به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، به نقل از رای الیوم، «مایا التلاوی» تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به خروج ناگهانی آمریکا از افغانستان به بررسی اهداف پنهان این کشور پرداخته و در این خصوص چندین عامل را از دلایل اصلی خروج آمریکا از افغانستان بیان میکند.التلاوی با اشاره به فرار «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان اعلام میکند این برنامهای از پیش تعیین شده، بوده است و سقوط ولایتهای افغانستان یکی بعد از دیگری سناریوهایی بود که آمریکا آن را به اجرا درآورد.
اما از مهمترین اهداف آمریکا برای خروج از افغانستان میتوان به چند مورد که از مهمترین آنهاست، اشاره کرد:
۱) جنگ اقتصادی با چین: چین با پیشرفت در زمینههای تکنولوژی در حال تبدیل شدن به قطب اقتصادی دنیاست و آمریکا نمیتواند جلوی پیشرفت این کشور را بگیرد پس با کشاندن جنگ داخلی به افغانستان و ناامن کردن مرز چین با این کشور تلاش میکند کمی از شدت پیشرفت رو به جلوی آن کم کند.
۲) آمریکا با کشاندن افغانستان به جنگ داخلی فقط به دنبال ناامن کردن مرز چین نیست بلکه به دنبال تاثیرگذاری بر روند مذاکرات هستهای با ایران هم هست.
۳) آمریکا میخواهد ثابت کند سقوط کابل به این سرعت و حضور طالبان در دفتر ریاست جمهوری آن پس از خروج نیروهای آمریکایی نشان دهنده این است که این کشور با حضور نظامی در چندین کشور دنیا به اصطلاح به دنبال مبارزه با تروریسم است.
۴) با ایجاد خلاء نظامی در منطقه که به دلیل ترک ناگهانی نظامیان آمریکایی و ناتوست تروریستها وارد این محدوده خواهند شد و غرب چین که در حال حاضر مهمترین دغدغه آمریکا میباشد را به ناآرامی میکشاند و حتی ممکن است منطقه «ایغور» چین هم به این ناآرامیها اضافه شود.
۵) پاکستان هم از آنچه که در افغانستان در حال رخ دادن است متاثر شده بنابراین این امر پیامدهایی برای پروژه «جاده ابریشم» هم خواهد داشت.
التلاوی در پایان گفت: لازم است یک استراتژی برای جلوگیری از خطرات تدوین شده و جنگ داخلی در افغانستان در نظر گرفته شود.
در پی حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا و فروریختن برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک، آمریکا به بهانه سرکوب القاعده و حذف طالبان از قدرت ۷ اکتبر ۲۰۰۱ به افغانستان حمله کرد. انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان متحدان اصلی آمریکا در این جنگ بودند و از اقدامات آمریکا پشتیبانی میکردند.
دولت آمریکا پس از حوادث ۱۱ سپتامبر، ۶ هزار نفر را دستگیر و در زندانهای گوانتانامو و بگرام محبوس کرد. در ده سال اول حمله آمریکا به افغانستان حدود ۳۱۰۰ نفر بازداشت شدند و آمریکا تمامی زندانیان را از گوانتانامو به بگرام افغانستان انتقال داد. در این زندان علاوه بر زندانیان افغان، افرادی از کشورهای عربی، پاکستان و لیبی نیز بودند.
اما پس از تسلط کاملِ چندی پیش نیروهای طالبان بر افغانستان بسیاری از رویکرد آمریکا و متحدانش برای خروج بی برنامه از خاک افغانستان پس از بیست سال اشغالگری و غارت این کشور بدون هیچگونه دستاوردی انتقاد کردند و آن را نشانه شکست بی چون و چرای نیروهای خارجی در این کشور دانستند. اشغالگری بیست ساله ای که چیزی جز کشتار و ناامنی برای مردم افغانستان به دنبال نداشته است. /yjc