بین المللی

پاسخ سازمان جهانی بهداشت به اتهام‌زنی آمریکا: چین‌محور نیستیم

خبرمهم: سازمان جهانی بهداشت که مقر آن در ژنو است، اتهام‌زنی‌های آمریکا به این نهاد مبنی بر برخورداری از رویکرد «چین‌محوری» را رد کرد.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم،  به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، مقام های سازمان جهانی بهداشت امروز(چهارشنبه ۲۰ فروردین) پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت، کمک های مالی به این سازمان را قطع می کند، تاکید کردند که مرحله حساس همه‌گیری کرونا، زمان مناسبی برای قطع کمک های مالی نیست.

ترامپ دیروز (سه‌شنبه ۱۹ فروردین) در نشست خبری روزانه خود درباره وضعیت ویروس کرونا در ایالات متحده با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی مبالغ هنگفتی را از آمریکا دریافت می‌کند، افزود:  آن‌ها از تصمیم ممنوعیت مسافرتی من انتقاد و مخالفت کردند. آن‌ها در اشتباه بوده‌اند. به نظر می‌رسد آن‌ها بسیار «چین محور» هستند. مجبوریم به این مساله بپردازیم. ما بیشترین پولشان را می‌پردازیم.

بخش عمده ای از نیازهای مالی سازمان جهانی بهداشت از طرف آمریکا تامین می شود و ترامپ معتقد است این سازمان، توصیه های بدی را در جریان شیوع ویروس کرونا منتشر کرده است.
سهم مالی آمریکا به سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ از ۴۰۰ میلیون دلار گذشت که تقریبا دو برابر رقم اهدایی دومین کشور بزرگ اهداکننده کمک مالی به این نهاد بود. در مقام مقایسه، چین مبلغ ۴۴ میلیون دلار به این سازمان کمک کرد.

«هانس کلوگ» مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت گفت: همچنان در دوران اساسی همه‌گیری هستیم، از این رو اکنون زمان مناسبی برای قطع حمایت مالی از این نهاد نیست.

«بروس آیلوارد» مشاور ارشد دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز از مناسبات این نهاد سازمان ملل با چین دفاع کرد و به خبرنگاران گفت: همکاری با مقام های پکن برای پی بردن به اطلاعات مربوط به شیوع کرونا، اهمیت زیادی دارد. وی افزود: در مرحله اولیه شیوع کرونا، دسترسی کامل به همه موارد ممکن و همکاری با چینی ها برا درک این مساله، واقعا حیاتی بود.

آیلوارد گفت: این همان کاری است که با هر کشور کرونازده دیگری همچون اسپانیا انجام دادیم و ارتباط خاصی با چین ندارد.
وی با دفاع از توصیه های سازمان جهانی بهداشت درمورد باز نگه داشتن مرزها، یادآور شد: چین برای تشخیص و شناسایی موارد اولیه ابتلا به کرونا و تماس های این افراد، بسیار تلاش کرد و اطمینان داد که مبتلایان برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر به کشورهای دیگر سفر نمی کنند.

مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت نیز موارد ابتلا به کرونا در اروپا را بسیار نگران کننده دانست و از دولتمردان اروپایی خواست پیش از کاستن از تمهیدات کنترل کننده، بررسی های دقیقی انجام دهند.
کلوگ با یادآوری وجود نشانه های مثبتی از برخی کشورها تاکید کرد، برای توقف اقدامات مربوط به مهار شیوع کرونا و کاهش میزان قرنطینه، هنوز خیلی زود است.

وی افزود: اکنون دوره فراغت از تمهیدات و اقدامات نیست، بلکه زمان آن است که بار دیگر تلاش های جمعی مان برای جلوگیری از شیوع با کمک همه جوامع را دو و سه برابر کنیم./ایرنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا