به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم و روزنامهنگار سرشناس عرب نوشت: جان بولتون سمتش را به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا در حالی ترک کرد که نتوانست رؤیایش را در تغییر نظام ایران محقق کند و رؤیایش در تغییر نظام ایران و گرفتن جشن به همراه مخالفان در تهران محقق نشد.
بولتون به سرکردگان مخالفان ایرانی در نشست بیش از یکسال پیش آنان در پاریس قول داده بود نظام ایران را تغییر دهد.
بولتون همچنین نتوانست خوان گوایدو را به جای نیکلاس مادورو به عنوان رئیسجمهور ونزوئلا منصوب کند. او نتوانست پیونگیانگ، پایتخت کره شمالی را بمباران کند. بولتون از این دست رؤیاها خیلی در سر داشت، اما نتوانست آنها را محقق کند.
عبدالباری عطوان این را هم نوشت که ترامپ از بولتون به عنوان ابزاری برای ایجاد رعب و وحشت استفاده کرد و زمانی که دید این حیله نیز کارگر نیست یعنی ایران، کره شمالی و ونزوئلا را به تسلیم وا نمیدارد و تحریمهای شدید آمریکا باعث به اهتزاز درآمدن پرچم سفید تسلیم در میان این کشورها نشد، تاریخ مصرف بولتون هم پایان یافت و ترامپ او را هم به طور تحقیرآمیزی مانند دیگران به سطل آشغال انداخت.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا جان بولتون، مشاور امنیت ملی این کشور را از سمتش برکنار کرد.
ترامپ در پیامی توئیتری در این باره نوشت: شب گذشته به بولتون اطلاع دادم که دیگر نیازی به خدمات او در کاخ سفید وجود ندارد. من مانند بسیاری دیگر در دولت با بسیاری از پیشنهادهای بولتون به شدت مخالف هستم. از جان بولتون به خاطر خدماتی که داشت، تشکر میکنم و مشاور جدید امنیت ملی را هفته بعد معرفی خواهم کرد.
در حالی که گفته است بولتون را به دلیل اختلاف نظرترامپ برکنار کرده، جان بولتون در پیامی توییتری تلویحا برکناری خود را تکذیب کرد و مدعی شد: دیشب استعفایم را به رئیسجمهور تقدیم کردم و او گفت فردا در این باره حرف میزنیم!
روزنامه واشنگتن پست پیش از این نوشته بود، بولتون از مذاکرات حساس افغانستان کنار گذاشته شد و علت آن ترس و نگرانی از افشای برخی اطلاعات از سوی بولتون و درگیر شدن او با رئیسجمهور بوده است. همچنین در گزارشها آمده بود که بولتون نه در نشست اخیر ترامپ با کیم جونگ اون و نه در نشست ترامپ با یک مقام ارشد کره شمالی حضور نداشت. بولتون پیش از آنکه مشاور امنیت ملی آمریکا شود نیز از اقدامات نظامی پیشگیرانه علیه کره شمالی دفاع کرده بود و از آغاز روند دیپلماتیک با این کشور هراس زده شده بود. نظرات بولتون موجب خشم کره شمالی شده و باعث شده بود ترامپ او را کم کم از مذاکرات با کره شمالی کنار بگذارد.
این اختلاف نظر ترامپ و بولتون در موضوع سوریه هم مشهود بود. در حالی که بولتون موافق ماندن نیروهای نظامی آمریکا در سوریه بود ترامپ از برنامهاش برای خروج نیروها از این کشور خبر داده بود. هر چند این برنامه تاکنون اجرا نشده است. این اختلافات در مسئله افغانستان و گفتوگو با طالبان نیز وجود دارد. از منظر خارجی نشانههای حاکی از کنار گذاشتن بولتون از جلسات مهم، به همتایان جهانی او این موضوع را القا کرده بود که ارتباط برقرار کردن با او ارزشی ندارد و همین میتواند آنها را به سوی ارتباط مستقیم با ترامپ سوق دهد.