با نزدیک شدن انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا و تحولات اخیر مرتبط با شیوع کرونا، عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین و دیگر مسائل اقتصاد داخلی آمریکا، نتایج نظرسنجی مشترک شبکه «ای بی سی نیوز – واشنگتنپست» نشان میدهد که میزان محبوبیت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا تا ۳۷ درصد سقوط کرده است.
به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، خبرگزاری روسی اسپوتنیک در این خصوص گزارش کرد، مسائل زیادی به کاهش محبوبیت بایدن منجر شده که از آن جمله میتوان به نحوه مدیریت وی در موضوع اوضاع اوکراین، نوع پاسخ وی به همهگیری کرونا، بحران مرزی و کیفیت پایین مدیریت وی در رویارویی با مسائل داخلی آمریکا و عملکرد ضعیف در بحران مدیریت و مشکلات حافظهای و ذهنی اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، کاهش محبوبیت بایدن در بین مردم آمریکا و نارضایتی شدید آنها از وضعیت تورم و اقتصاد کشورشان، در آستانه انتخابات میاندورهای کنگره به نفع جمهوریخواهان شده است و شانس کنترل آنها بر کنگره روز به روز در حال افزایش است.
طبق نتایج نظرسنجی ای بی سی نیوز/واشنگتنپست که روز گذشته (یکشنبه) منتشر شد، میزان محبوبیت بایدن به ۳۷ درصد سقوط کرده است و ۵۵ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی تصریح کردند که از عملکرد رئیسجمهور خود ناراضی هستند و تنها سی درصد از طرفداران احزاب مستقل سیاسی و ده درصد از جمهوریخواهان از عملکرد بایدن ابراز رضایت داشتند.
این بررسیها همچنین نشان میدهد که بایدن در میان حزب خود نیز از محبوبیت چندانی برخوردار نیست و تقریباً یک چهارم از دموکراتها (۱۹ درصد) از عملکرد بایدن ناراضی هستند و حدود چهار درصد از دموکراتها درباره بایدن بلاتکلیف هستند.
طبق نتایج نظرسنجی انجام گرفته، در بحث اقتصاد، ۳۷ درصد از عملکرد بایدن رضایت دارند و ۵۸ درصد نیز از عملکرد وی ناراضی هستند و در بحث مدیریت شیوع کووید-۱۹، ۴۴ درصد از شرکتکنندگان از عملکرد وی راضی و ۵۰ درصد ناراضی هستند.
بر اساس این گزارش، در بحث مدیریت بحران، تنها ۴۳ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی معتقد بودند که می توان به بایدن اعتماد کرد و ۵۲ درصد تأکید داشتند که نمیتوان در مدیریت بحران به رئیسجمهور آمریکا اعتماد کرد.
این نظرسنجی همچنین نشان داده است که تنها ۳۶ درصد آمریکاییها بر این باورند که بایدن یک رهبر قدرتمند است و ۵۰ درصد دیگر چنین نظری ندارند. بر اساس این نظرسنجی، ۴۰ درصد بر این باورند که او از تیزهوشی ذهنی لازم برای ارائه خدمات موثر برخوردار است که ۱۱ درصد نسبت به بهار ۲۰۲۰ کاهش داشته است و این در حالی است که اکثریت ۵۴ درصدی چنین نظری ندارند.
بر اساس این گزارش، افرادی که در نظرسنجی شرکت کردند، تأکید داشتند که جمهوریخواهان عملکرد بهتری در مقایسه با دموکراتها در بحث مدیریت اقتصاد داشتند به طوریکه ۵۴ درصد از عملکرد اقتصادی جمهوریخواهان رضایت داشتند و تنها ۳۵ درصد از عملکرد اقتصادی دموکراتها دفاع کردند.
با این حال در بحث واکنش به همهگیری کرونا، میزان رضایت آمریکاییها از عملکرد دموکراتها در مقایسه با جموریخواهان بیشتر بود به طوریکه ۴۳ درصد بر این باور بودند که دموکراتها در نوع واکنش به همهگیری کرونا عملکرد بهتری داشتند و ۳۷ درصد به جمهوریخواهان در این زمینه رأی دادند و در بحث آموزش نیز، میزان رضایتمندی آمریکاییها از عملکرد دموکراتها در مقایسه با جمهوریخواهان بیشتر بود به طوریکه ۴۴ درصد بر این باور بودند که عملکرد دموکراتها در بحث آموزش بهتر بوده است و ۴۱ درصد از عملکرد جمهوریخواهان در این موضوع رضایت داشتند.
در بحث انتخابات میاندورهای کنگره، ۵۰ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی تأکید داشتند که تمایل دارند کنترل کنگره برعهده جمهوریخواهان باشد و ۴۰ درصد تمایل داشتند که حزب دموکرات همچنان کنترل کنگره را به دست داشته باشد.
بر اساس نتایج جدیدترین نظرسنجی ای بی سی نیوز و واشنگتن پست، در صورتیکه همین امروز انتخابات برگزار شود، ۴۹ درصد از رأیدهندگان ثبت شده به نامزد جمهوریخواهن برای مجلس نمایندگان آمریکا رأی میدهند و ۴۲ درصد به نفع نامزد دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا رأی خواهند داد.
طبق ین گزارش، برگزارکنندگان نظرسنجی فوق تأکید کردهاند که جو بایدن یکی از پایینترین محبوبیتها را در بین هر رئیسجمهوری دارد که اولین سخنرانی خود در مورد وضعیت کشور آمریکا را برگزار میکند.
تنها «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا با میزان محبوبیت ۳۶ درصدی، ظاهراً در مقایسه با بایدن محبوبیت پایینترین دارد. «جرالد فورد» رئیسجمهور پیشین آمریکا نیز محبوبیت ۳۷ درصدی همچون بایدن داشته است.
گزارشها حاکی از آن است که «جو بایدن» قرار است فردا (سهشنبه ۲۹ فوریه ۱۰ اسفند ماه) اولین سخنرانی «وضعیت کشور آمریکا» یا نطق سالانه را ارائه دهد.
نظرسنجی مشترک شبکه آمریکایی ای بی سی نیوز و روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» در بازه زمانی ۲۰ تا ۲۴ فوریه (اول تا پنجم اسفند ماه) در بین یکهزار و ۱۱ آمریکایی بزرگسال انجام گرفته است و درصد خطای آن مثبت چهار درصد است.
نتایج این نظرسنجی جدید در حالی منتشر شده است که در پی مداخلات غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا در تنشهای میان اوکراین و روسیه و تحرکات کشورهای عضو ناتو در نزدیکی مرز روسیه از طریق فرستادن نظامی و تجهیزات، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز پنجشنبه (پنجم اسفند ماه) به منظور دفاع از امنیت ملی کشورش دستور آغاز عملیات نظامی ویژه را در اوکراین صادر کرد.
با گذشت پنج روز از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، کشورهای غربی نه تنها اقدامی را برای کاهش تنشها انجام ندادهاند بلکه بایدن طی یادداشتی، دستور ارسال کمک ۳۵۰ میلیون دلاری تجهیزات نظامی برای مقابله با روسیه را صادر کرد و به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا دستور داد تا هرچه سریعتر مقدمات ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین را فراهم آورد./فارس