به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه ستاد مقابله با کرونا اظهار کرد: بیش از پنج ماه است که مردم با ویروس خطرناک کرونا مواجه بودند و وارد ماه ششم شدیم. بیش از دو سال و دو ماه هم است که مردم با تحریم شدید آمریکا مواجه بودند که وارد دومین سال و سومین ماه شدیم.
روحانی با بیان اینکه ماهها و سالهای بسیار سختی برای مردم عزیز و بزرگوار ما سپری شده است، اظهار کرد: مردم مشکلات اقتصادی بسیاری را در این سالها داشته و تجربه کرده بودند. بحثهایی هم برای بهداشت و سلامتی برای مردم ایجاد شد و تکلیف مردم برای فاصله اجتماعی مشکلات اجتماعی و عاطفی ایجاد میکند که مردم باید تحمل کنند.
رئیسجمهور ادامه داد: وقتی میگوییم عروسی باشد، ولی مراسم پرجمعیت نباشد، مردم مشکلات عاطفی دارند. وقتی میگوییم عزا باشد، ولی مراسم عزا نباشد، مردم در سختی و فشار قرار میگیرند.
او گفت: مردم ایران در این دو سال و چند ماه و در این پنج ماه برای مقابله با ویروس کرونا نشان داده دارای توان و قدرت کافی برای مقابله و ایستادگی در برابر فشارها هستند و به زانو درنمیآیند. اگر ۱۰ فشار دیگر هم وارد شود و بخواهد مردم را از مسیر درست خارج کند، مردم با تعاون و همکاری، هر مشکل بزرگ را سهل و آسان میکنند.
او با تاکید بر اینکه به دو عنصر مهم نیاز داریم، تصریح کرد: عنصر نخست، امید به آینده است. یاس باید از بین برود. اگر یاس جامعه را فرا بگیرد، موفقیتی در کار نخواهد بود بنابراین باید همواره به آینده به عنوان روز فرج و گشایش همیشه امیدوار هستیم و میدانیم دیر یا زود، آینده با حق است. عنصر دیگر هم تدبیر، حسابگری و برنامهریزی درست برای عبور از مشکلات و سختیها است.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز کادر درمان، از یک سمت و کادر تولید از سمت دیگر، کادر توزیع، جابجایی و حمل کالا و کادر فرهنگی همه دست به دست هم دادند، خاطرنشان کرد: اگر یکی از این کادرها نبود، نمیتوانستیم پیش برویم. اگر کادر تولید نبود و برای خرید ماسک، تجهیزات پزشکی و دارو از خارج خرید کنیم، اولا به ما نمیدادند و بعد هم معلوم نبود پس از چه مدت زمانی و با چه قیمت گرانی و امروز و فردا کردن، آن را به ما بدهند.
روحانی افزود: اگر ماسک N۹۵ را به ما نمیدادند، ما نداشتیم و نیاز به سفارش دادن داشتیم، و کشوری که سفارش داده بودیم، یک ماه عقب میانداخت، چه مشکلاتی در کشور ایجاد میشد.
او با بیان اینکه همه کادرهایی که باید در صحنه باشند، همه مسئولیت خاص و سنگین خود را برعهده گرفتند، ابراز داشت: علیرغم تحریم و گرانی، مشکلات حاد و بحرانی آنچنانی را شاهد نیستیم و دولت در حد توان کمک میکند. هرچه به فکر ما، وزرا، قوا و نیروهای دیگر میرسد، را انجام دادهایم.
نیازهای بهداشتی و پزشکی در اولویت است
رئیسجمهوری با اشاره به طرحهای دولت درباره تامین اجاره خانه مستاجران اظهار کرد: در همین ایام کرونا دو طرح مهم برای اجاره و مستاجران آوردیم؛ یک طرح برای آن بود که اجارهبها از چقدر بیشتر نباشد و هفته قبل هم تصویب کردیم یک وام ارزان قیمت به مستاجران بدهیم و برای افرادی که در شهرهای بزرگ و کوچک هستند این ودیعه را از بانکها با یک نرخ ارزان قیمت ۱۳ درصد دریافت کنند. دولت تلاش کرده است با در اختیار دادن وام، امکانات در اختیار مردم، یارانه بگیران و نیازمندان قرار بگیرد. علاوه بر این پرداختی ویژهای برای ۳ میلیون خانوار در نوبت قرار دادیم.
