پرونده‌ای برای رئیس جمهور سابق تشکیل نشده است

خبرمهم: نشست خبری ذبیح الله خدائیان سخنگوی قوه قضاییه امروز (سه شنبه ۱۶ آذرماه) برگزار شد.

نشست خبری ذبیح الله خدائیان سخنگوی قوه قضاییه امروز (سه شنبه ۱۶ آذرماه) برگزار شد.

به گزارش بخش قضایی سایت خبرمهم، خدائیان با بیان اینکه جریان دانشجو یک جریان پیش رو و مطالبه گر است، گفت: دانشجویان همیشه صراحت، صداقت و شجاعت را سرلوحه کار خود قرار دادند. در طول دوران انقلاب و در مقاطع مختلف شاهد حضور دانشجو‌ها بودیم و امروزه هم در دوران جنگ نرم این دانشجو‌ها هستند که در خط مقدم جنگ با دشمن قرار دارند.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه ما در دستگاه قضایی از روحیه مطالبه گری، ظلم ستیزی و مبارزه با فساد دانشجو‌ها حمایت کرده و خدمت این عزیزان هستیم، افزود: ریاست قوه قضاییه هیچ زمانی ارتباط خود را با دانشجو‌ها قطع نکرده است چه زمانی که معاون اول قوه قضاییه بودند و چه در این دوران؛ همین روز قبل جلسه بسیار صمیمی با دانشجو‌ها داشت و به سئوالات آن‌ها پاسخ داد.

وی ادامه داد: این روز به همه دانشجو‌ها مبارک باشد و تشکر می‌کنم از همه دانشجو‌هایی که در عرصه مبارزه با فساد، مطالبه می‌کنند و ما در خدمت آن‌ها هستیم.

جزییات حکم کلاهبرداران شبکه‌ای

خدائیان گفت: قوه قضاییه با مفسدان مبارزه می‌کند و توجه نمی‌کند که کسی که فساد اقتصادی می‌کند وابسته به کدام جریان و گروه است.در ماه اخیر حکم تعدادی از پرونده های مفاسد اقتصادی صادر شده است.

وی گفت:رای یکی از پرونده‌های مفسدین اقتصادی که افراد اقدام به کلاهبرداری شبکه‌ای می‌کردند صادر شد. علیرضا برخوردار کاشانی به ۱۵ سال حبس، جزای نقدی و رد مال رد یک میلیون و سیصد هزار یورو محکوم شد.مجید اسکندری به ۱۵ سال حبس و جزای نقدی، امین پورمتین به ۵ سال حبس و رد مال و هشت نفر دیگر به حبس‌های یک تا سه سال و رد مال و جزای نقدی محکوم شدند.

صدور رای پرونده شرکت یونیک فاینانس و تعاونی اعتباری وحدت

سخنگوی دستگاه قضا گفت: در پرونده تعاونی اعتباری وحدت نسبت به جمع آوری اموال این تعاونی اقدام شد.

وی با بیان اینکه طلب ۹۹ درصد از طلبکاران پرداخت شد، ادامه داد: جعفر طباطبایی به دو فقره ۲۰ سال و ۲ سال حبس و جزای نقدی و رد مال محکوم شد.

خدائیان تصریح کرد: در پرونده دیگر شرکت یونیک فاینانس مرتکبان از طریق عضوگیری در شرکت‌های هرمی وجوه زیادی از مردم گرفته بودند که به حکم نهایی منجر شد. محسن درخشان فر به ۲۰ سال حبس و جزای نقدی، مجید فریدی به ۵ سال حبس و مصطفی الماسی به ۵ سال حبس محکوم شدند.

سخنگوی قوه قضاییه در مورد آخرین وضعیت پرونده کرسنت گفت: این پرونده مربوط به قرارداد بین شرکت نفت و شرکت کرسنت است که در این پرونده به دلیل اینکه به ضرر ایران بود اجرایی نشد. که در زمان انعقاد قرارداد پرونده ای تشکیل شد.

