جز قطع زنجیره‌ ابتلا، چاره‌ای وجود ندارد/هیچ‌کسی به سمت مرزهای غربی کشور حرکت نکند

خبرمهم: رییس جمهور گفت: هرجا رعایت‌ها کم شود در هفته‌های بعد شاهد افزایش ابتلا و بعد هم درگذشت افراد هستیم. حالا چون این بیماری و شیوع آن طولانی شده، رعایت اصول بهداشتی هم سخت‌تر شده ولی مردم نباید از پروتکل‌ها خسته شوند.

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی طی سخنانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه از مردم می‌خواهیم از کادر درمان تشکر کنند که حداقل آن استفاده از ماسک است، اظهار کرد: وقتی کادر درمان ببیند که مردم هم رعایت می‌کنند، روحیه بیشتری می‌یابند. همچنین خود دولت هم قرار است کادر درمانی برگزیده را در سراسر کشور پیدا کنند و از آنان تقدیر به عمل آورند.

وی افزود: از همه شرکت های دانش‌بنیان که برای ساخت واکسن و همه کسانی که برای ساخت تجهیزات درمانی ما تلاش می‌کنند تشکر کنم که ما را از خارج کشور بی‌نیاز کردند.

رییس جمهور تاکید کرد: ما حتماً اقتصادمان شرایط بهتری از این خواهد داشت و امیدواریم تا پایان سال رشد اقتصاد بدون نفت ما مثبت باشد.

روحانی با اشاره به وضعیت اقتصاد دیجیتال ایران، گفت: در این مدت شش‌ ماهه امسال نسبت به سال‌های قبل چندبرابر شده است و قدم‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است که با توجه به شیوع کرونا راه کم‌ شدن ترددها، دیجیتالی شدن اقتصاد است.

وی افزود: رویکرد کانال‌های ماهواره‌ای خارجی هراس‌افکنی و ایجاد ناامیدی و نگرانی در میان مردم است تا بی‌اعتماد شوند و مدام می‌گویند که این شیوه درمان صحیح نیست و این آمارها دروغ است، اما ما باید وحدت و همدلی بیشتر را در کشور رواج دهیم.

رییس جمهور تاکید کرد: همه به این نتیجه واحد رسیده‌اند که راه مقابله با کرونا جز پیشگیری نیست و حالا نیز دارو و درمانی قطعی برای آن نداریم، پس جز پیشگیری و قطع زنجیره‌ ابتلا چاره‌ای وجود ندارد. در جامعه باید یک درک مشترک از این بیماری ایجاد شود.

روحانی یادآور شد: هرجا رعایت‌ها کم شود در هفته‌های بعد شاهد افزایش ابتلا و بعد هم درگذشت افراد هستیم. حالا چون این بیماری و شیوع آن طولانی شده، رعایت اصول بهداشتی هم سخت‌تر شده ولی مردم نباید از این پروتکل‌ها خسته شوند. این بیماری فقیر و غنی نمی‌شناسد و ممکن است از افراد جامعه تا بالاترین مقام کشور را مبتلا کند.

وی با بیان اینکه در هر کشوری که انضباط اجتماعی بالاتر بوده مقابله با کرونا موفقیت‌آمیزتر بوده است، اظهار کرد: هر کسی که برایش روشن شد که مبتلا شده، نباید آن را مخفی کند، اگر این کار را کرد تخلف است. باید به خانواده، دوستان نزدیک و محل کارش بگوید. اگر قرار شد مواردی برای ثبت جریمه مشخص کنیم، این موضوع در رأس آنها قرار دارد و جریمه شدیدی باید برای افرادی که مبتلا شدند ولی اعلام نمی‌کنند و در میان مردم رفت‌وآمد دارند، در نظر گیریم.

روحانی تصریح کرد: کسانی که به فرد مبتلا نزدیک بودند هم باید نسبت به احتمال ابتلای خود حساس باشند و آزمایش دهند. اینجا هم اگر سهل‌انگاری انجام شد ممکن است برای فرد جریمه و برخورد در نظر گرفته‌ شود.

رییس جمهور گفت: امروز نسبت به تهران بزرگ تصویب کردیم که همه کادر اداری ما در کشور چه عمومی دولتی چه عمومی غیردولتی و نیز همه کسانی که کسب‌وکار در دست دارند، اگر خودشان رعایت نکردند باید با او برخورد شود و از قبل هم مشخص کردیم که چه برخوردهایی انجام می‌شود و به دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

روحانی ادامه داد: اصنافی هم که به مردم خدمات می‌دهند خودشان باید رعایت کنند و اگر که رعایت نشود تذکر و در نهایت پلمب را در نظر داریم که در تهران شدیدتر انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: همچنین فردی که در بانک، اداره یا مغازه می‌آید و اصول بهداشتی را رعایت نکند نباید خدمتی دریافت کند، اگر خدمتی داده شد آن صاحب مغازه آن صاحب بانک یا اداره جریمه خواهد شد.

رییس جمهور افزود: مورد دیگر که قرار شد وزارت کشور و وزارت بهداشت و کمیته‌های امنیت اجتماعی و بهداشتی ستاد باهم نهایی کنند این است که نسبت به فردی که از خانه خارج می‌شود و ممکن است کارمند اداری هم نباشد یا صاحب کسب و کار هم نباشد اما باید پروتکل‌ها را مراعات کند نیز مقرراتی در نظر گرفته شود تا اگر مراعات نکرد و ماسک نزد – که الان تاکید ما فعلا بیشتر بر استفاده از ماسک است – حتماً جریمه شود.

