پایداری‌ها، عامل اختلاف اصولگرایان

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، شیرینی پیروزی در انتخابات حداقلی مجلس یازدهم در دهان اصولگرایان مزه کرده و می‌خواهند انتخابات ۱۴۰۰ را نیز به همین گونه پیش ببرند. از این رو است که اخیرا بیشتر شاهد تحرکات انتخاباتی در این جریان هستیم. از ظهور جبهه جدیدی با نام تحول‌خواهان، محور قرار گرفتن جامعه روحانیت و تغییرات در جبهه پایداری و رفتن آقاتهرانی و دبیرکلی محصولی. آنچه مسلم است ماه‌های آینده آبستن حوادث متعددی در سیاست عملی کشور خواهد بود که می‌تواند شرایط و موقعیت را له یا علیه اصولگرایان تغییر دهد.
در رویای وحدت و ائتلاف تغییر و تحولات انتخاباتی در جریان اصولگرا چندی است که آغاز شده است. گویا اصولگرایان نمی‌خواهند ۴ سال دیگر در رویای رسیدن به پاستور به سر ببرند و هرطور که شده درصدند پاستور ۱۴۰۰ را به نام خود سند بزنند. موید این مساله نیز تحرکات احزاب و تشکل‌های اصولگرا از یک‌سو و فعالیت نمایندگان مجلس در راستای اصلاح قانون انتخابات و رساندن کاندیداهای خود به آوردگاه نهایی انتخابات است. نگاهی به مقاطع گذشته انتخاباتی نشان می‌دهد که اصولگرایان همواره از آنچه پاشنه آشیل آنها بوده رنج برده‌‌اند و همواره در مقابل جریان رقیب شکست را پذیرا شده‌اند؛ امری مهم و حیاتی به نام «وحدت» در نایابی که اصولگرایان سال‌هاست در سراب آن می‌دوند؛ اما هرچه می‌دوند کمتر بدان دست پیدا می‌کنند. هرچند برخی بر این باورند که علت عدم اجماع و وحدت در این جریان، نبود شخصیتی محوری است که بتواند همه احزاب و تشکل‌ها را گرد خویش جمع کند و سخنش برای همه فصل‌الخطاب باشد. شرایطی که در جریان رقیب به‌طور اولی وجود دارد. چنانکه اگر بگوییم اصلاح‌طلبان موفقیت‌های انتخاباتی خود را مدیون رئیس دولت اصلاحات هستند سخنی به‌گزافه نگفته‌ایم. با این‌حال، اصولگرایان پس از درگذشت آیت‌ا… مهدوی‌کنی دیگر روی ائتلاف را ندیدند و افرادی را هم که می‌شد روی آنها ائتلاف صورت گیرد با برخی برخوردها و مواجهه‌ها از این جریان طرد یا گوشه‌نشین کردند. لذا شاید این گفته بیراه نباشد که در جریان اصولگرا همه داعیه ریاست و محوریت دارند و از این رو تن به رفتن زیر خیمه اتحاد و اجماع را نمی‌دهند. با این حال گویا اصولگرایان قصد ندارند که تجربه‌های ناخوشایند گذشته را تکرار کنند و از این رو است که دست یاری به سمت ریش‌سفیدان خود یعنی جامعه روحانیت دراز کرده‌اند تا شاید بتوانند اتحادی ولو حداقلی را با محوریت این تشکل روحانی رقم بزنند. لذا این روزها جامعه روحانیت را می‌توان پررنگ‌ترین نهاد اصولگرا نام نهاد که در آینده این جریان نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.


تحول‌خواهان انقلابی و ۱۴۰۰


گوی سیاست عملی در جریان اصولگرا بسیار دوار در حال چرخیدن است و هر از چندی شاهد تغییراتی در این جریان و احزاب و گروه‌ها هستیم. مثل نمونه اخیری که این بار تحت عنوان یک جبهه جدیدی در میان اصولگرایان خود را نمایش داده است. جبهه تحول‌خواهان انقلابی که متشکل از سه تشکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی و جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی است چندی پیش با صدور بیانیه‌ای اعلام موجودیت کرد که در بخشی از بیانیه این جبهه آمده است: «ضروری است نیرو‌های انقلاب با وحدت کامل تلاش کنند تا قوه مجریه به نحوی تحول یابد که بتواند پایه‌گذار شکل‌گیری دولت اسلامی براساس مفاد بیانیه گام دوم و تحقق مراحل جامعه‌سازی و تمدن‌سازی اسلامی باشد». البته چند و چون حضور این جبهه در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری ایران چندان مشخص نیست، ولی از قرار معلوم نزدیکی‌هایی با علیرضا زاکانی دارند و این احتمالا به معنای آغاز جدی‌تر اقدامات رئیس مرکز پژوهش‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری است. در جلسه اخیر شورای مرکزی جمعیت جانبازان هم ضمن مروری بر سابقه ارتباط این جمعیت با جمعیت رهپویان و جمعیت ایثارگران در قالب جبهه تحول‌خواهان، همکاری‌های حزبی از سال ۸۴ به بعد یادآوری و بر ضرورت ادامه این ارتباط برای تاثیرگذاری بر انتخابات ۱۴۰۰ تاکید شده است.

 

تغییرات در پایداری


تحولات انتخاباتی اصولگرایان معطوف به انتخابات ۱۴۰۰ به جبهه پایداری هم کشیده شده و گویا آنها هم قرار است با سر و شکلی جدید در انتخابات پیش رو حاضر شوند. لذا پایداری‌ها که حضور فعالی در انتخابات مجلس یازدهم در اسفند ۹۸ داشتند و حتی برای ارائه لیست واحد با شورای ائتلاف به تعامل رسیده بودند بعید است که امروز برنامه‌ای برای انتخابات، حضور فعال در آن و احتمالا روانه کردن کاندیدای مدنظر خود به سمت و سوی پاستور نداشته باشند. از این رو روز گذشته خبر رسید که این جبهه نیز با تغییرات گسترده‌ای مواجه شده است. در همین راستا اولین جلسه شورای مرکزی جبهه پایداری با انتخاب رئیس شورای مرکزی و دبیرکل این تشکل سیاسی برگزار شد. در اولین جلسه شورای مرکزی جدید که اخیرا توسط مجمع عمومی انتخاب شدند، با توجه به اساسنامه مورد تایید وزارت کشور، مرتضی آقاتهرانی به عنوان «رئیس شورای مرکزی» و مهندس صادق محصولی به‌عنوان «دبیرکل» جبهه پایداری انقلاب اسلامی انتخاب شدند. همچنین از طرف شورای مرکزی، مجید متقی‌فر نیز به‌عنوان «سخنگو» انتخاب شد. آنطورکه به نظر می‌رسد محصولی خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده می‌کند و این دبیرکلی را نیز می‌توان در همین راستا در نظر گرفت. این در حالی است که تاکنون بارها محافل خبری از کاندیداتوری سعید جلیلی از سوی جبهه پایداری در انتخابات پیش رو خبر داده و می‌دهند باید دید پایداری‌ها پس از تغییرات اخیرشان تن به ائتلاف و وحدت با سایر اصولگرایان خواهند داد یا این‌بار هم مثل سایر دفعات مستقلانه به انتخابات ۱۴۰۰ ورود خواهند کرد. /آرمان ملی

خروج از نسخه موبایل