به گزارش بخش فناوری سایت خبرهای فوری، دکتر امیرعلی حمیدیه، با اشاره به راهاندازی بیش از ۱۸ مرکز پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در کشور، افزود: علاوه بر آن بیش از ۳۰ مرکز پذیرهنویسی اهداکنندگان سلولهای بنیادی خونساز در ایران راهاندازی شده است.
وی راهاندازی شبکه ملی اهداکنندگان سلولهای بنیادی در وزارت بهداشت را کاری ارزشمند دانست و یادآور شد: راهاندازی مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی کشور در دو استان آغاز شده و درصدد هستیم که این تعداد مراکز را به ۷ تا ۸ استان تسری دهیم.
حمیدیه با اشاره به توسعه فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلولهای بنیادی، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۴۰ شرکت در این حوزه فعال هستند که بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیانی آنها احراز شده است.
دبیر ستاد سلولهای بنیادی با اشاره به صادرات فرآوردههای سلولهای بنیادی گفت: اگرچه صادرات سلولهای بنیادی در یکی دو سال اخیر به صورت بسیار محدود انجام میشده است، اما صادرات این حوزه از سال جاری جهش چشمگیری داشته است. این محصولات از “تجهیزات” مختلف حوزه سلولهای بنیادی تا “تولید سلول” را شامل میشوند.
وی با بیان اینکه صادرات شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلولهای بنیادی از امسال آغاز شده است، ادامه داد: در حالی شرکتهای دانشبنیان از سال جاری صادرات محصولات خود را به کشورهای مختلف آغاز کردهاند که چند سال پیش، دغدغه ما تاسیس شرکتهای فناور در این حوزه بود و ما امسال شاهد صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان هستیم که افتخاری بزرگ برای کشور به شمار میرود.
حمیدیه، رویکرد ستاد توسعه سلولهای بنیادی در حوزه صادرات سلولهای بنیادی را در اولویت قرار دادن کشورهای پرجمعیت و بهویژه کشورهای اسلامی ذکر کرد و یادآور شد: موفقیت در صادرات و فروش محصولات “های تک” به تعداد جمعیت کشورها بستگی دارد و در این زمینه بهتر است نگاهمان به جای کشورهای کم جمعیت، به سمت کشورهایی مانند اندونزی، بنگلادش و پاکستان باشد.