به گزارش بخش فناوری سایت خبرهای فوری، محمدجواد آذری جهرمی در پست اینستاگرامی نوشته است: “از حمله استاکسنت حتماً شنیدید! خبر خوب اینکه، امروز یک گزارش دریافت کردم. از مدتی قبل با سفارش سازمان فناوری اطلاعات، دانشمندان جوان دانشگاههای ایران، یک سپر دفاعی (فایروال) برای سیستمهای اتوماسیون صنعتی ساخته بودند که عملاً خرابکاری صنعتی مثل استاکسنت را در شبکههای برق و امثال آن خنثی میکند. این سپر، موفقیتآمیز آزمایش شد. در روز جهانی ارتباطات، از این دستاورد بیشتر خواهیم گفت.
برای افزایش تابآوری زیرساختهای حیاتی، لازم است که این تجهیزات در شبکههای مورد نظر نصب شود که طبیعتاً این موضوع با هماهنگی مرکز ملی فضای مجازی، عملیاتی خواهد شد. با تکیه به جوانان، از تهدیدات فرصت میسازیم”.
فروردین ماه سال گذشته بود که یک پایگاه خبری آمریکایی فاش کرد: رئیسجمهور پیشین آمریکا دستور حمله به سیستمهای کامپیوتری تأسیسات هستهای ایران را به طور محرمانه صادر کرده بود که عملیات مربوطه آن در زمان ریاست جمهوری جورج بوش، با همکاری اسرائیل آغاز شده بود.
در این گزارش آمده بود که اوباما به طور محرمانه فرمان حمله سایبری به سیستمهای کامپیوتری که به تأسیسات غنیسازی کلیدی ایران مرتبط بودند، صادر کرد. این حملات که در دوران ریاست جمهوری جورج بوش با همکاری اسرائیل آغاز شد با کد نامگذاری شده «بازیهای المپیک» خوانده میشد.
ویروس کامپیوتری استاکس نت به طور اتفاقی در سال ۲۰۱۰ در نتیجه یک خطای برنامه نویسی علنی شد و اجازه داد تا نیروگاه نطنز در ایران جان سالم به در ببرد و در سراسر جهان در اینترنت منتشر شد.
بدافزار استاکسنت که برای هدف قرار دادن سامانههای کنترل صنعتی در تأسیسات زیربنایی طراحی شده است، اطلاعات موجود در نرمافزار کنترل کننده را به نوعی تغییر میدهد که بر فرایندهای خودکار آنها تأثیر میگذارد.