آیا ویروس کرونا ترامپ را شکست می‌دهد؟

خبرمهم: هنوز معلوم نیست که تدابیر دولت ترامپ تا چه اندازه در پیشگیری از شیوع کرونا موثر خواهند بود. بعد از تشخیص یک بیمار کرونا در کالیفرنیا که منشأ ویروس وی نامشخص است، نگرانی‌ها درباره شیوع گسترده کرونا در آمریکا افزایش یافته و در اثر همین نگرانی‌ها بازار سهام سقوط کرده است. بنابراین، در صورتی که کرونا در آمریکا به طور گسترده شیوع پیدا کند، مهمترین اهرم ترامپ در انتخابات به خطر خواهد افتاد. اما آیا کاخ سفید می‌تواند جلوی شیوع کرونا را بگیرد؟ در هفته‌ها و ماه‌های آینده معلوم خواهد شد.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، در حالی که دونالد ترامپ برای پرهیز از شکست خوردن در انتخابات بر بی اعتبار کردن نامزد‌های دمکرات متمرکز بود، ناگهان ویروس کرونا به عنوان تهدیدی برای انتخاب مجدد ترامپ ظاهر شد. در نتیجه، ترامپ سعی کرد خطر کرونا را کم اهمیت نشان دهد
ظاهرا کرونا هم به رقبای انتخاباتی ترامپ اضافه شده است؛ با این تفاوت که کرونا خودش نامزد انتخابات نیست بلکه فقط ممکن است به دمکرات‌ها در شکست دادن ترامپ در انتخابات سوم نوامبر کمک کند.
ترامپ از این امر احساس خطر می‌کند. چرا که کرونا مهمترین اهرم او در انتخابات، یعنی رونق اقتصادی، را تهدید می‌کند. لذا، رئیس جمهور آمریکا برای کاهش اثرات انتخاباتی کرونا، خطر آن را کم اهمیت نشان داد.
وی در یک نشست خبری در واشنگتن اعلام کرد که خطر ابتلای آمریکایی‌ها به ویروس کرونا همچنان «بسیار کم» است و پیش بینی کرد که موارد ابتلا به کرونا ممکن است ظرف چند روز به صفر برسد.
ترامپ گفت: «خطر {شیوع کرونا} برای مردم آمریکا بسیار اندک است. ما موفقیت بزرگی در این زمینه داشتیم. موفقتی بزرگ فراتر از آنچه مردم ممکن است فکرش را بکنند. در عین حال انتشار آن را در برخی کشور‌ها می‌بینید. ایتالیا و چندین کشور دیگر {برای کنترل آن} با مشکل مواجه شده اند.»
وی برای اینکه کرونا را کم اهمیت جلوه دهد، تلفات آن را با بیماری آنفولانزا مقایسه کرد. ترامپ گفته او شگفت زده شده است که چگونه هر سال حدود ۲۵ تا ۶۹ هزار نفر بر اثر آنفولانزا جان‌شان را از دست می‌دهند.
هم اکنون تلفات کرونا در سرتاسر جهان، کمتر از سه هزار نفر است. هر چند که بیش از ۸۰ هزار نفر به این ویروس مبتلا شده اند.
رئیس جمهور آمریکا همچنین در راستای مهار ویروس کرونا، معاونش مایک پنس، را مامور مقابله با این ویروس کرد.
در حال حاضر حدود ۶۰ نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند که ۴۴ نفر از آن‌ها در کشتی تفریحی «دایاموند پرنسس» به این ویروس آلوده شده بودند. تقریبا همه این موارد منشأ ابتلای آن‌ها مشخص است به جز یک مورد که به تازگی کشف شده و هنوز معلوم نیست از کجا به ویروس کرونا آلوده شده است. این بیمار اهل ایالت کالیفرنیاست که به اماکن آلوده به ویروس کرونا سفر نکرده و در عین حال، با بیماران کرونا هم در ارتباط نبوده است. با انتشار خبر این بیمار اهل کالیفرنیا، بازار سهام آمریکا سقوط کرد.
این در حالی است که ترامپ همواره به عملکرد خوب بازار سهام آمریکا مباهات می‌کند. بنابراین، سقوط بورس آمریکا برای ترامپ خبر بدی بود. ترامپ گفته بورس به رونق سابق بازخواهد گشت.
رئیس جمهور آمریکا، ضمن کوچک نمایی شیوع کرونا، رسانه‌ها را به دامن زدن به نگرانی‌های مرتبط با کرونا متهم کرد. ترامپ در توئیتی گفت: رسانه‌هایی مانند «سی ان ان» و «ام اس ان بی سی» تلاش می‌کنند که ویروس کرونا را تا جای ممکن بد نشان دهند و بازار‌ها را بترسانند. ترامپ در ادامه با بیان اینکه دمکرات‌ها هم کار مشابهی انجام می‌دهند، مدعی شد آمریکا در بهترین حالت است.
اولین مورد ابتلا به کرونا از یک منبع نامشخص در کالیفرنیا ثبت شد.