خدائیان در پاسخ به سوالی درباره برنامه اقدامات قوه قضائیه برای بازگشت ایرانیان مقیم خارج گفت: اتباع ایرانی چه کسانی که مقیم کشور هستند و چه کسانی که مقیم سایر کشور‌ها هستند همه ایرانی هستند و بین آن‌ها فرقی وجود ندارد هر ایرانی که خارج از کشور است می‌تواند به کشور بازگردد و آغوش ایران برای بازگشت این افراد باز است و هیچ منعی وجود ندارد.

پرونده‌ای هنوز برای روحانی در دادگستری تشکیل نشده است

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ وشکایت از رئیس جمهور سابق گفت: دستگاه قضایی در رسیدگی به جرم افراد خط قرمز ندارد و در این ایام به جرایم افرادی رسیدگی شد که جز مسئولان عالی رتبه نظام بودند.

با توجه به اینکه وی روحانی است در دادگاه ویژه روحانیت به موضوع رسیدگی می‌شود و باید از این مرجع پرسید که آیا پرونده‌ای تشکیل شده است یا خیر. اما در دادگستری پرونده‌ای تشکیل نشده است.

آزادی افرادی که در تجمعات اصفهان بازداشت شده بودند

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اعتراضات اصفهان و بازداشت شدگان گفت: در ارتباط با تجمع مردم در اصفهان باید بگویم مردم اگر خواسته‌ای دارند باید آنرا به اطلاع مسئولان برسانند و مردم اعتراضاتی داشتند و تجمعات ادامه داشت و مشکلی وجود نداشت، اما همین تجمع مسالمت آمیز و شعور مردم منطقه دشمنان را معترض کرد و باعث شد تحت تاثیر دشمنان عده‌ای در میان مردم نفوذ پیدا کنند و دست به اغتشاش بزنند.

خدائیان ادامه داد: افراد اغتشاشگر مانع طرح صحیح خواسته مردم شدند و حدود ۱۳۰ نفر بازداشت شده بودند که برای آن‌ها قرار صادر شد و روز گذشته اکثر آن‌ها آزاد شدند و جز آن‌هایی که تیراندازی کردند مابقی با قرار کفالت آزاد شدند.

خدائیان با اشاره به مسئله آب گفت: این مشکل مختص اصفهان نیست و در بسیاری از مناطق وجود دارد و مسئولان باید اولویت بندی کنند که آب آشامیدنی مدنظر باشد.

پاسخ سخنگوی دستگاه قضا به موضوع نامه رهبر انقلاب در مورد پرونده احمد عراقچی

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره دستور رهبر معظم انقلاب درباره پرونده عراقچی اظهار کرد: مواردی که به صورت تقاضا به مقام معظم رهبری ارسال می‌شود با تاکید ایشان درباره عدم تضیع حق افراد بوده است، اما در این پرونده خاص محکومان تقاضای اعاده دادرسی کرده اند و منتظر جواب دیوان عالی کشور درباره اعاده دادرسی و اعمال ماده ۴۷۷ هستیم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده کلاهبرداری ۱۲ میلیارد تومانی گفت: سال ۹۷ باندی توسط دستگاه‌های اطلاعاتی شناسایی شد که این باند‌ها تسهیلات ارزی را اخذ کرده بودند و بعد از شناسایی این افراد آن‌ها از کشور خارج شدند و یکی از آن‌ها که در روسیه مخفی شده بود چند روز پیش به کشور مسترد شد و مابقی متهمان هم در کشور‌های دیگر مخفی هستند و پیگیر استرداد آن‌ها هستیم

وی ادامه داد: حدود ۱۲ میلیون یورو تسهیلات دریافت کرده بودند که در جای خود مصرف نشده بود و بر این اساس وی مسترد شد و پرونده در جریان است.

خروج از نسخه موبایل