به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، «این روزها وقتی از رئیسجمهور جدید سخن به میان میآید، همه با لحنی آمیخته به شکایت از وعدههای توخالی و بگومگوهای بیسرانجام بعضی از کاندیداها با هم میگویند. از حق نگذریم، بسیاری از این شکوهها هم متأسفانه در فضای سیاسی ما وارد است و نمیشود آنها را کتمان کرد.اما آن چه بیش از همه تعجبآور است این که در گیرودار انتخابات و شروع دوره اجرایی جدید کشور، دیگر کمتر کسی به مقام ریاستجمهوری قبلی و کارهای درست و غلطش نگاه میکند و همه نگاهها، کنجکاوانه به سوی کسی است که قرار است بیاید و برنامههایی دارد.
غافل از این که نفر قبلی که هشت سال، ضعیف یا قوی، سکان اجرایی مملکت را در دست داشته است، با چالشها و مسائل بسیار مهمی در طول این مدت مواجه شده که چهبسا ممکن است انتقال این تجربیات به نفر بعدی و حتی به نخبگان سیاسی و اجتماعی کشور کمک بهسزایی کند و شاید از همین رو است کتابهایی که توسط رؤسای جمهوری کشورهای مهم در دنیا به تألیف درمیآیند، بهسرعت در ردیف پرفروشترین کتب قرار میگیرند.
میخواهیم دو عنوان از پرفروشهای موضوع «رئیسجمهور و ریاستجمهوری» را به شما معرفی کنیم:
کتاب «رئیسجمهور گم شده است»
«رئیسجمهور گم شده است» رمانی سیاسی و معمایی از بیل کلینتون، رئیسجمهور اسبق آمریکا و جیمز پترسون، نویسنده سرشناس آمریکایی است. این اثر در فهرست پرفروشترین کتابهای داستانی آمازون، نیویورکتایمز و والاستریت ژورنال بوده است. این رمان درباره ناپدیدشدن ناگهانی رئیسجمهور آمریکاست و اطلاعاتی داخلی از کاخسفید و رازهای پشت پرده آن به خواننده میدهد. اطلاعاتی که تنها یک رئیسجمهور از آنها خبر دارد. زمزمههایی از حمله سایبری در کاخ ریاستجمهوری به گوش میرسد و همه از وجود جاسوسی در کابینه دولت حرف میزنند، حتی خود رئیسجمهور هم جزو مظنونین است اما مدتی بعد، ناگهان رئیسجمهور ناپدید میشود.
باراک اوباما در کتاب «سرزمین موعود»
(A Promised Land) داستان مرد جوانی را شرح میدهد که غیر ممکن را ممکن میکند و شرحی از مسیری روایت میکند که تا رهبری یک کشور پیش میرود. او با جزئیات کامل به زندگی شخصی و سیاسی خود میپردازد و از پشت پرده بسیاری از وقایع سخن میگوید و اطلاعاتی در اختیارتان قرار میدهد که گاه در بهت و حیرت فرو میروید.
اوباما شما را به نخستین آرزوهای سیاسی خود یعنی پیروزی محوری انتخابات آیووا میبرد و قدرت فعالیتهای مردمی را در ۴ نوامبر ۲۰۰۸ نشان میدهد. او احساسات خود را در تمامی فراز و فرودهای زندگی به زیبایی توصیف میکند.
نویسنده در کتاب سرزمین موعود با تأمل در مورد سمت ریاستجمهوری، اکتشافی منحصربهفرد و قابل تأمل ارائه میدهد و محدودیتهای قدرت این مقام و همچنین چالشهای سیاستهای حزبی ایالات متحده و دیپلماسی بینالمللی آن را بررسی میکند. اوباما شما را با خود به کاخ سفید، مسکو، قاهره، پکن و … میبرد و از نگاه او تمامی اتفاقات را مشاهده میکنید.
اوباما چگونه کابینه خود را انتخاب کرد؟ هنگام بحران اقتصادی جهانی چه تصمیماتی گرفت و به چه چیزی فکر میکرد؟ در مقابل دیگر کشورها چه سیاستی پیش گرفت؟ کتاب سرزمین موعود فرصتی است که شما را به درون ذهن اوباما میبرد و به نقش او در مهمترین و حساسترین وقایع جهان پی میبرید.
این کتاب، اثری فوقالعاده بیتکلف و درونگرایانه است و اوباما با صراحت کلامی منحصربهفرد چشمتان را به روی بسیاری از وقایع مهم تاریخ معاصر میگشاید. این نویسنده فقط به مسائل سیاسی اکتفا نمیکند و شرحی از روابط اعضای خانواده خود ارائه میدهد و شما را با دختران و همسرش نیز آشنا میکند.
کتاب حاضر پیام مهمی دارد و نویسنده میخواهد شما را به این حقیقت برساند که دموکراسی یک هدیه نیست بلکه پدیدهای است که در اثر همدلی و درک مشترک ساخته شده و همچنان به رشد خود ادامه میدهد و نیاز به اشخاصی دارد که برای رشد و بالندگی آن زحمت بکشند.» /جام جم