به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، بازارهای مالی جهان برآشفته شده است. ویروس کرونا اقتصاد جهانی و بهویژه بازارهای مالی را تحتالشعاع خود قرار داده است. روز دوشنبه ۱۹ اسفند (نهم مارس) را به عنوان “دوشنبه سیاه” نامگذاری کردهاند. این در حالی است که اوضاع مالی حاکم بر بازارهای بورس در روز سهشنبه ۱۰ مارس نیز همچنان بحرانی است.
بازارهای بورس و سهام کشورهای خاور دور و همچنین استرالیا روز سهشنبه ۱۰ مارس را با کاهش بیشتر ارزش سهام آغاز کردند. ارزش شاخص نیکی در بازار توکیو دقایقی پس از گشایش این بازار با کاهش دو درصدی روبهرو بود. ارزش سهام در استرالیا حتی بیش از آن کاهش یافته است.
بازار سهام سیدنی روز ۱۰ مارس را با کاهش ۳،۸ درصدی آغاز کرد. به این ترتیب، ارزش سهام در استرالیا از روز ۲۰ فوریه تا کنون، بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است. به این ترتیب، ارزش سهام در بازارهای مالی استرالیا طی ۲۰ روز ۲۰ درصد کاهش یافته است
کاهش بهای سهام در بازارهای استرالیا و خاور دور در شرایطی صورت میگیرد که ارزش سهام در بازارهای جهانی روز دوشنبه با کاهشی کمسابقه روبهرو بوده است.
“دوشنبه سیاه” در آلمان و اروپا
در سایه شیوع بیماری تنفسی کرونا، بسیاری از سهامداران اقدام به فروش سهام خود نمودهاند. پدیدهای که اکنون به همه بازارهای سهام سرایت کرده است.
ارزش شاخص سهام دکس آلمان روز دوشنبه نه مارس حدود هشت درصد کاهش یافت. کاهش ارزش سهام در بازارهای مالی آلمان به این میزان از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به این سو بیسابقه بوده است.
بازارهای مالی فرانسه و ایتالیا نیز روزهای بسیار طوفانی را تجربه میکنند. ارزش سهام در همه بازارهای مالی اروپا با کاهش شدید روبهرو بوده است.
سیاستهای ترامپ برای والاستریت
در ایالات متحده آمریکا شمار ابتلا به بیماری کرونا بهگونهای جهشوار افزایش یافته است. در همین رابطه، دولت آمریکا برای مقابله با پیامدهای اقتصادی این بیماری تحت فشار قرار گرفته است. اکنون دونالد ترامپ از برنامه اقتصادی دولت خود سخن گفته است.
قرار است ترامپ بعدازظهر روز سهشنبه ۱۰ مارس (به وقت محلی) برنامه اقتصادی دولت خود را برای مقابله با بیماری کرونا اعلام کند.
گفته میشود که دولت آمریکا تصمیم دارد مالیات بر درآمد در این کشور را کاهش دهد. مایک پنس، معاون ریاست جمهوری آمریکا نیز از احتمال ادامه پرداخت حقوق در صورت ابتلا به این بیماری سخن گفته است. چنین امری از سوی نمایندگان حزب دموکرات نیز تقاضا شده بود.
استیو منوچین، وزیر دارایی آمریکا اعلام کرده است که دولت آمریکا از همه توان خود برای مقابله با پیامدهای اقتصادی این بیماری بهره خواهد گرفت. او تاکید کرده بود که اوضاع حاکم بر بازارهای مالی آمریکا با دوران بحران مالی حاکم بر این کشور (سال ۲۰۰۸) قابل قیاس نیست.
به ادعای ترامپ اقتصاد آمریکا باثباتترین اقتصاد جهان است و این کشور برای مقابله با پیامدهای این بیماری از آمادگی کامل برخوردار است./برنا