به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، ۲۵ مرداد سال گذشته به منظور افزایش فشارهای ایالات متحده بر تهران و تسریع روند خروج این کشور از برجام، گروه ویژه اقدام علیه ایران راه اندازی و برایان هوک با دستور مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به عنوان رئیس این کارگروه ویژه انتخاب شد.
از جمله وظایف این گروه یافتن بانک ها، شرکت ها و موسساتی است که طرف تعامل تهران هستند. پس از مشخص شدن این بخش ها، نمایندگانی از سوی گروه اقدام، به بانک ها و موسساتی که با کشورمان همکاری دارند اعزام شده و اعلام می کنند که در صورت ادامه همکاری با ایران مشمول تحریم های سنگین از سوی واشنگتن خواهند شد.
در نتیجه می توان گفت که دولت ترامپ در رابطه با تحریم دارویی علیه ایران به صورت مستقیم وارد نشده و در حقیقت با اعمال محدودیت برای شرکت های دارویی و موسسات مالی در زمینه غذا و دارو، مردم ایران را تحت فشار قرار داده است.
هرچند که واشنگتن مدت ها زیر بار پذیرش تحریم غذا و دارو علیه ایران نمی رفت و حتی آبان امسال هم وزارت خزانهداری این کشور، با صدور بیانیهای اعلام کرد که مکانیسم جدیدی برای تسهیل صادرات مواد غذایی و دارو به ایران ایجاد کرده است، اما همچنان فشارها بر شرکت های دارویی غربی در جهت قطع ارسال دارو حتی از طریق سازوکارهای مشخص کاملا مشهود است.
در همین راستا هم وزارت خارجه آمریکا به تازگی اعلام کرد که شرکت کشتیرانی «ای-سیل» را از خرداد سال آینده تحت تحریم قرار خواهد داد و با اینکه این وزارتخانه معافیتهایی تحریمی را در خصوص تبادلات کالاهای بشردوستانه با ایران لحاظ کرده است، اما تحریم شرکت ای-سیل هم میتواند مانع دیگری بر سر راه ورود غذا و دارو به ایران باشد.
وزارت خزانهداری آمریکا راهنمایی بر روی وبگاه خود قرار داده است که طبق آن تحریم ای-سیل «کالاهای کشاورزی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی» را نیز شامل میشود.
این تحریم جدید از ۸ ژوئن ۲۰۲۰ میلادی (۱۹ خرداد ۱۳۹۹) به اجرا گذاشته می شود. به نوشته وزارت خزانهداری آمریکا، از آن تاریخ به بعد، اتباع ایالات متحده مگر با دریافت مجوزهای موردی از مشارکت در تراکنش با IRISL و E-Sail منع خواهند شد.
بر همین اساس خزانهداری آمریکا تاکید کرد که افراد غیرآمریکایی هم که آگاهانه در تراکنشهای مشخص با IRISL و E-Sail مشارکت داشته باشند حتی برای فروش محصولات زراعی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی خود را در معرض تحریمهای دیگر قرار میدهند.
آنچه که امروز شاهد آن هستیم، وعده های طرفهای اروپایی است که باوجود گذشت یک سال، هنوز جامه عمل به آنها نپوشانده اند. نمایندگان تروئیکای اروپایی در نشستها و مذاکرات مختلف تعهداتی در قبال برداشتن محدودیت های ایران و برقراری تعاملات بانکی تهران با سایر کشورها می دادند که تاکنون هیچ یک عملیاتی نشده ، به طوری که این بی عملی آنها و ادامه تحریم های دارویی آمریکا علیه ما مرگ ۱۵ کودک ایرانی نیازمند به اقلام پزشکی را به دنبال داشته است. این در حالی است که قرار بود به واسطه راه اندازی سازوکارهایی مانند اینستکس دستیابی مردم به داروها و امکانات پزشکی که با سنگ اندازی های واشنگتن روبرو شده آسان تر شود، اما امروز و فردا کردن های اروپا جان برخی از شهروندان ایرانی را به خطر انداخت. از آن جمله می توان به کودکان مبتلا ای _بی اشاره کرد، زیرا سیاست های ترامپ و ایجاد محدودیت برای ارسال اقلام پزشکی به ایران تامین داروهای بیماران پروانهای را برای خانوده هایشان غیر ممکن کرده و به همین دلیل ۱۵ کودک مبتلا به بیماری پروانهای به دلیل رنجهای ناشی از توقف ارسال وسایل پانسمان زخمهایشان جان خود را از دست داده اند و تهدید شرکت سوئدی تولید کننده این پانسمان ها از سوی آمریکا تنها دلیل پرکشیدن این کودکان است .
البته در این مدت ایران با وجود صبر راهبردی که از خود نشان داده، دست بسته ننشسته و چهار گام از تعهدات برجامی خود را بر طبق توافق انجام شده در قالب همین مذاکرات،کاهش داد. ۱۵دی پایان چهارمین مهلتی است که ایران به غرب و طرف های اروپایی داده تا نه تنها به وعده های برجامی خود عمل کنند بلکه به چشم پوشی های خود در نقض حقوق بشر از سوی آمریکا پایان دهند./yjc