روحانی در بخش دیگر از سخنانش بیان کرد: دولت تمام تلاش و توان خود را در زمینه فعالیت اقتصادی و معیشتی به کار بسته و افتتاحهایی که در روزهای پنجشنبه توسط دولت انجام میشود نشان از تحرک و تلاش دولت در این زمینه است.
او اضافه کرد: در شرایط فعلی نیازهای بهداشتی و پزشکی در اولویت است و وزارت بهداشت و درمان، وزارت صمت و دیگر دستگاهها در این زمینه تلاش میکنند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه حدود ۵ ماه از همگیری ویروس کرونا گذشته است، گفت: هم ما و هم دنیا ازاین ویروس تجربه روشنی داریم و به این نتیجه رسیدیم که باید تمرکز باید بر نظام سلامت و بهداشتی باشد وکاری کنیم که نیاز به مراجعه مردم به بیمارستان نباشد.
روحانی ادامه داد: رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، آموزش و در بعضی وقتها تعطیلی اجتماعات برای سلامت مردم در نظر گرفته شد، ولی رعایت نظام بهداشتی در اولویت است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه اگر نظام بهداشت دچار مشکل شد به ناچار باید نظام درمان را جایگزین کرد، اظهار کرد: البته در روزهای اول شیوع کرونا همه دنیا به سمت محدودیت و ممنوعیت مانند عدم خروج از خانه، بسته شدن کسب و کارها و نرفتن به مسافرت حرکت کرد که چارهای هم نبود.
او اضافه کرد: اما در ادامه مشخص شد که ممنوعیتها و محدودیتها خود در بعضی از زمانها مشکل آفرین است. زیرا زمانی که تولید و توزیع متوقف شود، زندگی مردم مختل میشود و همه به این نتیجه رسیدند که باید به سمت بازگشایی پیش بروند و همه کشورها فعالیتهای خود را با رعایت پروتکلهای بهداشتی در دستور کار قرار دادند.
روحانی خاطرنشان کرد: اکنون همه کشورها ماسک زدن را اجباری کردند و حتی جریمه و افزایش جریمه داشتندبه عنوان مثال اعمال جریمه از ۱۵۰ یورو به ۵۰۰ یورو را در برنامه خود قراردادند که نشان از اعمال سختگیرانه رعایت پروتکلهای بهداشتی برای همه است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه ناظران باید با استحکام رعایت پروتکلهای بهداشتی را پیگیری کنند، توضیح داد: نباید تخلفی صورت بگیرد و حتی برای ماه محرم که تصمیم گیری و برنامهریزی شده است، تاکید شد افرادی که مسئولیت دارند، باید به رعایت و اجرای پروتکلهای بهداشتی نظارت کنند.
رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنانش گفت: برای هر امری روحیه لازم است، نباید جامعهای روحیه خود را ببازد و دچار اضطراب و افسردگی شده و به آنها اینگونه القا کنند که فردا بدتر میشود؛ شما نباید اضطراب بیخود به مردم وارد کنید؛ ترس و خوف معقول درست است و مردم باید از این بیماری به عنوان یک بیماری خطرناک بترسند و مراقبت کنند، اما نباید اضطراب و دلهره به مردم وارد کنیم؛ بین ترس معقول و اضطراب مرزبندی سخت است و باید به این موضوع توجه کنیم؛ این اصولی است که مردم باید انجام دهند و در تبلیغات نیز مورد تاکید قرار گیرد و در تولید نیز برای آن تلاش کنیم.
او افزود: وقتی به مردم تاکید میکنیم که در اجتماعات از ماسک استفاده کنند، باید ماسک به اندازه کافی به وفور و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار داشته باشد؛ در این زمینه وزارت صمت مسئولیت سنگینی دارد و وظایف خود را انجام میدهد.
