قضایی

مجازات دسترسی غیر مجاز به داده‌ها و اطلاعات شخصی دیگران چیست؟

خبرمهم: طبق قانون دسترسی غیر مجاز به داده ها یا سیستم های رایانه ای یا مخابراتی دیگران که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده باشد، جرم محسوب می شود.

به گزارش بخش قضایی سایت خبرمهم، مطابق ماده ۷۲۹ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی سرفصل جرایم رایانه ای، هر فردی به طور غیر مجاز به داده‌ها یا سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی دیگران که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است، دسترسی پیدا کند به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۵ تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

در ماده ۹ از قانون جرایم رایانه ای نیز ذکر شده است، هر فردی به طور غیرمجاز با اعمالی از قبیل واردکردن، انتقال دادن، پخش، حذف کردن، متوقف کردن، دستکاری یا تخریب داده‌ها یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری، سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی دیگری را از کار بیندازد یا کارکرد آن‌ها را مختل کند، به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۱۰ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ماده ۱۲ قانون فوق آمده است، هرکس به طور غیرمجاز داده‌های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون ریال تا ۲۰ میلیون  ریال و در غیر این صورت به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

همچنین مطابق ماده ۱۶ قانون فوق هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

فرد باید برای پیگیری موضوع به پلیس فتا شکایت کند.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا