان از پوشیدن کفش بنددار که مجبور به باز و بسته کردن مکرر آنها و تماس دست با بند کفشهاست خودداری کنید.
به طور کلی، با وجود این که انتقال ویروس تنها از طریق تماس دست با کفش و سپس لمس صورت، دهان و یا بینی بوده و به طور کلی احتمال انتقال کم است. بهترین راهکار برای جلوگیری از گسترش آلودگی توسط کفشها قرار دادن آنها در ورودی منزل است. در صورتی که کفشها قابل شستوشو باشند، شستن آنها توصیه میشود و چنانچه قابل شستوشو نباشند استفاده از الکل و یا سایر محلولهای ضدعفونیکننده، با استفاده از وسایلی همچون مسواک برای تمیز کردن کف کفش توصیه شده است. شستوشوی دستها پس از لمس کفش نباید فراموش شود./ایسنا