اجتماعیاستانیتهرانحوادث

رزرو ۲۵۰۰۰ قبر برای زلزله ۷ ریشتری

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم،  اسماعیل نجار در ادامه آمادگی تهران برای مقابله با زلزله را ۱۸.۸ درصد اعلام کرد و گفت: چنانچه زلزله بالای ۷ ریشتری در تهران بیاید شرایط سخت و دشواری را در پی خواهیم داشت، بنابر اعلام سازمان مسئولان بهشت زهرا(س) تعداد قبور حدود ۲۵ هزار قبر پیش‌بینی شده است اما کافی نیست». این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود به باور بسیاری از کارشناسان لرزه‌های پرشمار از ناحیه گسل مشاء نشان از فعال شدن مجدد آن است، موضوعی که رضا کرمی محمدی، مدیریت بحران تهران نیز آن را تایید می‌کند. او در این رابطه می گوید: «البته این گسل فعالیت داشت اما فعالیت آن بیشتر شده و نیاز است که ما بدانیم وضعیت لرزه خیری آن چقدر خواهد بود. در همین راستا نیز کارهای مختلفی در مورد زلزله انجام شده که یکی از آنها سامانه هشدار سریع زلزله است. این سامانه فقط در گسل مشا فعال بود، ما امسال اعتباراتی را گرفتیم و اقداماتی را انجام دادیم که در جریان آن که طی یکی دو ماه آینده در دیگر نقاط و اطراف تهران سیستم هشدار سریع زلزله فعال خواهد شد. این سیستم بیشتر به درد شرکت هایی چون مترو، شرکت گاز و … می خورد و که بلافاصله به آنها هشدار دهد و مثلا شرکت گاز بتواند چند ثانیه زودتر جریان گاز را قطع کند».

فرمانده بدون امکانات تهران

روز گذشته شهردار تهران از سوی وزیر کشور و نایب رئیس شورای عالی مدیریت بحران، به عنوان فرمانده میدان حادثه در سطح محلی منصوب شد، که در این سمت پیروز حناچی باید همکاری لازم را میان شهرداری، سازمان مدیریت بحران کشور و استانداری تهران به‌وجود آورد که در صورت بروز زلزله‌های بزرگ در مقیاس ریشتر، اهدافی همچون کاهش ریسک خطرپذیری، پیشگیری از ریسک‌های جدید و کاهش ریسک های موجود در سطح شهر تهران، تقویت تاب آوری و برگشت پذیری شهر در برابر حوادث و سوانح را دنبال کند. در این رابطه محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران، شهردار تهران را بابت حکم وزیر کشور که او را فرمانده میدان در بحران‌های محلی کرده به او تبریک و تسلیت توامان گفته است. هاشمی در عین حال معتقد است که «تبریک و تسلیت به حناچی شهردار تهران می‌گویم که فرمانده میدان عملیات شد. در واقع شهردار تهران فرمانده میدان عملیات بدون امکانات شده است. قرار بود سامانه هشدار سریع و لرزه نگارها به تعداد زیادی در تهران نصب شود که این اتفاق نیفتاد و در شورای شهر هیچ گزارش ویژه‌ای نداریم که سطح آمادگی در تهران چقدر است. وی با بیان اینکه تهران آمادگی ۱۸ درصدی در برابر زلزله ای با قدرت بالاتر از ۶.۵ ریشتر دارد و این مساله جای تاسف دارد».

پیش بینی زلزله تهران

بهرام عکاشه، یک متخصص زلزله‌شناسی و پدر علم زلزله‌شناسی در این رابطه به «آرمان‌ملی» می‌گوید: در مهرماه سال ۷۶ شورای امنیت ملی در نامه‌ای محرمانه از من درخواست کرد که اعلام نمایم وضعیت زلزله خیزی کشور و تبع آن سازه‌های بزرگ تهران چگونه است و در پاسخ به این نامه نوشتم که همه کشور زلزله خیز است و تهران به عنوان جانمای تاسیسات و محل زندگی افراد مهم کشور بیشتر از سایر شهرها در معرض زلزله قرار دارد و پیشنهاد کردم که منازل مسکونی این استان بیشتر از هر زمان دیگری در مقابل زلزله مقاوم سازی شود و حتما مدیریت بحران برای شهر تهران تشکیل شود – بعد از آن نامه بود که مدیریت بحران در پایتخت شکل گرفت- و به واسطه وجود گسل‌های خطرناک در بخش البرز میانی، مطالعاتی درباره تغییر پایتخت باید صورت بگیرد. فراموش نکنیم که۲۰ درصد بافت های تهران فرسوده است و وقوع زلزله، از تهران یک فاجعه خواهد ساخت. ستاد بحران گرچه سال هاست به صورت جدی در بحران‌های کشور حضور دارد اما میزان اعتماد به عملکرد آن قابل قیاس با کشورهایی شبیه ژاپن و چین نیست. در کشورهای خارجی به عملکرد ستاد بحران اعتقاد راسخ وجود دارد. از آن سال من همواره در گفت‌وگوهایم با رسانه‌ها اعلام کرده‌ام که باید در انتظار زلزله‌های ۷ و ۸ ریشتری در کشور باشیم و با وقوع این زلزله‌ها نصف شهرها خراب خواهند شد و نصف دیگر آن مورد غارت قرار می‌گیرند. هر ۱۰ سال یک زلزله هفت ریشتری و در هر سال یک زلزله ۵ یا ۶ ریشتری در شهرهای کشور رخ خواهد داد و باید مدیریت بحران اقدامات و برنامه‌ریزی مناسبی در این زمینه داشته باشد. ما باید مقاوم سازی شهرها و مناطق روستایی را جدی تر از بازسازی آنها بعد از زلزله بگیریم، تا از جان و مال مردم محافظت شود./آرمان ملی

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا