به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، دکتر سیما سادات لاری ، با بیان اینکه ۸۸ درصد از مرگومیرهای ناشی از بیماری کووید- ۱۹ در افرادی اتفاق افتاده که به یکی از بیماریهای غیرواگیر مانند بیماریهای قلبی و عروقی، تنفسی، سرطانها و دیابت مبتلا بودند، گفت: این موضوع اهمیت ایجاد توزان میان ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ و بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر را بیش از پیش نشان میدهد.
وی افزود: در عین حال مساله چاقی هم در این زمینه مطرح است و حتی چالش چاقی کودکان و نوجوانان یکی از مباحث مهم در زمینه مقابله با بیماری کووید ۱۹ محسوب میشود. باید توجه کرد که بیماریهای غیرواگیر یکی از مهمترین عوامل تهدیدکننده سلامت در همه جهان محسوب میشوند و حتی در بحران کرونا نیز این موضوع ثابت شده است.
لاری ادامه داد: ذات بیماریهای غیرواگیر به این شکل است که بیمار باید به صورت دائم تحت کنترل باشد. حال در شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور، برخی از این بیماران به خاطر ترس از مراجعه به مراکز درمانی، روند کنترل بیماری خود را متوقف کرده یا در آن اختلالی ایجاد کردند. این موضوع نباید اتفاق بیفتد و بیمارانی که به بیماریهای غیرواگیر مبتلا هستند باید بیماری خود را کنترل کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در واقع این بیماران در شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور نیازمند توجه و مراقبت بیشتری هستند. به همین دلیل برخی اقدامات مانند دورکاری برای کارکنانی که مبتلا به بیماری غیرواگیر هستند، در نظر گرفته شد. زیرا این افراد در دسته افراد پر ریسک برای ابتلا به ویروس کرونا قرار گرفته و احتمال مرگ و میر در این بیماران به مراتب بیشتر از سایر افراد است.
وی همچنین اظهار کرد: هرچند این مشکل در واقع یک بحران جهانی محسوب میشود، اما باید با اتکا به زیرساختهای نظام سلامت، روند مراقبت از بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر را تقویت کنیم و مراقبت بیشتری از این بیماران انجام شود./ایسنا