روحانی با اشاره به گزارش سرپرست وزارت صمت اظهار کرد: روزانه ۱۱ میلیون ماسک تولید میشود؛ البته دیگران هم تولید میکنند و تنها کارگاههای صمت نیست؛ ماسک باید به اندازه کافی تولید شود و از طرف دیگر روحیه بلند نوعدوستی، وطن خواهی و یاری یکدیگر، مسئولیت پذیری و فداکاری که در ماه محرم و ماه ذیحجه نیز که با عید قربان و عرفه و میلاد برخی ائمه هدی و پربرکت است، این امر را بیشتر خواهیم دید.
رییس جمهوری ادامه داد: عرفه هم روز خاص است و ان شاءالله که مراسم این روز خاص با رعایت پروتکلهای مورد تاکید و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در مساجد و محافل باشکوه برگزار شود؛ ماه بسیار مهمی است و باید همه را یاری کنیم و مخصوصا که به ایام عید قربان میرسیم همه کسانی که تمکن مالی دارند، بتوانند گوشت را بین مردم و فقرا توزیع و تقسیم کنند؛ کاری که همه ساله انجام میشود.
او گفت: این ویروس را کوتاه مدت نبینیم، بحث هفته و ماه مطرح نیست، ذیحجه و محرم و مرداد و شهریور و مهر مطرح نیست باید برای تمام سال و حتی ماههایی از سال آینده برنامه ریزی داشه باشیم؛ نمیدانیم چه روزی است و برای ما نامشخص است؛ هنوز تا روزی که واکسن تولید و تایید شده و به دز کافی توزیع شود، مراحل زیادی در پیش داریم، ممکن است گفته شود که تزریق یک بار واکسن کافی است یا اینکه دوبار تزریق شود، چون اساسا این بیماری ناشناخته است هر چه جلو میرویم به نکات جدیدی میرسیم و باید به طور بلند مدت چاره اندیشی، برنامه ریزی، نظارت و تلاش کنیم و در برابر تخلفات قاطع بایستیم.
عبور از پیک کرونا در چند استان
رئیس جمهوری ادامه داد: ما امروز خبر خوشی را داشتیم که با تلاش پزشکان و مسئولین و بیشتر با حمایت مردم و اجرای پروتکل توسط مردم، در برخی از استانها مانند کرمانشاه، کردستان، خوزستان توانستیم از پیک عبور کنیم. در برخی از استانها متاسفانه هنوز در مسیر پیک هستیم که باید مراقبت کنیم و عبور کنیم.
روحانی عنوان کرد: یکی از مسائل مهمی که ما امروز بحث کردیم و مردم نیز باید مطلع باشند مساله سوگواری در ماه محرمالحرام است. این جای تاکید نیست همه میدانند زندگی ما مردم ایران و شیعیان و مسلمانان با عشق امامحسین (ع) عجین شده و این با همه مسائل متفاوت است.
او خاطرنشان کرد: فرهنگ عاشورا و فرهنگ محرم و عشق به اباعبدالله الحسین (ع) سوگواری برای آن بزرگواری یک مساله مهمی است. ما از کودکی و در طول تاریخمان همیشه اینچنین بوده است. کشورهای دیگر و همسایگان ما هم بهخوبی عزاداری میکنند، ولی ایرانیان همواره توجه خاص و ویژهای نسبت به اهل بیت و در میان اهلبیت، توجه خاصی نسبت به اباعبداللهالحسین دارند. در روایات ما عزاداری برای همه شهادتها و وفات بزرگان و پیغمبر و ائمه است، اما یک تاکید ویژه برای عزاداری امام حسین (ع) شده است.
رئیس جمهوری گفت: در روایات فراوان آمده است که زیارت حسین (ع) جایگاه دیگری دارد البته زیارت همه ائمه جایگاه بلندی دارد، ولی عزاداری برای امام حسین (ع) عشق به امام حسین (ع) چیز دیگری است که در عمق و جان ما است./yjc