آیا پامپئو از عراق خواست که میانجی واشنگتن و تهران باشد؟

خبرهای فوری: یک پایگاه خبری عراقی به بررسی ابعاد سفر ناگهانی وزیر خارجه آمریکا به بغداد پرداخت و آن را به هراس واشنگتن از هدف قرار گرفته شدن نیروهای آمریکایی در عراق مرتبط دانست.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا بعد از لغو ناگهانی سفرش به آلمان شامگاه سه‌شنبه در سفری سرزده وارد بغداد شد و با «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر و «برهم صالح» رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد.

این سفر سؤالات بسیاری را درباره اهداف پامپئو از این تصمیم ناگهانی مطرح کرد؛ به گونه‌ای که منابع اروپایی تأکید کردند که «پامپئو به این دو نشست اکتفا نکرد، بلکه با مسئولان بلندپایه دیگر نیز دیدار کرد».

منابع مذکور با اشاره به اینکه پامپئو با همپیمانان خود – اعم از شخصیتها و فراکسیونهای سیاسی عراقی که آنان را منبع نفوذ خود می‌داند- دیدار کرد، اشاره کردند که پامپئو به عراق سفر کرد تا از بغداد بخواهد که از نیروهای آمریکایی که در این کشور حضور دارد، حمایت کند و اجازه ندهد که در معرض حمله قرار گیرند.

وبگاه شبکه «العهد» عراق گزارش داد که رسانه‌های عراق، این سفر را خوب پوشش ندادند و تنها به موضوع تمایل آمریکا برای مشارکت در طرح‌های مربوط به انرژی در این کشور پرداختند؛ زیرا «آمریکا بدون اینکه شبانه پامپئو را بفرستد تا چند ساعت با مسئولان [عراقی] دیدار کند و سریعا به کشور خود بازگردد، می‌توانست این مسئله را با عراق هماهنگ کند».

العهد با اشاره به اینکه از دفتر ریاست جمهوری عراق خبرهایی درز کرده، مبنی بر اینکه پامپئو تمدید معافیت‌های عراق از تحریم‌های ایران را تأیید کرده است ، به نقل از پامپئو اعلام کرد که «درباره اهمیت این مسئله گفت‌وگو کردیم که قدرت عراق برای حمایت از آمریکایی‌ها به صورت مناسب در این کشور تضمین شود».

وی مدعی شد که هدف از این نشست، آگاه کردن مسئولان عراق «از خطر روزافزونی بود که آن را مشاهده کردیم» تا این امکان برایشان فراهم شود که بتوانند از نیروهای آمریکایی حمایت کند.

العهد در تحلیل این اظهارات موارد زیر را مطرح کرده است:

نخست؛ پامپئو برای عقد معاملات تجاری به ویژه در زمینه انرژی به عراق سفر کرد؛ به ویژه در بخشهای برق، نفت و گاز طبیعی. وی همچنین طرحهایی را بررسی کرد که در بهبود وضعیت زندگی مردم عراق مؤثر خواهد بود.

دوم؛ آمریکا از دولت عراق خواسته است که میانجی این کشور و ایران باشد تا در معرض خطر قرار نگرفتن نیروهای آمریکایی، تضمین شود و در مقابل، عراق از تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران مستثنی باشد.

این مسئله در اظهارات پامپئو که در راه عراق بود، مشخص بود؛ چرا که طی سفر گفت که «می‌خواهم به بغداد بروم تا با سران آنجا صحبت و به آنان تأکید کنم که آماده‌ایم تضمین کنیم عراق کشوری دارای حاکمیت و مستقل است… و آمریکا نمی‌خواهد کسی، به ویژه از طریق حمله به کشوری دیگر در داخل عراق، در امور کشور آنها دخالت کند».

وی درباره تصمیم انتقال ناوهواپیما بر آمریکا به منطقه هم ادعا کرد که «واشنگتن می‌خواهد از منافع خود در برابر ایران دفاع کند و تضمین اینکه [آمریکا] نیروی لازم را برای تحقق این هدف دارد… امیدواریم پیامی که به ایرانی‌ها دادیم ما را در موضعی قرار دهد که بتوانیم از خودمان در برابر حملات دفاع کنیم».

بنابراین آمریکا خوب می‌داند، همان‌گونه که خودش در خاورمیانه ائتلاف دارد، ایران نیز در این منطقه ائتلاف قدرتمندی دارد که صرفا پای حمایت از منافع ایران نیست، بلکه ضامن منافع همه کشورهای اسلامی است که ایران و طرف‌های همپیمانش آن را سرنوشت‌ساز می‌داند.

طبق این گزارش، واشنگتن همچنین آگاه است که ائتلاف مثلث مقاومت در ایران، سوریه، عراق و لبنان، یک ائتلاف فرا ملی است که همه گروههای مقاومت در کشورهای خود بدان پایبند هستند و این ائتلاف می‌تواند برای حمایت از منافع اسلامی، از مرزهای خود عبور کند.

العهد در پایان گزارش خود تأکید کرد، با وجود همه تنشها و تحرکات نظامی آمریکا و واکنشهای ایران، این مسئله صرفا اشاره ضمنی از سوی آمریکا برای ارسال این پیام به جهان بود که همچنان قدرتمند است. ولی آمریکا نمی‌تواند وارد جنگ با ایران شود؛ زیرا به خوبی از قدرت ایران و توانایی این کشور در حمله به منافع آمریکا رژیم صهیونیستی آگاه است.

العهد افزود، درباره سفر پامپئو به عراق نیز باید گفت که آمریکا بخوبی از قدرت گروههای مقاومت در عراق اطلاع دارد؛ به همین دلیل به عراق سفر کرد تا به بغداد و تهران پیام بدهد که آمریکا از قدرت نظامی علیه ایران استفاده نخواهد کرد. /فارس

[irp posts=”17186″ name=”گزارش دیلی بیست” درباره دلیل دستپاچگی آمریکا در اعلام هشدار به ایران”]
خروج از نسخه موبایل