به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، نظرسنجی یا نظرسازی؟
صداوسیما بهعنوان نهادی که رئیس آن منصوب رهبر انقلاب است، باید بیشترین میزان دقت را در خطوط مدنظر ایشان داشته باشد. اتحاد تنها شعار نبوده و اختلافافکنی در عمل، مخالف اتحاد، همافزایی قوا و نهادها خواهد بود. اخیرا شبکه خبر نظرسنجیهایی انجام داده و در طرح سوالات آن، کنایههای معناداری به دولت زده است. شبکه خبر هر روز یک نظرسنجی تحت عنوان «سوال روز» برگزار میکند و از مخاطبان خود میخواهد که نظر خود را تا ساعت ۱۹:۳۰ به شمارهای پیامک کنند. در ۳ دی سال جاری شبکه خبر این سوال را از مخاطبان پرسیده است: «۶ ماه مانده به انتخابات ریاستجمهوری به نظر میرسد تعداد زیادی از عناصر سیاسی – اجتماعی قصد دارند نامزد ریاستجمهوری شوند. به نظر شما چه کسانی نباید در انتخابات نامزد شوند؟» گزینههای این سوال بدین شرح است: «۱ – کسانی که فکر میکنند اختیارات ریاستجمهوری قانونا و عملا کافی نیست. ۲ – کسانی که بعد از انتخاب احتمالی ضعف عملکرد خود را به حساب دولت قبلی میگذارند. ۳ – کسانی که در عمل نشان دادند به علت روحیات تجملی و غیره، خود را خادم مردم نمیدانند.» با وجود اختلافات پیشآمده در ماههای اخیر درخصوص رئیسجمهوری نظامی و مسائلی که سوی انتقاد آن بهسمت اصولگرایان است، صداوسیما پیکان را بهسمت اظهارنظرهای پیشین دولت دوازدهم گرفته و درگیر منافع جناحی شده است. استاندارد این سوالات باید مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود، علت طرح این سوالات و گزینهها برپایه افکار عمومی بوده است، یا مسائل جناحی در آن دخالت دارد.
مجلس جزئی از کشور نیست؟
سوالی که صداوسیما در دوم دی از مردم پرسیده است، شامل کنایهای به مذاکرات بوده است. شبکه خبر در این نظرسنجی پرسیده: « از دولت انتظار دارید در چند ماه باقیمانده از عمرش، توان و تلاش خود را بیشتر صرف چه کاری کند؟» ۳ گزینه این سوال به این صورت طرح شده: «۱ – قانونگرایی و احقاق حقوق شهروندی ۲ – کاهش مشکلات معیشتی مردم، کنترل قیمتها و غیره ۳ – گسترش روابط خارجی» این در حالی است که هرکدام از این مسائل شامل حوزههای اجتماعی، اقتصادی و بینالمللی بوده و دولتها باید همه آنها را بهصورت موازی و جدا از هم انجام بدهند. جالب اینجاست که طی روزهای اخیر، مجلس کمترین سهم در نظرسنجیهای رسانه ملی را داشته و انتقاد چندانی متوجه مجلس نبوده است. این اتفاق در حالی رخ میدهد که مجلس رکورددار تعداد حواشی نسبت به سایر قوا بوده و با وجود مشکلات متعدد کشور، به نظر نمیرسد رضایت چندانی از عملکرد آن وجود داشته باشد. با این حال در نظرسنجی ۲۶ آذر، زمانی که از علت بازگشت قیمت مرغ به نرخ مصوب سوال میشود، هیچ گزینهای برای نشان دادن تلاش دولت در این خصوص وجود ندارد. این قبیل اعمال، شاید از نگاه مسببان آنها به صلاح کشور باشد اما هیچگاه تضعیف دولت به نفع کشور و ملت نبوده و نخواهد بود. تنها فایده این اقدامات، رسیدن به اهداف انتخاباتی برای بعضی جریانات است.
فرماندهان نزاع انتخاباتی در بهارستان
اگرچه صداوسیما رغبتی برای انتقاد به مجلس ندارد اما برخی نمایندگان دست از اتهامزنی به دولت برنمیدارند. علیاصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس طی گفتوگویی اظهار داشت: «دولت در شرایط فعلی، مجلس را رقیب خود میداند و آنان تصور میکنند که اگر مجلس موفق باشد، مردم در انتخابات ۱۴۰۰ هم به سمت جریان انقلابی گرایش پیدا میکنند و به همین دلیل تمام همت خود را گذاشتهاند تا مجلس را ناکارآمد جلوه دهند.» باید دید آیا دولت به فکر ناکارآمد نشان دادن مجلس است یا اصولگرایان در نهادهای مختلف حملات انتخاباتی خود به دولت را انتخاب کردهاند؟ در همین راستا، ولیا… شجاعپوریان، نماینده ادوار مجلس در سخنانی گفت: «نمایندگان فعلی در شرایطی خود را مجلسنشین میبینند که در انتخاباتی با میزان رأی بسیار پایین به مجلس راه یافتهاند. همانطور که همه میدانند، در انتخابات اسفندماه ۱۳۹۸ کمترین میزان رأی در طول تاریخ نظام جمهوری اسلامی به ثبت رسید تا بتوان گفت که فقط میتوانیم دعا کنیم ضررهای مجلس یازدهم کم باشد.» با این حال به نظر میرسد که مجلس و صداوسیما علاقه چندانی به اتحاد میان قوا نداشته و به توصیههای مقام معظم رهبری جامه عمل نمیپوشانند. /آرمان ملی