روحانی درباره شیوه‌نامه جریمه کردن و برخورد با افرادی که در جامعه ماسک نمی‌زنند، گفت: اولا با خود فرد نباید برخورد شود، ممکن است در شناسایی از او سوالاتی پرسیده شود و مشخص شود که او کیست که این تخلف را انجام داده تا به وی اخطار داده شود.

وی افزود: اما میزان جریمه افرادی که در جامعه ماسک نمی‌زنند در جلسه بعدی ستاد مشخص و نهایی می‌شود و زمانی که در تهران بزرگ همه این مراحل را نهایی، اجرا و عملیاتی کنیم، این رویه برای موارد دیگری که مدنظر است، الگو و نمونه می‌شود.

رییس‌جمهور با اشاره به تلاش‌های اخیر کادر پزشکی و سلامت کشور در هفته‌های اخیر برای تولید واکسن و مواد اولیه دارو، اظهار کرد: آماری بود که واکسنی را ۳۰ سال دنبال آن بودیم ، در سه سال اخیر با روش جدید و تکیه بر دانشمندان خود به آن دست یافته‌ایم.

روحانی با اشاره به به گزارش وضعیت شیوع کرونا در کشور گفت: شرایط کرونا در کل کشور را نمی‌توانیم یکپارچه در نظر بگیریم، استان‌هایی وجود دارند که فقط یک نقطه اوج داشتند که در یک مقطع شکل گرفته است و پس از آن روند کاهش یافته و کم کم نمودار آن خطی شده و در شرایط معمولی قرار گرفته است. اما برخی از شهرها دو نقطه اوج کرونا داشته‌اند. البته ممکن است فاصله میان این دو نقطه مانند یکدیگر باشد. در برخی از استان‌ها این فاصله قابل توجه است، اما در برخی جاهای دیگر بسیار کم است و نقطه اوج دوم، بلافاصله شروع شده است.

وی افزود: در برخی از استان‌ها نقطه اوج دوم از نقطه اول بلندتر و شدیدتر بوده است، اما در برخی موارد، نقاط مشابه و یا مقداری پایین‌تر بوده است و درنتیجه وضعیت همه استان‌ها مانند یکدیگر نیستند.

رییس جمهور تصریح کرد: برخی استان‌های کشور وارد نقطه اوج سوم کرونا شده‌اند، نقطه اول را گذرانده‌اند، بعد نقطه دوم ایجاد شده است و آن را نیز گذرانده‌اند و حالا وارد سومین نقطه اوج بیماری شده‌اند که نشان می‌دهد که شرایط استان‌ها مانند یکدیگر نیست و دلایل آن هم روشن است.

رییس جمهور در توضیح این دلایل اظهار کرد: استان‌هایی که در عزاداری خوب مراعات کردند و در تابستان مبدا و مقصد نهایی سفرها نبوده‌اند، همچنین استان‌هایی که آیین‌ها و مراسم قبیله‌ای و طایفه‌ای و سنتی اجتماعات نداشتند و پروتکل‌های بهداشتی و انضباط اجتماعی را به خوبی رعایت کرده‌اند شرایط بهتری داشته‌اند. البته در برخی استان‌ها هم که علاوه بر همه این مسائل، کادر درمانی تلاش مضاعف انجام داده‌اند و وضعیت نسبی استان‌ها را مشخص می‌کنند که کدام بهتر متوسط و کدام شرایط بدتری دارند.

روحانی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم از این بیماری خطرناک فاصله بگیریم و بتوانیم در کنار این بیماری زیست عادی و زندگی معمولی و فعالیت اقتصادی انجام دهیم، باید اصول بهداشتی را دقیقا مراعات کنیم و همه در این زمینه دست به دست بدهیم.

رییس جمهور با بیان اینکه در مبارزه با کرونا هیچکس و هیچ دستگاهی نمی‌تواند به تنهایی گلیم خود را از آب بیرون آورد، گفت: بنابراین همه باید در کنار هم باشیم. بخش اقتصادی، درمانی و انتظامی و اقتصاد دیجیتال و تبلیغات همه باید در کنار هم باشیم تا از بیماری عبور کنیم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه هیچ رفت‌وآمدی برای راهپیمایی اربعین در عراق وجود ندارد، یادآور شد: مرزهای کشور با عراق به طور کامل بسته است. اما طبق گزارش فرمانده نیروی انتظامی متاسفانه تعدادی از زائران توسط افرادی اغفال شده‌اند که این – به تعبیر ما – قاچاقچیان پولی از افراد می‌گیرند و آنها را به آن طرف مرز می‌برند و پس از آن وسط راه رها می‌کنند و مشکلات و خطرات جانی برای بعضی از آنان ایجاد کرده‌اند.

روحانی تاکید کرد: هیچ‌کس به سمت مرزهای غربی کشور حرکت نکند، این کار قانونی نیست، نیروی انتظامی، بسیج، سپاه و نیروهای مرزدار، استانداران و وزارت کشور همه در این زمینه احساس مسوولیت کنند و از جان مردم حفاظت کنند.

رییس جمهوری با تاکید بر این که امسال راهپیمایی نمادین اربعین در داخل کشور هم نداریم، تصریح کرد: در برخی سال‌ها این راهپیمایی در کشور برگزار می شد اما امسال در ایران راهپیمایی در روز اربعین نداریم و عزاداری‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود./ایسنا

خروج از نسخه موبایل