استفاده از رباتهای انسان نما برای آموزش دانشجویان پزشکی، در دانشکدههای پزشکی موضوع جدیدی نیست، اما استفاده از یک ربات تخصصی که برای بررسی آسیبهای مغزی طراحی شده است، کاملا تازگی دارد.
ربات انسان نمای بالغ با اندازه واقعی است که برای تقلید علائم سکته مغزی و آسیب مغزی تروماتیک (TBI) برنامه ریزی شده است و این کار را به سه طریق انجام میدهد.
از همه، مهمتر این که، گزارش شده است این ربات قادر است در گفتار و مکالمه دو طرفه با دانشجویان شرکت کند و به سؤالات آنها به صورت شفاهی پاسخ میدهد و نه تنها علائم آن را توصیف میکند، بلکه به شیوهای مشابه با فردی که دچار آسیب مغزی میشود صحبت میکند.
در کنار همه این مزایا، با استفاده از الگوریتمهای مبتنی بر هوش مصنوعی، گفته میشود که با گذشت زمان هوشمندتر میشود و مهارتهای مکالمه خود را با هر بار استفاده تقویت میکند.ثانیاً، حرکات سر، بازو و دست S۵۳۰۱ – از جمله رفلکسهای حرکتی آن – شبیه افرادی است که دچار سکته مغزی یا TBI شدهاند. برای مثال، صورت ربات، مانند فرد قربانی سکته، شل میشود.
در نهایت، بدن این ربات، ویژگیهای قلبی، تنفسی و عروقی را نشان میدهد که مطابق با ویژگیهای یک بیمار آسیب مغزی واقعی است. همه اینها را میتوان با استفاده از دستگاههای تشخیصی استاندارد اندازهگیری و نظارت کرد، بهعلاوه به استفاده از تجهیزاتی مانند دفیبریلاتورها و ونتیلاتورهای مکانیکی پاسخ میدهند.
ربات HAL S۵۳۰۱ ماه گذشته در لس آنجلس و در نشست بین المللی شبیه سازی در مراقبتهای بهداشتی رونمایی شد و باید در بهار امسال (نیمکره شمالی) به صورت تجاری در دسترس باشد.