به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، «آریه درعی» وزیر امور داخلی رژیم اشغالگر فلسطین دیروز طی حکمی برای اولین بار به طور رسمی مجوز سفر صهیونیستها را به عربستان صادر کرد.
به گزارش ایرنا، عطوان در این ارتباط نوشت: این تصمیم اسراییل تنها در سایه زمینه سازیهای قبلی با مقامات سعودی و چند تحول اساسی قابلیت تحقق یافتن داشت، زیرا روابط میان طرفهای مختلف در یک مسیر و به یک سمت پیش نمیرود.
این تحلیل گر سرشناس مسائل سیاسی جهان عرب تحولات یاد شده را به ترتیب ذیل برشمرد:
نخست: دولت “دونالد ترامپ” رئیس جمهوری آمریکا به زودی جزئیات طرح “معامله قرن” را اعلام خواهد کرد. این طرح به بهبود رسمی روابط میان کشورهای عربی و رژیم اسراییل مشروعیت میبخشد، به ویژه آن دسته از کشورهایی که در “کنفرانس منامه” در ژوئیه (تیر – مرداد) گذشته شکل گرفته توسط “جراد کوشنر” داماد ترامپ مشارکت داشتند و متعهد شدند که بیش از ۵۰ میلیارد دلار هزینههای اقتصادی این طرح را بپردازند.
دوم: تیم شبکه ۱۲ تلویزیون اسراییل چندی پیش وارد ریاض شد و اعضای آن در شماری از شهرهای سعودی از جمله جده و مدینه منوره و ریاض به گردش پرداختند و با تعدادی از شهروندان عربستان مصاحبههایی انجام دادند و این مصاحبهها به طور مستقیم پخش شد.
سوم: مقامات سعودی شماری از شهروندان عربستان را تشویق کردند تا نسبت به اسراییلیها ابراز علاقه کنند و از شهرهای فلسطین اشغالی دیدن به عمل آورند و به بهبود روابط با این رژیم اشغالگر مباهات کنند و از اسراییلیها استقبال کنند و در هنگام سفرشان به ریاض از آنان جهت رفتن به خانه هایشان دعوت کنند.
چهارم: عربستان موج ایجاد تنفر از فلسطینیان به راه انداخت و ارتش الکترونیک سعودی در شبکههای ارتباط اجتماعی به دستور مقامات رسمی عربستان، فلسطینیان را به فروش زمین هایشان به اسراییل متهم کردند.
پنجم: عربستان در صدد مخدوش کردن چهره محور مقاومت برآمد و در همین راستا با تاکید بر فتنه طائفه ای، گزارشهای ساختگی در مورد وجود رابطه میان کشورهای تشکیل دهنده این محور به ویژه ایران و سوریه و حزب الله با رژیم اشغالگر قدس منتشر کرد.
ششم: عربستان جنبشهای مقاومت فلسطین به ویژه “جنبش مقاومت اسلامی فلسطین” (حماس) را به عنوان گروههای مجرم معرفی کرد و نام آنها را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد و در راستای تحقق بخشیدن به خواستههای اسراییل افراد منتسب به این جنبشها را بازداشت کرد.
عطوان افزود: با قدرت گرفتن “محمد بن سلمان” ولیعهد سعودی در سال ۹۶، تلاش ریاض برای عادی سازی روابط با صهیونیستها افزایش یافته، ولی عربستان همچنان این موضوع را تکذیب میکند.
از سوی دیگر «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه سعودی جمعه گذشته مدعی شد که ریاض هیچ رابطهای با اسرائیل ندارد.