رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی: شکست بشار اسد، شکست مقاومت نبود/ بازندگان اصلی این تحولات مردم سوریه هستند

خبرمهم: فلاحت پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی: زمانی که مسئول کمیته بررسی سرنوشت پرونده امام موسی صدر در مجلس بودم، طبق پیگیری‌‌ها هیچ فرضیه‌ای از اینکه گذر سرنوشت ایشان به دمشق خورده باشد وجود نداشت اما یک سری تحقیقات به سمت لیبی می‌رفت.

فلاحت پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی: به مسئولین جمهوری اسلامی توصیه می‌کنم به جای دشمن‌ سازی از اشتراکات استفاده کنند تا کانون‌های نفرت جدیدی در روابط بین ایران و سوریه شکل نگیرد./ مبالغی که توسط ایران به بشار اسد داده شد با امضای دولت وقت انجام و مجلس ملی وقت سوریه هم سازوکارهای بازپرداخت این بدهی‌ها به ایران را به قانون تبدیل کرد./بنابراین طبق قواعد حقوق بین‌الملل هر دولت جدیدی موظف است کل تعهدات دولت گذشته را پرداخت کند.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس به مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانه‌ای خبرهای فوری مهم در‌خصوص خبرهای مربوط به حضور امام موسی صدر در زندان بشار اسد گفت: زمانی که من در مجلس مسئول کمیته بررسی سرنوشت پرونده امام موسی صدر بودم، طبق پیگیری‌هایی که در آن زمان داشتم حتی فرضیه‌ای وجود نداشت از اینکه گذر سرنوشت ایشان به دمشق خورده باشد بلکه یک سری چیزها به سمت اینکه لیبی در این ماجرا نقش داشته می‌رفت. منتهی الان که این زندان مخوف خاندان اسد که محل جنایات این خاندان بوده لو رفته طبیعتا اخبار متعددی مطرح می‌شود و چون موضوع سرنوشت امام موسی صدر در ۵ دهه اخیر در منطقه یک سوال مهم است، مطرح شده حتی بعد از سقوط قذافی هم اخباری از این نوع مطرح شد اما هیچ کدام منتهی به یک سرنخ تاثیرگذار نشد. الان هم من بعید می‌دانم شواهدی از حضور امام موسی صدر در زندان‌های مخوف بشار وجود داشته باشد. 

فلاحت‌پیشه در‌خصوص پرداخت بدهی بشار اسد به ایران تاکید کرد: یک سری پیگیری‌هایی که نسبت به بدهی‌های بشار اسد انجام دادیم کمک کرد تا اسناد حقوقی معتبری تنظیم شود چون این مبالغ با امضای دولت وقت انجام شد و مجلس ملی وقت سوریه هم سازوکارهای بازپرداخت این بدهی‌ها به ایران را به قانون تبدیل کرد. من از همان زمان خاندان اسد را همانند تار عنکبوت می‌دانستم چون واقعیت هیچ ارتباطی با مردم نداشته و تنها دلیل بقایشان این بود که خودشان را به مقاومت وصل کرده بودند، بدون اینکه نگاه اصیلی به مقاومت داشته باشند چون مقاومت یک جریان اصیل و بر‌حق است. 

وی ادامه داد: ولی نگاه خاندان اسد به تحولات منطقه نگاهی برای ماندن بود و یک زمانی هم همانطور که گفتم با نزدیک شدن به مقاومت بدست آوردند. برای همین هم می‌گویم شکست اسد شکست مقاومت نبود. به هرحال طبق مقررات حقوق بین‌الملل، هر دولت جدیدی موظف است کل تعهدات دولت گذشته را پرداخت کند. البته بخش عمده‌ای از طلب‌های ایران از سوریه، غیر‌نظامی است و در زمینه انرژی، یک سری تاسیسات مثل کارخانه‌های آرد و… و یک سری کارهای عمرانی است. طلب‌های نظامی هم مربوط می‌شود به خریدهای نظامی که دولت سوریه انجام داده را باید دولت جدید سوریه به ایران پس دهد. 

این نماینده سابق مجلس اضافه کرد: البته پس دادن بدهی هم یک سازوکار دارد. الان تحولات نشان می‌دهد که بازیگری مثل اسرائیل که در حال شخم زدن توانایی نظامی و دفاعی سوریه است، می‌داند که در آینده تهدید اصلی این منطقه دامن خود او را میگیرد. با این حال اسرائیلی‌ها مسیر را اشتباه رفتند چون جریانات مخالف اسرائیل، جریاناتی مردمی در منطقه هستند که محدود به شیعه و سنی هم نیستند. به نوعی دومین پرچم انقلابیون در دست مردم سوریه، پرچم فلسطین بود. 

رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: من در اینجا به مسئولین جمهوری اسلامی توصیه می‌کنم به جای دشمن‌ سازی سعی کنند از اشتراکات استفاده کنند تا کانون‌های نفرت جدیدی در روابط بین ایران و سوریه شکل نگیرد. 

حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی در پایان گفت: من معتقدم خاندان اسد به علت عدم ارتباط با مردم، توان پایایی نداشتند، از طرفی در نظام بین‌الملل هم دولت‌ها سیاست خارجی خود را به کشورهای ناپایدار وصل نمی‌کنند. در‌خصوص مردم سوریه هم باید بگویم آن‌ها بازندگان اصلی این تحولات هستند، چون سه بازیگر اصلی تحولات اخیر در سوریه آمریکا، ترکیه و اسرائیل هستند که هر‌کدام منافع خودشان را دنبال می‌کنند و در مقابل گروه‌هایی هم که الان در سوریه حاکم هستند از هدف‌ها و اینکه این سه بازیگر چه اقداماتی را انجام می‌دهند، غافل هستند. لذا مردم سوریه باید بدانند بازیگران خارجی امنیت و منافع آنها را تامین نمی‌کنند. از منظر دولت ایران هم معتقدم همین که سرنوشت بخشی از منافع ملی ایران از سرنوشت خاندان عنکبوتی اسد جدا شد را باید به فال نیک گرفت.

خروج از نسخه موبایل