به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، نتایج کارآزماییهای متخصصان انگلیسی نشان داد دگزامتازون که از دهه ۱۹۶۰ میلادی برای کاهش التهاب در بیماریهایی مانند آرتروز استفاده میشود، میزان مرگ و میر را در میان بیماران بسیار حاد کووید-۱۹ بستری در بیمارستانها کاهش میدهد.
راهنمای کلینیکی سازمان جهانی بهداشت برای معالجه بیماران مبتلا به کووید-۱۹ مخصوص پزشکان و سایر متخصصان درمانی است و سعی دارد از آخرین دادهها برای اطلاع پزشکان در مورد چگونگی مقابله بهتر با تمام مراحل بیماری، از تشخیص تا ترخیص استفاده کند.
اگرچه نتایج مطالعه دگزامتازون مقدماتی است، متخصصان این کارآزمایی میگویند که این دارو باید بلافاصله به درمانی استاندارد برای بیماران حاد کرونایی تبدیل شود.
مطالعات نشان داده دگزامتازون میزان مرگ و میر را برای بیماران کرونای متصل به دستگاههای ونتیلاتور حدود یک سوم و برای بیماران متصل به دستگاههای اکسیژن حدود یک پنجم کاهش میدهد.
به نظر نمیرسد این دارو برای بیماران خفیف مبتلا به کرونا تاثیر مثبتی داشته باشد و کاهش مرگ و میر به کمک این دارو تنها برای بیماران وخیم کرونا تایید شده است.
تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در این مورد اعلام کرد: این اولین درمانی است که برای کاهش مرگ و میر در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که نیاز به استفاده از دستگاههای اکسیژن یا ونتیلاتور دارند، تایید شده است.
این آژانس اعلام کرده که مشتاقانه منتظر تجزیه و تحلیل کامل دادههای این مطالعه در روزهای آینده است.
تدروس آدهانوم همچنین اظهار داشت که سازمان جهانی بهداشت برای درک بهتر این درمان به زودی یک فراتحلیل را ترتیب خواهد داد و دستورالعملهای کلینیکی سازمان نیز بهروز خواهد شد تا منعکسکننده چگونگی و زمان استفاده از داروی دگزامتازون برای بیماران کووید-۱۹ باشد این در حالی است که مقامات عالی بهداشت کره جنوبی درباره مصرف این دارو برای بیماران کووید-۱۹ هشدار دادهاند.
رئیس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای کره جنوبی (KCDC) با اشاره به این که داروی دگزامتازون پیشتر برای مدتی طولانی در بیمارستانهای کره جنوبی برای معالجه بیماران مبتلا به التهابهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است، اعلام کرد: برخی از متخصصان در مورد این دارو هشدار دادهاند که نه تنها باعث کاهش پاسخ التهابی در بیماران میشود بلکه باعث کاهش پاسخ سیستم ایمنی بدن نیز میشود و ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند.
بنا بر گزارش رویترز، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای کره جنوبی (KCDC) هماکنون در حال بحث و بررسی استفاده یا عدم استفاده از دگزامتازون برای بیماران کووید-۱۹ است./ایسنا