اجتماعیاقتصادی

راه خانه‌دار شدن کارگران اعلام شد

خبرمهم: یک مقام مسئول کارگری با بیان اینکه دادن وام های ودیعه مسکن مشکل مسکن کارگران را حل نمی کند، راهکار خانه دار شدن کارگران را مطرح کرد.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم،  هادی ابوی، درباره پرداخت وام‌های ودیعه مسکن به عنوان راهکار خانه‌دار شدن کارگران اظهار کرد: هر مقدار وامی که به اسم ودیعه مسکن تصویب کنیم حتی اگر ۲۰۰ میلیون تومان هم باشد کمکی به خانه دار شدن کارگران نمی کند و تجربه سال‌های گذشته نشان داده که هزینه جلوتر از درآمد است و قبل از اینکه وام مسکن به جامعه تزریق شود حاشیه تورم آن ایجاد شده است؛ لذا مبلغ وام ودیعه مسکن در بحث خرید خانه به چشم نمی‌آید.

وی ادامه داد: اگر به دنبال خانه‌دار کردن کارگران هستیم تنها یک راه وجود دارد و پیشنهاد ما تهیه زمین رایگان و ارزان قیمت با اقساط بلند مدت است که تنها مختص کارگران باشد و ساخت منازل مسکونی توسط تعاونی‌های مسکن کارگری صورت گیرد و سند خانه‌ها هم انتهای کار زده شود تا دست دلالان بازار نیفتد.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با بیان اینکه دادن وام های ۳۰ میلیون تومانی مسکن کمکی به صاحبخانه شدن قشر کارگر نمی کند، اظهار کرد: با وام ۲۵ میلیون تومان و ۳۰ میلیون تومان نمی توان خانه ساخت و برای ساخت خانه از طریق تعاونی ها هم دست‌کم ۱۵۰ میلیون تومان وام نیاز است؛ لذا تنها راه خانه دار شدن کارگران حمایت فوق العاده و ویژه و خارج از دستورالعمل است و باید زمین رایگان اختصاص داده شود.

این مقام مسئول کارگری افزود: در بندی از قانون کار داریم که کارفرما موظف است منازل مجاور کارگاه را برای نیروهای کار پیش بینی کند یا اینکه با تعاونی های مسکن برای احداث واحدهای مسکونی کارگری همکاری کند و این ظرفیتی است که در قانون کار پیش بینی شده است.

ابوی با اشاره به تفاهم نامه اخیر اتاق تعاون ایران و وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: به موجب این تفاهم نامه ساخت واحدهای مسکونی در جوار شهرک های صنعتی آغاز خواهد شد تا کارگران دغدغه تامین مسکن را نداشته باشند.

وی با بیان اینکه در بحث اختصاص زمین برای ساخت واحدهای مسکونی مشکلی نداریم، گفت: بر اساس طرح اقدام ملی مسکن باید بیش از ۲۵۰ هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن آزادسازی شود. در حال حاضر بسیاری از دستگاه‌ها دارای زمین هستند و در حاشیه شهرها نیز زمینهای بلا استفاده وجود دارد، بخشی از زمین ها نیز در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است که کشت و کار در آنها انجام نمی شود.

به دنبال امضای تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت راه و شهرسازی و اتاق تعاون ایران، ساماندهی ساخت مسکن در قالب طرح اقدام ملی مسکن و مشارکت بخش تعاون در احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده در دستور کار قرار گرفته و مقرر شده با تعامل و همکاری اتاق تعاون ایران، منازل کارگری در جوار شهرک‌های صنعتی ساخته شود./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

‫۶ دیدگاه ها

  1. دقیقا منظور از کارگر کیه چیه؟؟؟ شوهرمن کارگر وهمیشه با بناها سرساختمونه ولی هرجامیریم به شغلش میگن آزاد پس اینجور وامها به بیشترمردم مثل ما تعلغ نمیگیره

  2. چرا وام امیلیونی تکمیلی کرونا به کارگران ساختمانی تعلق گرفته پیامک ۲ماه پیش دادن ولی خبری نشد خدا میدونه تو این اوضاع بد گرانی و مریضی کرونا بیکاریم زندگی خیلی سخته از ترس مریضی نمیتوانم بیرون بریم سر کار یک فکری به حال ما کارگران ساختمانی هم باشن

  3. با سلام بنده کارگر هستم در پتروشیمی خراسان شرکت مقداری زمین به کارکنان فروخته که از نظر مکانی کاملاً به یک شهرک مسکونی چسبیده است ولی کاربری کشاورزی دارد متاسفانه هیچ اداره‌ای در این خصوص با پتروشیمی خراسان همکاری نمیکند تا این زمین‌ها تفکیک شده به دست کارگر ها برسد مخصوصاً استانداری لطفاً منعکس بفرمایید تا شاید فرجی شود ممنون

  4. وام به کارگر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    میری برای وام گرفتن میگن به شما تعلق نمیگیره چون حقوق ثابت نداری
    و اینجوری نمیتونیم وام بدیم
    تازه سود وام هارو نگو که سر به فلک کشیده
    اینه مملکت اسلامی؟؟؟

  5. تقریبا ۱۵ سال توی معدن ذغالسنگ کار میکنم وچندسال پیش که قرض و وام‌های ازدواج رو دادم وبعدشم شروع به جمع آوری سرمایه برای خرید خانه کردم که اینم از شانس خانه ها چند برابر شد… شاید کسی باور نکنه پولی که جمع کردم تونستم خانه فقط رهن کنم..
    به نظر شما میتونم یه خانه نقلی از خودم داشته باشم البته تا کی طول میکشه..!!؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا