تشدید خطر ابتلا به کووید-۱۹با دستکشهای یکبار مصرف
خبرمهم: محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود میگویند: پژوهشهای میدانی نشان می دهد که مردم اغلب از یک جفت دستکش در مکانهای عمومی استفاده میکنند و بدون آنکه آن را تعویض کنند به همه سطوح دست میزنند. استفاده از دستکش یکبار مصرف به این شکل افراد را به طور جدیتری در خطر ابتلا به کووید-۱۹ قرار میدهد.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، با توجه به اینکه یکی از راه های اصلی انتقال ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی و لمس سطوح است، توصیه میشود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری در مکان های عمومی احتیاطات معمول صورت گیرد.محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به این سوال پاسخ دادهاند که آیا پوشیدن دستکش برای عموم مردم جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری ضروری است؟
آنها میگویند: محققان باور دارند لمس سطوح مختلف با دستکش یکبار مصرفی که به صورت مکرر استفاده شده، موجب پراکندگی ویروس میشود. نتایج بررسیهای اخیر محققان نشان میدهد استفاده از دستکش، از افراد در برابر ویروس کرونا محافظت نمیکند. پژوهشهای میدانی نشان می دهد که مردم اغلب از یک جفت دستکش در مکانهای عمومی استفاده میکنند و بدون آنکه آن را تعویض کنند به همه سطوح دست میزنند. استفاده از دستکش یکبار مصرف به این شکل افراد را به طور جدیتری در خطر ابتلا به کووید-۱۹ قرار میدهد.
پوشیدن دستکش هنگام خرید یا استفاده از دستگاه خودپرداز لزوماً افراد را از ابتلا به بیماری محافظت نمی کند. گفته میشود پوشیدن دستکش در فروشگاه های مواد غذایی هیچ فایدهای ندارد چرا که وقتی با یا بدون دستکش، یک چیز را لمس کنید و سپس چیز دیگری را لمس کنید شما به طور بالقوه ویروس را از یک مکان به مکان دیگری منتقل می کنید.
دستکش حتی ممکن است توجه را از اهمیت شستشوی دستها منحرف کند. دستکش به هیچ وجه جای شستشوی دست یا سایر دستورالعملهای پیشگیری از بیماری را نمی گیرد، حتی ممکن است احساس امنیت کاذب به افراد دهد و میتواند آن ها را نسبت به سایر موارد بهداشتی مانند شستن دستها یا جلوگیری از لمس صورت بیتوجه کند. در واقع دستکش میتواند کمی فریبنده باشد.
نتیجه بررسیهای اخیر پژوهشگران نشان میدهد استفاده از دستکش از اشخاص در برابر کووید-۱۹ محافظت نمی کند. پوشیدن دستکش در ملاء عام و مکانهای عمومی ضروری نیست. برای عموم مردم، استفاده از دستکش تنها در مواردی نظیر تمیز کردن یا مراقبت از شخصی که بیمار است توصیه میشود. در بیشتر مواقع دیگر، مانند بیرون رفتن و خرید کردن، پوشیدن دستکش لازم نیست. درعوض، اقدامات پیشگیرانه روزمره مانند رعایت فاصله اجتماعی از دیگران، شستن دست ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه و زدن ماسک توصیه میشود./ایسنا