بهگفته او شرکتهای داروسازی از جمله جابربن حیان، شرکت دارو پخش، شرکت پارس دارو، شرکت کاسپین، شرکت لابراتوارهای رازک، شرکت فارابی، شرکت استراژن دارو، شرکت شفاطب پرتو دارو، شرکت ایران سرنگ، شرکت البرز دارو، شرکت فارماشیمی، شرکت داروسازی ریحانه اصفهان و برخی دیگر از شرکتهای وابسته به هلدینگ شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) از شبنم نعمتزاده، لشگریپور و شرکت رسا شکایت کردهاند.
۱۰۰ میلیارد تومان از بدهیهای شرکت رسا مربوط به شستا است و ۲۰۰ فقره چک بلامحل صادر شده است.
شبنم نعمتزاده در دادگاه گفت: «هیچیک از اتهامات را قبول ندارد و شرکت رسا به دلیل سوء مدیریت دارای بدهی تجاری است و از او سوء استفاده شده است.» او در واقع شریکش را متهم کرد. ادعایی که از سوی نماینده دادستان رد شد.
نعمتزاده افزود: «من فعالیتم نه بهواسطه رانت بوده و نه چیزی. من از صفر شروع کردم این اتفاق بخشی از امتحان یا چیزی است.»
او با تاکید بر این که پدرم وزیر بود، اما ۵ سال بیکار بودم، اظهار کرد: «واردات داروهای فوریتی را شروع کردم و، اما ارز دولتی نگرفتم، در مناقصهها برنده میشدم و کاملاً قانونمند کار کردهام.»
بهگفته او، پدرش “هیچ دخالتی در کار، تحصیل و زندگی” او نداشته است.
شبنم نعمتزاده افزود: «من نمیتوانم خیلی چیزها را بگویم، چون مردم باور نمیکنند.»
محمدرضا نعمت زاده پدر شبنم در دولت اول حسن روحانی وزیر صنعت، معدن و تجارت بود. او پیش از آن نیز در دولتهای مختلف سمتهای مهمی در وزارتخانههای نفت و صنایع و … داشت.
محمد رضا نعمت زاده چند روز پیش درباره اتهام دخترش گفته بود: «بیش از یک سال است که فروش شرکت متوقف شده، اما برخی با شیطنتهایی، مسائل را سیاسی میکنند. مساله این است که دخترم بدهکار است و باید کار کند تا بدهی را پرداخت کنند.»
جنجال پوشش شبنم نعمتزاده در دادگاه
شبنم نعمت زاده ۱۷ شهریور ماه با تبدیل قرار وثیقه بازداشت شد. قاضی مسعودی مقام در اولین جلسه رسیدگی به اتهامات شبنم نعمت زاده گفت: “به دلیل بیم فرار و اختفای شما و موضوع اسناد وثیقه گذاشته شده، قرار بازداشت موقت صادر شد. ”
قاضی تصریح کرد: “سندی که گذاشته بودید از طرف فردی به نام امیر بارانی متولد ۷۳ است و وی در دادگاه حضور نیافت، اما بیست میلیارد اسناد ارایه کرده است. ”
مسعودی مقام به شبنم نعمت زاده گفت: «ضمانت نامه بانکی پدرتان رو به پایان بود و به دلیل این مسائل قرار بازداشت موقت شما صادر شد.»
شبنم نعمت زاده کیست؟
طبق گزارش عصر شهروند، رسا فارمد، آدونیس طب، توسعه دارویی رسا و توسعه تجارت نعمت٬ بخشی از شرکتهای اقماری خانواده نعمت زاده است که شبنم در کنار خواهرش (زینب) و مادرش (مریم بختیار) مدیریت آنها را بر عهده دارد.
اتهام شبنم نعمت زاده چیست؟
در بررسیهای اولیه مشخص شد که تعداد زیادی از این داروها تاریخ مصرف گذشته و اغلب این داروها جزو داروهای جنرال و مکملها بوده است.
سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در این زمینه گفت: این فرد دو پرونده داشته است. یکی از این پروندهها به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و دیگری به ارزش پنج میلیارد تومان بوده است که برای پرونده اول، حکم صادر و اجرا شده و تمامی داروهای انبار این خانم با هزینه شخصی خود معدوم شده است.
وی درباره پرونده دیگر این فرد گفت: پرونده پنج میلیاردی این فرد که مربوط به قاچاق دارو است، مفتوح بوده و به دلیل اینکه در صلاحیت تعزیرات نبود به دادسرای استان کرج ارجاع شده است.
واکنش شبنم نعمت زاده به احتکار دارو
شبنم نعمت زاده در گفتگو با ایسنا گفته بود که از سال ۸۸، فعالیت خود را آغاز کرده و شرکتهای بسیاری را ثبت کرده است که در ادامه این گفتار به بررسی آنها میپردازیم. یکی از مواردی که درباره شرکتهای اقماری او و نزدیکانش مطرح میشود، فعالیت این مجموعه بزرگ در زمان کار پدرشان به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت بوده است.
واکنش محمدرضا نعمتزاده به اتهامات دخترش
وی افزود: فرد متخلف در شرکت پخش فرار کرده و دخترم درگیر بازپرداخت بدهیها است.
به گفته یکی از سهامداران شرکت شفادارو، شبنم نعمتزاده در مجموع به این شرکت و دو شرکت دیگر بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان بدهکار است که این بدهی در زمستان ۹۶ موجب شکایت از او و گشوده شدن پرونده قضایی برای وصول این مطالبات از دختر وزیر اسبق شد.
تخریب ویلای لاکچری شبنم نعمت زاده
یکی دیگر از حواشی نعمت زاده، ویلای لوکس و گرانش بود که در تاریخ ۱۳ اسفند۹۷ با حکم دادگاه، تخریب شد. این ویلا ۱۰۱۲ متر مربع بود که به صورت غیر قانونی ساخته شده بود. این تخریب، بازتاب ملی و بین المللی پیدا کرد و بار دیگر، منطقه لواسان که از آن به عنوان پایتخت سرمایه سالارهای ایران عصر نوین و پایتخت ساخت و ساز غیر مجاز تهران یاد میکنند، در کانون توجه افکار عمومی قرار داد. /فرارو