کرونا و انتخابات

نگرانی‌های ترامپ از تاثیرات احتمالی کرونا بر انتخابات بی دلیل نیست. به نوشته نشریه آمریکایی «پالتیکو» حتی متحدان برجسته ترامپ هم اذعان می‌کنند که ویروس کشنده کرونا ممکن است در سال انتخاباتی برای ترامپ یک تهدید سیاسی حیاتی به همراه داشته باشد.

یکی از ملموس‌ترین تاثیرات کرونا در بازار سهام آمریکا احساس شد. برخی از نماد‌های معروف بورس آمریکا، شاهد کاهش چشمگیر ارزش خود بودند. به عنوان نمونه، نماد «داو جونز» بیش از یک هزار درجه کاهش یافت که این بزرگترین سقوط این نماد در دو سال گذشته بود. به گفته پالتیکو، سقوط سریع بازار سهام، مقامات کاخ سفید در واشنگتن را تکان داد و بخش بزرگی از آمریکایی‌ها را در معرض تهدید قرار داد.
استفن مور، مشاور غیررسمی تیم ترامپ در امور اقتصادی، گفت: «دیدگاه کاخ سفید این است که این (ویروس کرونا) یکی از وقایع غیرقابل پیش بینی کلاسیک است و همه آنچه می‌توانیم انجام دهیم، کنترل مسائل سلامتی در آمریکاست.»
مور افزود: «تلاش ترامپ برای انتخاب مجدد، ارتباط نزدیکی با رونق بازار سهام و اقتصاد دارد. هر چیزی که ما را از این مسیر رونق دور کند، مایه نگرانی است. اما من معتقدم که دیدگاه مقامات کاخ سفید این است که این (تهدید ویروس کرونا) مهار خواهد شد. وقتی ویروس مهار شد، بازار به حالت اول بازخواهد گشت.»
پالتیکو به نقل از دو منبع آگاه گزارش کرد که با توجه به امکان شیوع روزافزون کرونا در آمریکا، متحدان و مشاوران ترامپ نگران شده اند که واکنش نامناسب به کرونا به اقتصاد آمریکا ضربه خواهد زد. حتی دونالد ترامپ جونیور، پسر رئیس جمهور آمریکا، نزد دستیارانش ابراز امیدواری کرده که کاخ سفید در واکنش به کرونا خرابکاری نکند به نحوی که بهترین پیام برای انتخاب مجدد ترامپ (یعنی رونق اقتصادی) به خطر بیافتد.
همچنین یکی از جمهوریخواهان نزدیک به کاخ سفید گفته است که مقامات کاخ سفید بدون سروصدا مدل‌های تاثیر احتمال شیوع کرونا بر اقتصاد آمریکا و اقتصاد جهانی را بررسی کرده اند. در میان مشاوران سیاستی ترامپ یک نگرانی گسترده وجود دارد مبنی بر اینکه شیوع کرونا به تعداد زیادی از صنایع آمریکا مانند تولیدکنندگان، خطوط هوایی، خودروسازان و شرکت‌های فناوری ضربه بزند و رشد اقتصاد‌های آمریکا و چین را کاهش دهد. این مشاوران نگران هستند که کاخ سفید ترفند‌های اقتصادی کمی برای کاهش این اثرات در اختیار داشته باشد.
دولت ترامپ دو شنبه شب گذشته، به منظور مقابله با کرونا از کنگره درخواست بودجه دو نیم میلیارد دلاری کرد. اما دمکرات‌های مجلس نمایندگان فورا این رقم را ناکافی دانستند. حدود یک میلیارد از این بودجه صرف ساخت واکسن خواهد شد. باقیمانده نیز به تهیه تجهیزات پیشگیری مانند ماسک اختصاص خواهد یافت. ترامپ در پایان سفرش به هند، با اشاره به پول‌های اختصاص داده شده به توسعه واکسن، گفت: «من فکر می‌کنم که ما کار بزرگی انجام می‌دهیم.»
با این حال هنوز معلوم نیست که تدابیر دولت ترامپ تا چه اندازه در پیشگیری از شیوع کرونا موثر خواهند بود. بعد از تشخیص یک بیمار کرونا در کالیفرنیا که منشأ ویروس وی نامشخص است، نگرانی‌ها درباره شیوع گسترده کرونا در آمریکا افزایش یافته و در اثر همین نگرانی‌ها بازار سهام سقوط کرده است. بنابراین، در صورتی که کرونا در آمریکا به طور گسترده شیوع پیدا کند، مهمترین اهرم ترامپ در انتخابات به خطر خواهد افتاد. اما آیا کاخ سفید می‌تواند جلوی شیوع کرونا را بگیرد؟ در هفته‌ها و ماه‌های آینده معلوم خواهد شد./فرارو
خروج از نسخه موبایل