به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، با وجود مخالفتهای گسترده احزاب عراقی با اقدام رئیس جمهور عراق در تعیین «عدنان الزرفی» برای تشکیل کابینه جدید، «ماتیو تولر» سفیر آمریکا در بغداد، در نامهای از این اقدام حمایت و در امور داخلی این کشور دخالت و بغداد را تهدید کرد.
در این نامه که نسخهای از آن در پایگاه خبری «الموقف العراقی» منتشر شده، صراحتا از ایران نام برده شده و آمده است: «برای دوستان عراق بسیار ناامیدکننده خواهد بود اگر ایران و یک گروه افراطی وابسته به این کشور در عراق در مخالفت با نامزد نخستوزیری که از حمایت اکثریت شیعیان و کردها و اهل سنت برخوردار است، موفق شوند».
سفیر آمریکا در این نامه که مداخله در امور داخلی عراق است، موضع آمریکا در اینباره را به صراحت بیا کرد که «باید به الزرفی رأی اعتماد داده شود» و نوشت: «عراق کشوری دارای حاکمیت است و هیچ رهبر عراقی نباید به دنبال حمایت و پشتیبانی از کشورهای خارجی باشد. اکنون یک نامزد واجد شرایط بر اساس اصول انتخاب شده است. یک روند قانونی نیز به وضوح درباره نحوه انتخاب این نامزد وجود دارد و باید به او در پارلمان رأی داده شود.»
این مقام آمریکایی در ادامه با اتهامزنی به ایران و تهدید دولت آتی عراق، گفت: «لذا اگر در این پروسه به دلیل دخالت ایران مانعتراشی شود، عواقب وخیمی در انتظار عراق خواهد بود. من نمیتوانم بگویم که ایالات متحده یا جامعه بینالملل دولتی را که پس از این دخالت آشکار تشکیل میشود دولتی بدانند که بتواند در چشم جهانیان مشروعیت کسب کند».
وی سپس با اشاره به شایعات مدعی شد: «اگر اینکه میگویند [سردار] قاآنی با قاطعیت تشکیل دولت جدید عراق به نخست وزیری «عدنان الزرفی» را رد میکند، صحیح باشد، آیا وی توضیح داده که ایران در سایه کاهش قیمت نفت چه کمکی به عراق در روند پرداخت حقوق کارمندانش میکند؟ آیا ایران درهای کمک بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول را به روی عراق باز خواهد کرد؟ آیا ایران میتواند به عراق در چالش مقابله با ویروس کرونا کمک کند؟»
تولر در پایان به رهبران سیاسی عراق توصیه میکند که اول به منافع کشورشان فکر کنند و خواستار حمایت ملت عراق برای تشکیل دولت آتی باشند. به ادعای تولر، فرصت دیگری وجود ندارد «لذا بهتر است که برای جلب حمایت به سوی ما یا دیگران نروید».
«برهم صالح» رئیس جمهور عراق ۲۷ اسفند ماه طی مراسمی عدنان الزرفی را مامور تشکیل دولت انتقالی کرد. پیش از الزرفی «محمد توفیق علاوی» برای تشکیل دولت انتقالی عراق مامور شده بود که در این امر ناکام ماند.
الزرفی از اعضای «فراکسیون النصر» به رهبری «حیدر العبادی» (نخست وزیر سابق) در پارلمان عراق است، اما معرفی او موجی از مخالفت شدید در میان گروههای پارلمانی به راه انداخته است.
او از زمان مکلف شدن طبق قانون ۳۰ روز مهلت دارد کابینه پیشنهادی خود را به پارلمان معرفی کند که با وجود مخالفت گروههای اصلی شیعی که اکثریت را در پارلمان تشکیل میدهند موفقیت الزرفی بعید به نظر میرسد. احزاب شیعی تأکید کردهاند که روند معرفی الزرفی بر خلاف نص قانون اساسی طی شده و اقدام برهم صالح غیرقانونی است
گفته میشود الزرفی در سال ۲۰۰۴ از سوی سوی «پل برمر» حاکم آمریکایی عراق برای استانداری نجف انتخاب شد و در همان زمان به مبارزه با کلیه گروههای مسلح در این استان و خلع سلاح آنها متعهد شد./فارس