سیاسی

دوربین‌های برجامی آژانس جمع‌آوری و پلمب شده‌اند

خبرمهم: رئیس سازمان انرژی اتمی گفت دوربین‌های برجامی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توسط این نهاد جمع‌ و پلمب شده و در تأسیسات نگهداری می‌شود و اگر طرف‌های مقابل به برجام بازگردند دوباره همان کار را انجام می‌دهند.

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه بازدید از نمایشگاه هم‌افزایی مدیریت ایران ۱۴۰۱ درباره آخرین اخبار در حوزه فعالیت‌های صنعت هسته‌ای کشور اظهار داشت: بسیار مهم است تا همه مردم و مسؤولان کشور، حافظه تاریخی خود را به هنگام کنند؛ ۲۰ سال است که این کشورها به جمهوری اسلامی ایران اتهام می‌زنند، هر روز یک جای جدید را آدرس داده‌اند. بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهد به‌صورت مرتب پرونده ما را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده و علیه ما قطعنامه وضع کرده و علیه ما تحریم اعمال کرده‌اند.

اسلامی اضافه کرد: در طول این ۲۰ سال؛ همه دولت‌های گذشته مذاکره کرده‌اند و حاصل این مذاکرات تبدیل به سند برجام در چارچوب خاص خود شده است، اکنون این کشورها دوباره اتهامات قبلی را در قالب اسناد جعلی و مکان‌ها و مدارک ادعایی بر روی میز گذاشته‌اند. اساس پذیرش جمهوری اسلامی ایران در برجام، این بوده است که رفع اتهامات صورت گیرد و اعتمادسازی شود و جمهوری اسلامی پذیرفته که فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم را محدود کند، ظرفیت و سرعت حرکت خود را کاهش دهد تا اعتمادسازی اتفاق بیفتد، اما طرف مقابل پایبند نبوده است.

وی تصریح کرد: هنگامی‌که نظارت‌ها تشدید شده و جمهوری اسلامی ایران موارد را پذیرفته، برای رفع اتهامات علیه کشور بوده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره نصب دوربین‌های برجامی نیز توضیح داد: دوربین‌های برجامی با هدف رفع اتهامات نصب شد و اگر قرار بود اتهامات پابرجا بماند، دلیلی نداشت تا دوربین‌های برجامی وجود داشته باشد. بنابراین این دوربین‌ها به دست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمع و پلمب شده و در تأسیسات نگهداری می‌شود.

وی عنوان کرد: متأسفانه شاهد به‌ اصطلاح نوعی«لفاظی» از سوی طرف مقابل هستیم در حالی‌ که باید گفت جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه پنهان‌کاری نداشته است و هیچ زمانی در زمینه غنی سازی خارج از چارچوب و بدون هماهنگی با آژانس اقدام نکرده‌ایم و ایجاد ظرفیت آب‌سنگین و همه زیرساخت‌های صنایع اتمی ایران با هماهنگی آژانس و تحت نظارت آن‌ها بوده و اکنون نیز این نظارت وجود دارد و کسی تصور اشتباه نکند؛ زیرا آژانس هم‌اکنون در سازمان انرژی اتمی و همه تأسیسات، مطابق ضوابط پادمان، مستقر بوده و در حال انجام نظارت‌های خود است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: دوربین‌های فراپادمانی که به‌اصطلاح برجامی نامیده می‌شود در اصل به توافقنامه برجام مرتبط است و اگر طرف‌های مقابل به این توافقنامه بازگشتند، همان‌طور که در برجام با شرح و بسط PMD را بستند، دوباره همان کار را انجام دهند، حتم بدانند ما نیز زمانی که اطمینان حاصل کنیم که شیطنتی قرار نیست انجام شود، نسبت به اتخاذ تصمیم مناسب اقدام خواهیم کرد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو عنوان کرد: هر زمان توانستیم مردم را در جایگاه خود و به‌ موقع در امور مشارکت دهیم و سهیم کنیم، موفق بوده‌ایم، نمونه‌های این مسئله را می‌توان در زمان انقلاب و همچنین دوران دفاع مقدس جستجو کرد.

وی درباره برگزاری چنین نمایشگاهی برای نخستین بار گفت: کشور باید توسعه یابد و مردم محور باشند، راه‌حل آن سازماندهی چنین همکاری‌ها و هم‌افزایی‌هایی است و این موارد باید تقویت شود و در اصل فکر درست محسوب می‌شود. البته در این مسیر نباید تحقق خواسته‌ها را فقط به دولت معطوف ساخت؛ یکی از معضلات کشور این است که در بسیاری از موارد؛ مطالبه گری از دولت به وجود می‌آید در حالی‌ که دولت دارای توان و بودجه محدودی است و نمی‌تواند به تمام موارد پاسخ دهد؛ در نتیجه عده‌ای از اینکه طرح‌های آن‌ها اجرانشده، احساس ناامیدی می‌کنند.

وی افزود: اما زمانی که با ایده هم‌افزایی حرکت شود و مردم مسائل را احصا کرده و دست به خلق راه‌حل بزنند، شاهد تغییرات مثبت خواهیم بود و حتم بدانید مردم با استفاده از راه‌حل‌های خلاقانه، مسائل را پیش می‌برند زیرا رفع مشکلات و … الزاماً به تصمیمات یک مدیر دولتی منتهی نخواهد شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: این موارد در یک جامعه رخ می‌دهد و باید توجه داشت که جامعه دارای پتانسیل بی‌انتهاست و در این میان جامعه ایرانی هم به لحاظ فرهنگ و هم به سبب اراده و ایمان، قدرتمند محسوب می‌شود.

اسلامی اظهار داشت: امروز شاهد جای خالی چنین تفکری در جامعه هستیم؛ درحالی‌که تقویت هم‌افزایی می‌تواند نقش مؤثری در جامعه داشته باشد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: به مؤسسان احیای این تفکر، تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم در سایه برگزاری این رویداد، شاهد ایجاد انگیزه مضاعف در میان همه گروه‌ها و تشکل‌های فعال در این عرصه بوده و همچنین شاهد نقش‌آفرینی بهتر آن‌ها در این زمینه باشیم تا بتوانیم در این مسیر بیش از گذشته ، ظرفیت‌ها را گسترش دهیم.

وی تأکید کرد: هرچه میزان ظرفیت ما در این عرصه گسترش یابد به همان میزان شاهد تأثیرگذاری بیشتر و افزون شدن میزان مقاومت خواهیم بود و در پرتو این شرایط می‌توان اثرگذاری برای عبور از چالش‌ها را به سهولت محقق کنیم.

نخستین نمایشگاه هم‌افزایی مدیریت ایران ۱۴۰۱ با هدف کشف استعدادها و به کارگیری آن‌ها در بدنه اجرایی دولت در حال برگزاری است. این رویداد از تاریخ ۲ تا ۴ مرداد ۱۴۰۱ در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) تهران در حال برگزاری است.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا