اجتماعیاقتصادیفناوری

چالش‌های قطع اینترنت

خبرهای فوری: با قطع اینترنت در پی ناآرامی‌های اخیر، بسیاری از شغل‌هایی که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از اینترنت استفاده می‌کردند، دچار چالش شده‌اند.

به گزارش بخش فناوری سایت خبرهای فوری،  با قطع اینترنت در پی ناآرامی‌های اخیر، بسیاری از شغل‌هایی که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از اینترنت استفاده می‌کردند، دچار چالش شده‌اند. در واقع نه‌تن‌ها کسب‌وکار‌های اینترنتی که بسیاری از کسب‌وکار‌های سنتی که از اینترنت به‌عنوان بستری برای نقل‌وانتقال داده، ارتباطات و تبلیغات بهره می‌گرفتند نیز متأثر شدند.

در دستگاه‌های دولتی و غیردولتی نیز اتوماسیون‌های اداری با ادامه این روند دچار اختلال شده است. با این اوصاف به سهولت می‌توان مدعی شد که ۹۰ درصد مشاغل، نه‌تن‌ها از قطع‌شدن اینترنت متأثر شده، بلکه با کاهش سود همراه بوده و خسارت‌هایی را متحمل شده‌اند. اینترنت ملی می‌تواند در قالب زیرساخت جابه‌جایی داده‌ها و دیتا‌ها عمل کند، اما این اقدام مثل آن است که جاده‌ای را فراهم کنیم، بدون آنکه اتومبیل‌های مناسبی را در اختیار استفاده‌کنندگان آن قرار دهیم. مسئله آن است که بسیاری از سرویس‌دهندگان ما به آن سطح از توانایی نرسیده‌اند که بتوانند اپلیکیشن‌ها یا خدماتی را آماده کنند که برای جمعیت میلیونی کاربرد داشته باشند و بتوانند خدمات خود را ارائه دهند.

بنابراین صرفا وجود یک مسیر نمی‌تواند امکان برقراری ارتباطات و خدمات‌دهی را فراهم کند. علاوه بر این‌ها برای اینکه بتوانیم بسیاری از خدمت‌رسانی‌ها را به کاربران داشته باشیم به تعاملات بین‌المللی نیاز داریم. ضمن آنکه اپلیکیشن‌ها، وب‌سایت‌ها و سرویس‌های بین‌المللی هستند که در سطح کلان و بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرند و استاندارد‌های بسیار بالایی دارند و به‌راحتی نمی‌توانیم به آن‌ها دسترسی پیدا کنیم، فارغ از آن، مقرون‌به‌صرفه هم نیست که آن میزان هزینه کرده و شبکه اجتماعی‌ای را ایجاد کنیم که پاسخ‌گوی چندصدمیلیون نفر باشد. بنابراین شبکه ملی اطلاعات در سطح ارائه خدمات معمول به کاربران می‌تواند امکان خوبی ارائه دهد، اما برای آنکه بتوانیم در سطح عمده از اینترنت استفاده کنیم، هنوز چندسالی زمان نیاز است.

امنیت از جنبه‌های مختلف مد نظر قرار می‌گیرد و باید آن را در لایه‌های گوناگون ارزیابی کرد.

زمانی امنیت را در سطح هک‌شدن یک سایت در نظر می‌گیریم و زمانی نیز باید آن را در قالب حفظ هویت کاربران از نظر شخصی، مالی و… در نظر داشته باشیم. البته در شبکه‌های اینترانتی، دست‌کم امنیت از ضریب بالایی برخوردار است، اما باید دید چقدر دست‌اندرکاران این شبکه به امنیت آن توجه می‌کنند. اگر بخواهیم از شبکه ملی اطلاعات به هر دلیلی استفاده کنیم، لازمه آن فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی است. در آن صورت، نیازمند آمادگی بسیاری از خدمات‌دهندگان روی این شبکه هستیم که این امر نیز نیازمند زمان است تا سرویس‌دهندگان و سرویس‌گیرندگان هر دو بتوانند خود را با این بستر جدید هماهنگ کنند. /شرق

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا