جلال میرزایی میگوید: علی عسکری گزینه حاکمیتی است و برای اینکه از گزینههای دولت و مجلس و امتیاز دادنها جلوگیری کنند، این هلدینگ را به نیروی حاکمیتی دادند.
به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، در حالی که در اتفاقی عجیب عبدالعلی علی عسگری که پیش از این در نهادهایی همچون صداوسیما و سازمان اوقاف و فضای مجازی و بنیاد غربشناسی و فروشگاه شهروند سابقه داشته، به عنوان مدیرعامل پتروشیمی خلیح فارس بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور منصوب شد، صبح امروز باشگاه خبرنگاران جوان (رسانه وابسته به صداوسیما که علی عسگری ریاست آن را بر عهده داشت) و خبرگزاری ایرانا (رسانه رسمی دولت) در اخباری نوشتند که علی عسگری به خاطر انتقادات و فضای پیش آمده استعفا کرده است، اما این خبر ساعتی بعد توسط علی عسگری تکذیب شد و توضیح داد که با قدرت ادامه خواهد داد!
درباره اینکه چرا چهرهای همچون علی عسگری به مدیرعاملی هلدینگ خلیج فارس منصوب شده، با جلال میرزایی نماینده سابق مجلس و عضو کمیسیون انرژی گفتوگو کردیم. او به رویداد ۲۴ میگوید: درباره هلدینگ پتروشیمی چند نکته وجود داشت، یکی اینکه مدیریت وقت یعنی همان آقای جعفر ربیعی حفظ شود. اکنون فشارهای مختلفی در شرکتهای مختلف وجود دارد که میگویند بانیان وضع موجود را تغییر دهند، بدون اینکه در نظر داشته باشند که شاید در آن شرکت وضعیت خوبی حاکم باشد و وضع موجود بد نیست و این تغییر مدیران وضع موجود را به همه جا تعمیم میدهند.
یک نفر خودی را گذاشتند تا لابیها برای سهمخواهی دولت و مجلس تمام شود
او ادامه داد: این تغییرات در پتروشیمی قابل پیشبینی بود، زیرا فشارهای بسیار زیادی برای تغییر وجود داشت و افراد مختلفی از دولت تلاش داشتند تا گزینههای خودشان را در این پست حساس قرار دهند. برخی نگاهشان به این هلدینگ این بود که حیاط خلوت خودشان شود، زیرا این هلدینگ بسیار حساس است و بعد از خروج ترامپ از برجام، بخشی از ارز قابل نیاز کشور برای واردات کالاهای اساسی را تامین میکرد. برداشت من این بود که برخی از دستگاههای نظارتی نسبت به رایزنیها و بدهبستانها بی تفاوت نمیمانند، بنابراین انتصاب علی عسکری را از این منظر نگاه میکنم.
میرزایی با بیان اینکه انتصاب علی عسکری انجام شد برای اینکه هلدینگ خلیج فارس در دست عدهای خاص قرار نگیرد، گفت: علی عسکری گزینه حاکمیتی است و برای اینکه از گزینههای دولت و مجلس و امتیاز دادنها جلوگیری کنند، این هلدینگ را به نیروی حاکمیتی دادند. صداوسیما چرخش مالی بسیار زیادی دارد و اگر از خود علی عسکری سوال کنید، چه بسا که اینجا را برای خود کوچک میداند. معتقدم انتصاب علی عسکری را باید از منظر بدهبستانها باید تحلیل کرد و جلوی افراد و جریانهایی که رانت میخواهند گرفته میشود.
نفوذ تیم مشایی در هلدینگ خلیج فارس تمام شده است
وی ادامه داد: بالاخره این رانتی است که در اختیار حاکمیت است و افراد تیمهای گذشته مانند تیم مشایی هم نتوانستهاند بار دیگر نفوذ داشته باشند. جریانهای متفاوتی تلاش داشتند به این هلدینگ نفوذ کنند و این انتصاب باعث شد تا دیگر جریانها به در بسته بخورند. اینکه برخی میگویند این فرد آمده تا هلدینگ را متضرر و در نهایت به بخش خصوصی واگذار کنند را قبول ندارم، زیرا این فرد حاکمیتی است و چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. افراد زیادی در این مدت برای اینکه بتوانند ریاست اینجا را برعهده بگیرند به نهادها و افراد مختلف خود را منتسب و نزدیک کردند و به محض اینکه گزینهای بولد میشد، از خود پتروشیمی، رقبا شروع به تخریب میکردند، بنابراین شرایط به نحوی پیش رفت که فردی بیرون از این حوزه را وارد کردند.
میرزایی با بیان اینکه بهتر بود که فردی با تخصص و سابقه بر این هلدینگ ریاست کند، تصریح کرد: بالاخره جای حساسی است و حکومت سعی کرد فردی خودی را منصوب کند. قبل از اینکه ببینند فرد تخصص دارد یا نه نگاه میکنند که ببینند خودی است یا خیر!/رویداد ۲۴