به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، مسئول ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا با طرح ادعاهای بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران گفت که ترامپ آماده گفتوگو با تهران است. روزنامه عرب زبان «العربی الجدید» متعلق به قطر که دفتر آن در لندن قرار دارد، نوشت: در روزهای اخیر اشارههای واضحی در سطوح عالی و در راستای تحریک ایران برای مذاکره، بدون پیش شرط، تکرار شده است. در این میان، مساله قابل توجه، همزمانی این اشارههاست با موضوع تبادل اسرا بین واشنگتن و تهران، که با استقبال دولت امریکا مواجه شده و حتی دولت ترامپ از تهران بابت این تبادل تشکر کرده و در فحوای کلام سیاستمداران آمریکایی، دعوت به طی کردن مسیر دیپلماتیک با تهران، دریافت میشد. نغمهای که این سوال را مطرح میکند که آیا دولت آمریکا به دنبال استفاده انتخاباتی از مذاکره است یا اینکه قصد دارد تهران را برای درخواست مذاکره تحریک کند؟
« برایان هوک » مسئول ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با شبکه العربیه مدعی شد: زمانی که به عربستان سفر کردم، سلاحی که ایرانیها به حوثیها می دهند را دیدم. من در سفرم به ریاض در رابطه با تهدیدات حوثیها با خالدبن سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان رایزنی کردم.
وی گفت: آمریکا نمی خواهد که نسخه دیگر حزب الله را در مرزهای عربستان ببیند. واشنگتن در تلاش است که هرگونه حمایت مالی ایران به حوثیها را متوقف کند و راهبرد ما در رابطه با ایران در سه محور است؛ تحریمهای اقتصادی، انزوای دیپلماتیک و تهدید به استفاده از قدرت نظامی بازدارنده.
این مقام آمریکایی در رابطه با سوریه نیز مدعی شد گفت: هدف ما خارج کردن نیروهای ایرانی از سوریه است، شبه نظامیان ایرانی تحرکات خود در خاک سوریه را از سر گرفتهاند و به شمال این کشور منتقل شدند.
هوک گفت که هزینه بازسازی سوریه ۴۰۰ میلیارد دلار خواهد بود و روسیه این هزینه را پرداخت نمی کند و ما نیز تا زمان خروج کامل نیروهای ایرانی از سوریه هیچ پولی برای بازسازی این کشور پرداخت نخواهیم کرد.
وی در ادامه مدعی شد: ایران ۷۰ درصد از بودجه حزب الله لبنان را میدهد و سیاستهای آمریکا علیه تهران حزب الله را ضعیف کرد تا جایی که سید حسن نصرالله دبیرکل این حزب درخواست کمک رسانی کرد. ما از نتایج تحریمهایی که علیه حزب الله وضع کردیم خوشنود هستیم و از اقدام آلمان در قرار دادن این حزب در لیست تروریستها تمجید می کنیم.
برایان هوک در ادامه گفت وگوی خود با این شبکه سعودی مدعی شد: حزب الله لبنان که ایران آن را ساخت همان مشکلاتی را برای مردم لبنان ایجاد خواهد کرد که ملت ایران از آن رنج می برد.
وی گفت: نسبت به تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران خوشبین هستیم و با هم پیمانان خود برای تمدید این تحریمها علیه ایران در شورای امنیت تلاش می کنیم.
رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که انتخابات ایران جعلی بوده و ملت ایران مستحق «انتخابات حقیقی» است!
برایان هوک گفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا آماده مذاکره با ایران است و مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور نیز شروطی برای این مذاکره وضع کرده است. وی همچنین مدعی شد که ایران نفوذ خود در عراق را از دست داده است.
اظهارات هوک در حالی است که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این به اظهارات ترامپ درباره توافق با ایران واکنش نشان داده بود.
ظریف در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «آقای ترامپ، ما علیرغم تلاشهای «زیردستان» شما، به یک تبادل بشردوستانه دست یافتیم؛ ضمن این که ما در زمان بر سر کار آمدن شما یک توافق داشتیم. ایران و دیگر شرکای برجام، هرگز میز گفتگو را ترک نکردند. مشاوران شما که بیشتر آنها را هم برکنار کردهاید، دست به قمار احمقانهای زدند. این که چه زمانی تصمیم بگیرید، این مسأله را اصلاح کنید، به خودتان مربوط است.»
از سوی دیگر، سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه به ابراز خرسندی مقام آمریکایی از نتایج فشار تحریمها علیه مردم ایران واکنش نشان داد و در توییتر خود در این باره نوشت: «دولتی که سیاستش مبتنی بر «فشار بر گردن» -چه مردم خودش و چه مردم جهان باشد- باید از تروریسم اقتصادی و فشار بر مردم عادی خرسند باشد. اما دیدید نه گردن ملت ایران بلکه زانوی شما خُرد شد. بزودی جلوی ملت ایران هم زانو خواهید زد.»
به نظر میرسد آمریکا در شرایط فعلی که تحت فشار شدید داخلی قرار دارد، به گشایش جبههای نیاز دارد تا شاید اندکی از فشارهایی که به خاطر کرونا و اوضاع اقتصادی فروپاشیده متحمل میشود، کاسته شود. علاوه بر اینکه در پی کشته شدن شهروند سیاه پوست امریکایی توسط پلیس این کشور، فشارهای وحشتناکی متوجه دولت ترامپ شده است؛ و چه بسا محاسبات کاخ سفید بر این اساس استوار است که تهران هم با توجه به فشار تحریمها، پای میز مذاکره حاضر شود، تا دو کشور به این شکل اوضاع خود را بهبود بخشند. با اینکه هیچ کس امیدوار به ایجاد روزنهای در سد روابط بین ایران و آمریکا نیست، اما باید گفت: تحقق این مهم، جزء محالات هم نیست./مردم سالاری